TL: Košice vyhrali nad Popradom 5:1

NETKY.SK • 28 September 2015, 10:26 • 2 min
TL: Košice vyhrali nad Popradom 5:1

KOŠICE - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice zaznamenali prvé trojbodové víťazstvo v prebiehajúcom ročníku Tipsport Ligy. Po katastrofálnom vstupe do sezóny zdolali v nedeľňajšom dueli 7. kola doma HK Poprad presvedčivo 4:1 a odlepili sa z dna tabuľky.

slovakia

left justify in out

Vzhľadom na nelichotivé tabuľkové postavenie nastúpili domáce Košice do tradičného východoslovenského v pozícii menej favorizovaného tímu. Hoci sa domáci od úvodného buly snažili o rýchlu kombináciu, Poprad výborne bránil a nepúšťal "oceliarov" pred Svobodu. V 5. minúte dokonca unikol po osi útočnej tretiny Huna, ale samostatný únik gólom nezakončil. V ďalšom priebehu úvodnej tretiny sa to šancami hemžilo. Na príležitosť Töröka zareagovali domáci rovnakou kartou, no Bartoš ani Hrnka z otočky neuspeli. Záver úvodného dejstva priniesol nápor majstra, ktorý však nemohol nájsť recept na skórovanie.

Poprad sa cez prestávku otriasol a druhé dejstvo začal aktívne. V 22. minúte tečoval R. Rapáč strelu Suchého, ale Melicherčík sa prezentoval dobrým reflexom. Svižný hokej pokračoval aj v ďalšom priebehu, v ktorom domáci svoju aktivitu napokon korunovali vedúcim gólom. V 27. minúte Bortňák nahodil puk zľava pred bránku, odkiaľ ho nekrytý Šoltés tečoval za Svobodu. Snaha Košičanov o druhý gól bola evidentná a vyústila v úspešný koniec v 34. minúte. Bartánus našiel prihrávkou cez bránkovisko nekrytého Suju, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. 

Poprad sa na začiatku tretej tretiny snažil o kontaktný gól. Blízko k nemu bol v 44. minúte Rusnák, no v prečíslení dobre presúvajúceho sa Melicherčíka neprekonal. O víťazstve domácich napokon rozhodla 50. minúta. Najskôr sa oprel na modrej do puku Šedivý a prepálil Svobodu, následne si dobre postrážil puk Hrnka, obkorčuľoval bránku a Jenčík delovkou z medzikružia zvýšil už na 4:0. Popradčania sa však nevzdávali a snažili sa o úpravu výsledku. Podarilo sa im to šesť minút pred koncom, keď Suchého puk tečoval za Melicherčíka Richard Rapáč. Posledné slovo ale mali Košice, na konečných 5:1 upravil 48 sekúnd pred koncom Lelkeš. 

HC Košice - HK Poprad 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Góly: 27. Šoltés (Bortňák), 34. Suja (Bartánus), 50. Šedivý, 51. Jenčík (Hrnka, Philipp), 60. Lelkeš (Češík) - 55. R. Rapáč (Suchý, Bartečko). Rozhodovali: D. Konc, Novák - Korba, Rovenský, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 3137 divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies