TL: Košice si podmanili Zvolen, Mikuláš bol prikrátky na Martin

NETKY.SK • 24 September 2016, 08:08 • 2 min
TL: Košice si podmanili Zvolen, Mikuláš bol prikrátky na Martin

ZVOLEN - Košičanom vyšiel skvele úvod stretnutia. Do vedenia išli po rýchlej akcii v druhej minúte, keď sa pred Petríkom presadil Bartánus.

slovakia

left justify in out

Domáci následne mohli vyrovnať. Dve možnosti mal Petráš a v presilovke Klhůfek mieril do žŕdky. Na opačnej strane mohol zvýšiť vedenie hostí Boltun, proti bol gólman Zvolena. V deviatej minúte sa nepresadil Suja, ale v dvanástej puk od Řezača putoval medzi žrde, no za vlastného brankára po predchádzajúcej strele Bartoša – 0:2. Domáci do prestávky dokázali odpovedať v početnej výhode. Keď sa z pravej strany presadil Misenev. 

V druhej tretine najprv Košičania nevyužili šance, mali ich Boltun a Nagy. Prebrali sa však hokejisti spod Pustého hradu, konkrétne Peter Zuzin, ktorý najprv v 31. minúte vyrovnal po uvoľnení sa pred bránkou a o dve minúty neskôr vyslal z ľavej strany od mantinelu puk pod hornú žŕdku Habalovej svätyne. Z 0:2 bolo razom 3:2. Ani tento stav dlho netrval, pretože po tridsiatich sekundách vyrovnal umiestnenou strelou z dvoch metrov Nagy. Hostia išli do vedenia kurióznym zásahom v oslabení, keď gólmanovi Petríkovi preskočil ľahký puk hokejku, ktorou si ho chcel pristaviť, no školácky pred vlastnou bránkou. Šťastným strelcom bol Milý. Zvolen v druhej tretine nevyužil ani dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. Misenev pálil do žrde a Zuzina vychytal Habal.

V tretej tretine mali najprv piaty gól na hokejkách Hruška s Bartánusom. Týchto hráčov Košíc to ale mrzieť nemuselo, pretože v 46. minúte ich spolupráca slávila úspech. Hruška poslal ideálny puk spoza bránky pred ňu a Bartánus pohotovo zakončil – 3:5. Domáci mali šance, ale B. Mráz taktiež trafil žŕdku, celkovo tretiu v podaní tímu spod Pustého hradu a recept na Habala nenašiel ani inak produktívny Klhůfek. V závere už iba prikrášlil výsledok v rozhodenej defenzíve Zvolena zblízka Suja.

Josef Turek, tréner Zvolena: "Nie som síce spokojný s prehrou, ale hra mojich chlapcov sa mi páčila. Vyzdvihol by som Petra Zuzina a juniorov, niektorí z nich hrali prvýkrát extraligový zápas. Chybou bolo, že sme nevyužili dvojminútovú presilovku piatich proti trom za stavu 3:4. V závere sme sa nedostali do tlaku, pretože Košice hrali dobre, disciplinovane a my sme urobili hlúpe fauly. Hostia hrali presilovky miesto nás. Mali sme aj dva smolné momenty pri druhom a štvrtom góle súpera, no Košičania napokon zaslúžene vyhrali, boli lepšie mužstvo."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Videli sme rýchle a bojovné stretnutie počas celých šesťdesiatich minút. V prvých dvoch tretinách nás brzdili časté vylúčenia, odohrali sem až 16 minút v oslabení. Dôležité bolo, že sme uhrali dvojminútovú presilovku súpera o dvoch hráčov, počas ktorej sme neinkasovali. V závere náš dobrý výkon vygradoval strelením rozhodujúcich gólov a úspešnou taktickou hrou."

HKM Zvolen – HC Košice 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
Góly: 14. Misenev (Klhůfek), 31. P. Zuzin (Klhůfek), 33. P. Zuzin (Kňazev, Valenta) – 2. Bartánus (Hričina, Boltun), 12. P. Bartoš (Spilar, Vašíček), 34. L. Nagy (Spilar, Suja), 36. Milý (T. Varga (Šedivý), 46. Bartánus (R. Hruška, Šmach), 60. Suja (Spilar, L. Nagy). Rozhodovali: Müllner, P. Stano – R. Výleta, Kollár, vylúčení: 3:8 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1020 divákov

 

 

zostavy: 

Zvolen: R. Petrík – Demiters, Andersons, Valenta, M. Ivan, Habšuda, Dubeň, F. Fekiač, Hataš – J. Šimíček, P. Zuzin, Obdržálek – Misenev, B. Mráz, Klhůfek – Žilka, Petráš, Mart. Ďaloga – Kňazev, Řezač, Kelemen

Košice: Habal – Dudáš, Deyl, Vašíček, Šmach. Michalčin – Spilar, Suja, L. Nagy – Bartánus, Boltun, Hričina – Šoltés, Milý, T. Varga – P. Bartoš, R. Hruška, T. Klíma
 

Martin porazil Mikuláš 1:0


Derby sa začalo v svižnom tempe. Obe mužstvá vychádzali z pozornej obrany a veľmi nepúšťali útočníkov do šancí. V 2. minúte vyskúšal Pacalaj pozornosť Križana. V 8. minúte vystrelil Kriška, Corbeil bol na mieste. Domáceho gólmana potom ohrozili Faith a Stehlík. Na druhej strane zakontroval dvakrát Koyš, ale Križan bol pozorný. Aj v ďalších minútach sa hralo z oboch strán otvorene. Nebezpečné pokusy Surovku či Bobčeka chytili obaja brankári. V 20. minúte sa po peknej akcii Koyša a zrážke s ním zranil Križan, ktorého nahradil Nagy. 

Druhú tretinu začali lepšie martinskí hokejisti. Po prieniku Saliju v 22. minúte sa vyznamenal Nagy. Martin potom premárnil 44-sekundovú presilovku o dvoch hráčov. V 25. minúte sa dostal k puku úplne voľný Dírer a otvoril skóre stretnutia. V 27. minúte puk dobre tečoval pred bránkou Heizer, na druhej strane pálil Sukeľ, brankári ich pokusy zneškodnili. V 31. minúte z vyloženej pozície namieril Koyš len vedľa. Na druhej strane v oslabení v 32. minúte minul z dobrej šance Rudolf Huna a v 36. minúte nemieril presne ani Kriška. V 38. minúte zasa dobre zasiahol Nagy po strele Bíleka.

Skóre sa mohlo zmeniť v 41. minúte, ale Richard Huna vystrelil len slabo a v 43. minúte Brezniak minul. Martinský gólman v ďalších minútach potvrdil výbornú formu a udržal si čisté konto. Potom to bol boj o každý puk. Obe mužstvá vydávali zo seba všetko, najmä hostia sa v útoku snažili, mali veľa streleckých pokusov, ale nenašli recept na Corbeila, ktorého výkon bol ozdobou stretnutia. Liptáci sa nepresadili ani pri krátkej hre bez brankára.

Pavol Paukovček, tréner Martina: "Potvrdilo sa, že doterajšie výsledky Liptovského Mikuláša neboli náhodné. Zo začiatku sme mali navrch, vylúčenia nás však zabrzdili. V druhej tretine sa dostal súper na koňa a bol lepší. V tretej tretine sme si povedali, že uzavrieme stredné pásmo, čo sa nám aj darilo. Som rád, že sme ustáli tlak hostí, v kritických okamihoch nás podržal brankár Corbeil."

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Ustáli sme úvodný tlak súpera, potom sme prevzali iniciatívu a myslím si, že počas celého stretnutia sme boli lepší. Z rytmu nás vyvádzali len vylúčenia. Súpera sme mali v tretej tretine pod tlakom, ale vo finálnej fáze sme sa nepresadili cez dobre organizovanú obranu. Bez gólov sa nedá vyhrať, v koncovke musíme hľadieť jednoduchšie. Križan má podvrtnutý členok, po magnetickej rezonancii sa uvidí, aké je to vážne." 

MHC Martin - MHK 32 Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól: 25. Dírer (Surovka). Rozhodovali: M. Novák, Husár – Bednár, Gavalier, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2000 divákov

 

 

Zostavy: 

Martin: Corbeil – Tabaček, Fabian, Pacalaj, Rantanen, Salija, Pulli, Rusina, Leško – Bílek, Heizer, Koyš – Pokrivčák, Galamboš, Rzavský – Dokšin, Surovka, Dírer – Ambroz, Jurášek, Poliaček

Liptovský Mikuláš: Križan (20. Nagy) – Bobček, Mezovský, Nádašdi, Stehlík, Moravčík, Šiška, Kadlubiak, Kadura – Rudolf Huna, Róbert Huna, Richard Huna – Kriška, Sukeľ, Faith – Lištiak, Piatka, Laco – Števuliak, Kabáč, Brezniak
 

Bystrica doslova prevalcovala Nové Zámky


Súboj tabuľkových susedov odštartovali odvážnejšie hostia, no prvú vážnejšiu šancu si vypracovala Kytnárova formácia - tiesnený Hvila však nedokázal zakončiť. To bolo zo strany domácich na niekoľko minút všetko. V 7. minúte odštartoval gólovú kanonádu hosťujúci Wishart, keď sa presadil po vyhranom buly strelou od modrej čiary. O dve minúty neskôr dostali domáci príležitosť hrať prvú presilovku v zápase, avšak neúspešne, hoci najmä Saarinenova šanca volala po góle. Čo sa nepodarilo domácim, vyšlo hosťom - pri ich presilovej hre sa zle pozične postavil Cardwell a Surový príklepom nedal Šimkovi šancu. O niekoľko okamihov neskôr mohol napraviť svoje zaváhanie Cardwell, no zoči-voči Bacashihuovi neuspel. Netrvalo dlho a presadil sa hosťujúci Matuškin, ktorý potvrdil pozíciu najlepšie strieľajúceho obrancu v lige a vyhnal Šimka z brány domácich. Toho nahradil Borároš, no ani jemu sa nepodarilo zastaviť bystrickú lavínu a tri minúty pred koncom tretiny ho prekonal Truchno. 

Popradčania sa tešia po góle v zápase 6. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - HK Poprad, 23. septembra 2016 v Trenčíne.

V druhej tretine dostali príležitosť ako prví hrať presilovku domáci. Rozohrali ju dobre, Sandgren našiel od modrej Kytnára a ten pohotovo z ostrého uhla prekonal gólmana hostí. Odpoveď na seba nenechala dlho čakať, z následného protiútoku udrel Hickmott. V 25. minúte sa do domácej bránky vrátil Šimko, no bystrická kanonáda neutíchla. "Barani" sa v krátkom slede presadili ešte dvakrát – svoje druhé presné zásahy v stretnutí pridali Hickmott a Truchno. V polovici stretnutia sa síce presadil vo vlastnom oslabení domáci kapitán Michal Hudec, to bolo však zo strany domácich na dlhé minúty všetko. V 32. minúte vsietil z presilovej hry ôsmy zásah Buc. V druhej časti hry padol ešte jeden gól a opäť do Šimkovej bránky - tesne po skončení oslabenia inkasovali domáci z hokejky obrancu Maioneho. 

V záverečnom dejstve mali hostia spod Urpína niekoľko možností na dosiahnutie 'desiatky', no aj vďaka niekoľkým Šimkovým pohotovým zákrokom sa im to nepodarilo. V úplnom závere mal dobrú šancu skorigovať stav domáci Hegyi, no ani on neuspel. 

Miroslav Chudý, tréner Nových Zámkov: "Začiatok zápasu sme nemali najhorší, no súper vystrelil štyrikrát, dostali sme tri góly a to bola pre nás už veľká deka. Na začiatku druhej tretiny sa nám podarilo skórovať, no potom prišli tie nezmyselné vylúčenia, súper bol v pohode a trestal nás. V tej chvíli bolo len jedno mužstvo na ľade a my sme to nevedeli zastaviť. Dúfam, že sme si dnes vybrali deň 'blbec' na celú sezónu, do polnoci sa musíme otriasť a od zajtra sa budeme pripravovať na Liptovský Mikuláš, s ktorým to bude veľmi ťažké."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "So zápasom aj s výsledkom sme samozrejme veľmi spokojní, no zo začiatku to bolo veľmi vyrovnané. Vtedy nás niekoľkými dobrými zákrokmi podržal Bacashihua, my sme dali tri rýchle góly, a to nás nakoplo. V druhej tretine nám súper ponúkol niekoľko presiloviek, tie sme využili a boli sme vysoko efektívni. Výsledok úplne neodzrkadľuje priebeh zápasu a je pre domácich príliš krutý. My sa môžeme do polnoci potešiť, no potom sa už budeme pripravovať na ďalšie kolo."

HC Nové Zámky - HC'05 Banská Bystrica 2:9 (0:4, 2:5, 0:0)
Góly: 25. Hvila (Sandgren, Kytnár), 30. Hudec - 7. Wishart (Ferleťák), 12. Surový (Hickmott, Maione), 15. Matuškin (Buc, Mihálik), 17. Truchno (Mihálik, Mikuš), 25. Hickmott (Buc), 27. Hickmott (Maione, Matuškin) 28. Truchno (Ďatelinka, Bezúch), 32. Buc (Hickmott, Matuškin), 36. Maione (Surový, Buc). Rozhodovali: Konc, Orolin, Synek, Čavojský, vylúčení: 9:3, navyše: Štindl 10 minút za napadnutie zozadu, Mäkinen (obaja Nové Zámky) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:4, oslabenia: 1:0, 1792 divákov

 

 

Zostavy: 

Nové Zámky: Šimko (15. Borároš, od 25. min opäť Šimko) – Cardwell, Mäkinen, Čížek, Sandgren, Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier – Saarinen, Brabenec, Semorád - Lelkeš, Hudec, Fábry – Hvila, Kytnár, Paulovič – Sucharda, Hegyi, Dubec

Banská Bystrica: Bacashihua - Ďatelinka, Mikuš, Wishart, Maione, Matuškin, Mihálik, Valent, Ťavoda - Buc, Surový, Hickmott - Bezúch, Bortňák, Truchno - Andrisík, Češík, Matoušek - Róth, Tamáši, Ferleťák
 

Nitra prehrala nad Žilinou o jeden gól


Posledná Žilina hrala s majstrovskou Nitrou vyrovnanú partiu. Síce ju pustila do vedenia, keď sa v 4. min. presadil na dvakrát pred bránou slabo pokrytý Macík, no o dve minúty kontrovala Konečného dorážkou Drábekovej strely. V polovici tretiny mali domáci dvakrát v rýchlom slede výhodu presilovky, ale ani jednu početnú výhodu nevyužili. Podobne však pochodili aj Nitrania, ktorí však navyše 12 sekúnd pred prvou sirénou v presilovke inkasovali, keď chybu v rozohrávke potrestal presnou strelou švihom Tomáš Sýkora.

Nitrania v druhej tretine pridali. Najskôr v 23. min. neuspel na dvakrát proti Tomekovi Marek Slovák, ale o pár desiatok sekúnd hostia urobili závar pred žilinskou bránkou a Ručkay zblízka vyrovnal. Hra bola vyrovnaná, ale v polovici tretiny došlo k viacerým šarvátkam a hokej stratil po vylúčeniach tempo. Nitrania hrali presilovku, no domáci ju po obetavých zákrokoch hráčov a dobrých zásahoch Tomeka prežili bez ujmy. Sýkora mohol poslať v 37. min. domácich do vedenia, ale proti Valentovi v presilovke ani na dvakrát neuspel.

Oba tímy sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, ale žiadnemu sa nedarilo prekonať brankárov. Veľkú šancu mal v 43. min. Konečný, ale Valent svoj tím uchránil od gólu. V 47. min. sa domáci dostali k ďalšej presilovke a dokázali v nej nebezpečne pohroziť, no nie prekonať gólmana Nitry. Takisto dopadla aj presilovka, ktorú mali vzápätí k dispozícii hostia. S blížiacim sa koncom riadneho hracieho času sa domácim podarilo dostať hostí pod tlak, ale nedokázali z neho vyťažiť gól, i keď Matisovi v ňom v 58. min. zabránil pohotovým zákrokom Valent. V záverečných 26 sekundách hrali domáci presilovku, ale hostia sa ubránili a v zápase sa pokračovalo ďalej.

Žilinčania mali pokračujúcu výhodu presilovky, lenže neodohrali ju dobre a ponúknutú šancu premárnili. Chvíľu nato však Hovorka nahodil puk na Valentovu bránku a ten skončil v 62. min. na radosť poltisícky divákov v sieti. Žilina tak pokorila majstra 3:2 po predĺžení.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Som rád, že sme zlomili domáce prekliatie a vyhrali sme zápas, hoci po predĺžení. Chlapci zabojovali, snažili sa herne aj takticky splniť veci, ktoré sme si povedali. Šance boli na oboch stranách, ale vyzdvihol by som oboch brankárov, ktorí chytali perfektne. Som rád, že sme vyhrali nad silnou Nitrou a pevne verím, že nám to pomôže a že sa nakopneme k ďalším víťazstvám."

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Zápasy u súperov sa mi hodnotia ťažko, lebo sú ako cez kopirák. Nejdeme ich totiž vyhrať, ale ideme si skúsiť, ako to bude vyzerať. Mali sme laxný vstup do zápasu, urazili sme hokejové šťastie. V druhej tretine sme mali jednoznačne navrch, no nevyužili sme šance. V tretej tretine nás Žilina pritlačila, začala napádať a v predĺžení sme inkasovali náhodný gól. Je to však iba dôsledok toho, že my máme byť mužstvo, ktoré hrá svoj hokej a zápas jednoznačne rozhodne v prvej tretine. Opäť to tak nebolo, a to je zle."

MsHK Žilina – HK Nitra 3:2 pp (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Góly: 6. Konečný (Drábek, Holovič), 20. T. Sýkora, 62. Hovorka - 4. Macík (M. Slovák, Blackwater), 24. H. Ručkay (Krištof, Mezei). Rozhodovali: T. Orolin – Jobbágy, Bogdaň, vylúčení: 7:9, navyše: Kříž (Žilina) 10 min. za napadnutie hokejkou, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 516 divákov.

Zostavy:
Žilina: Tomek – Kříž, Rehák, Brejčák, Cerenok, Drábek, Macejko, Gutwald, Prokop – Handlovský, Hovorka, Matis - T. Sýkora, Húževka, Švihálek – Konečný, Holovič, Stupka – Rogoň, Ondruš, Gmitter

Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Rais, Versteeg, Pupák, P. König, Kuzma – Blackwater, M. Slovák, Macík – Kutálek, Krištof, H. Ručkay – Štefanka, Paukovček, Bajtek – Chalupa, Piačka, D. König
 

Poprad zdolal Trenčín 2:1


Diváci na Sihoti v prvej tretine videli svižný hokej z oboch strán. Trenčania už tradične začali aktívne a po dvoch minútach preverili Šureka piatimi strelami. Na opačnej strane klziska nestarnúci Kroták preveril Cháberu v 4. min. Zadné rady oboch tímov pozorne držali obranné modré čiary, a tak vyložené šance pribúdali pomalším tempom. V 16. min. Tybor predviedol svoju rýchlosť, založil prečíslenie a spätnou prihrávkou vyzval k zakončeniu Gašparoviča. Ten vypálil spomedzi kruhov na lapačku, Šurek predviedol pohotový zákrok. Hostia sa vedenia ujali v závere úvodnej dvadsaťminútovky počas presilovej hry. Zagrapan z úrovne bránkovej čiary vystrelil a puk sa od brankára odrazil do siete – 0:1.

Ihneď po prestávke mal vyrovnanie na hokejke Veilleux. Chybnú rozohrávku Popradčanov nedokázal využiť a sám pred Šúrekom neuspel. Na opačnej strane Lichancovu strelu vyrazil Chábera a pokryl aj Mlynarovičov dravý prienik. Následne sa na ľade začalo iskriť. Brejčák skolil na ľad Hlinku a o pár minút neskôr predviedli pästný súboj Dlohý s Fabianom. V polovici zápasu Trenčania zle rozohrali. Lichancovu strelu gólman Dukly vyrazil na Dávida Bondru, ten puk hruďou dostal do siete, ale videorozhodca ho neuznal. Domáci tím sa trápil v zakončení, čo demonštroval v 32. min Holenda. "Kamzíci" sa zasa sústredili na pozornú obranu. V 32. min mohol pridať ich druhý úspech Kroták, o štyri minúty neskôr Výhonského pokusu chýbala prenosť. A keď Šúreka v popradskej bránke v závere tretiny na dvakrát neprekonal Gašparovič ani Tybor, hostia šli do kabín s jednogólovým vedením. 


V záverečnej tretine mohol priniesť vytúžené vyrovnanie domácim Dlouhý. Ölveckého prihrávku cez celé bránkovisko však dobre netrafil. O dve minúty Tibenský prekorčuľoval posledného obrancu Michala Nováka, ten ho fauloval, a tak hosťujúci útočník nemohol dostatočne razantne zakončiť. Domáce trápenie v zakončení vyvrcholilo v 52. min, keď sa Kozákom tečovaný puk odrazil od hornej žŕdky. Šesť minút pred naplnením riadneho hracieho času mohol zápas do predĺženia poslať Lukáš Novák. Síce sa predral až pred bránku podtatrancov, ale nedokázal namieriť do priestoru troch žrdí. Dukle sa napokon podarilo vyrovnať v poslednej minúte pri hre bez brankára, keď si Holenda nakorčuľoval do priestoru ľavého kruhu a strelou švihom poslal zápas do predĺženia. V ňom rozhodol o dvoch bodoch pre hostí svojím druhým gólom Zagrapan, keď zužitkoval presilovú hru. 

Dukla Trenčín – HK Poprad 1:2 pp (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1) 
Góly: 60. Holenda (Tybor, Gašparovič) - 20. Zagrapan (Lapšanský, J.Brejčák), 62. Zagrapan (Cutting). Rozhodovali: Štefík, Fridrich - Cegáň, J. Tvrdoň, vylúčení: 10:10, navyše: Dlouhý – Brejčák, Fabián všetci 10 minút za údery, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1987 divákov

Zostavy:
Trenčín: Chábera – Kozák, Drgoň, Holenda, M. Novák, Bohunický, Hatala, Albers, Ryzák – Hossa, Dlouhý, Ölvecký – Gašparovič, Kalináč, Tybor – Sojčík, Veilleux, L. Novák – D. Novák, Švec, Hlinka

Poprad: Šurek – Fabián, Dinda, Kurali, Cutting, J. Brejčák, Pokovič, Krempaský, Šterbák – Paločko, Zagrapan, Kroták – Tibenský, Mlynarovič, Lapšanský – Lichanec, Troliga, D. Bondra – Müller, Ježek, Výhonský

Tabuľka po 6. kole:
1. HC Košice 7 5 1 1 0 29:10 18
2. HK Nitra 7 4 0 3 0 23:15 15
3. HC'05 B. Bystrica 6 3 1 1 1 23:13 12
4. Dukla Trenčín 6 2 1 1 2 13:14 9
5. MHC Martin 6 3 0 0 3 13:14 9
6. HC Mikron N. Zámky 7 2 1 1 3 17:20 9
7. HKM Zvolen 6 2 1 0 3 14:20 8
8. MHK 32 L. Mikuláš 6 1 1 2 2 15:14 7
9. HK Poprad 6 1 2 0 3 11:15 7
10. MSHK Žilina 6 1 1 0 4 12:19 5
11. HK Orange 20 3 0 0 0 3 1:17 0



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies