TL: Košice rozdrvili Skalicu, Martin takisto nedal Popradu šancu

NETKY.SK • 5 December 2015, 07:54 • 2 min
TL: Košice rozdrvili Skalicu, Martin takisto nedal Popradu šancu

KOŠICE - Gólový účet zápasu otvorili hostia vo svojej prvej presilovke. V 5. minúte nabil Pašek obrancovi Reichelovi, ktorý spomedzi kruhov nedal Melicherčíkovi šancu - 0:1. Domáci v nasledujúcich minútach zvýšili aktivitu, ktorá priniesla nevyužité príležitosti Hrnku, Bartánusa i Cebáka. Košičanov v aktivite brzdili viaceré vylúčenia, no v závere prvej časti mali možnosť presilovej hry o dvoch hráčov.

slovakia

left justify in out

V 21. minúte, keď už hostia hrali so štyrmi korčuliarmi, vystrelil košický obranca Deyl a jeho pokus dorazil do skalickej bránky Bartoš. Krátko na to hrali domáci ďalšiu presilovku. Puk sa po Šedivého strele odrazil k Bartánusovi, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 2:1. Vydarenú päťminútovku domácich zvýraznil v 25. minúte Bortňák, keď zblízka prekonal Romančíka. Aj v ďalších minútach to boli domáci, kto mal viac z hry. Skaličania však zlepšili defenzívu a Košičania sa tak do výhodných pozícií dostávali najmä v presilovkách. V ďalšej z nich, v 35. minúte, dorazil strelu Šedivého Matej Češík. Jeho zásah bol zároveň 4000. gólom HC Košice v základnej časti v najvyššej hokejovej súťaži. Skaličanov vrátil do zápasu gól Baráka 42 sekúnd pred druhou prestávkou.

 

V úvode tretej časti hostia síce "prežili" dve oslabenia, no už počas hry s piatimi hráčmi inkasovali ďalší gól. V 47. minúte nechali priveľa priestoru Lelkešovi, ktorý pred bránkou ponúkol puk Boltunovi a ten pohodlne upravil na 5:2. Hostia sa v záverečnej tretine pred brankára Melicherčíka príliš nedostávali. Skorigovať výsledok mohol v 57. minúte Skaličan Lantoš, po rýchlom úniku však Melicherčíka neprekonal. 

HC Košice - HK 36 Skalica 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Góly: 21. Bartoš (Deyl, Jenčík), 23. Bartánus (Suja, Šedivý), 25. Bortňák (Boltun), 35. Češík (Šedivý, Bicek), 47. Boltun (Lelkeš, Bortňák - 5. Reichel (Pašek, Mickievics), 40. Barák (Klíma). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier, vylúčení: 6:9 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 3829 divákov.
 

 

Hlasy po zápase:


Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Úvodná tretina nebola podľa našich predstáv. O osude zápasu rozhodla druhá tretina, v ktorej sme sa štyrikrát presadili. V tretej časti sme kontrolovali vývoj stretnutia. Strelili sme piaty gól, no škoda, že z vypracovaných príležitostí sme nestrelili viac gólov. Dôležité sú pre nás tri body do tabuľky."

Michal Ružička, asistent trénera HK 36 Skalica: "Mali sme dobrý vstup do zápasu. V prvej tretine sa nám podarilo viesť. Zbytočnými vylúčeniami sme však súpera posadili na koňa. V druhej tretine sme dostali štyri góly, z toho tri v oslabení. Tretia tretina sa už len dohrávala."

 

Martin nedal Popradu šancu, vsietil štyri góly a nepustil ani jeden


Podtatranci začali náporom a v úvodných minútach poriadne zatápali pred martinskou bránkou. Paukovček už v 20. sekunde, po ňom Kroták v 2. a Števuliak v 5. minúte však neprekonali Dzubinu, vo vyloženej pozícii zaváhal aj Štrauch. Martin sa len bránil a prvú strelu na Kostúra vyslal až v 9. minúte Kokavec. O dve minúty neskôr však dobre zakombinoval tretí útok a Galamboš svojím prvým gólom od návratu do Martina rozjasal preriedené tribúny. Domáci dostali krídla a hra sa vyrovnala, gól však už do prvej sirény nepadol.

Začiatok druhej tretiny vyšiel domácim. Tabaček za štyri sekundy potrestal vylúčenie Paukovčeka a strelou ihneď po buly zvýšil na 2:0. Potom sa hralo hore-dole, príležitosti boli na oboch stranách. V polovici stretnutia sa blysol Dzubina, keď vychytal tutovku Kasíka a poradil si aj s pokusom Števuliaka. Na druhej strane sa vyznamenal Kostúr po strelách Skladaného a Galamboša. V 35. minúte zase zlikvidoval Dzubina nájazd Achsa. 

Tretiu tretinu začal Poprad aktívnejšie, ale v 45. minúte zachránil Martin výborne chytajúci Dzubina pri šanci Krotáka. Domáci hrali ako vymenení a na výbuch s dvadsiatkou nechali definitívne zabudnúť v 50. minúte, keď sa pri výhode o jedného hráča presadil zblízka Kabáč. V 54. minúte pri hre štyroch proti štyrom pridal ďalší gól Galamboš. Vzápätí sa vo výbornom svetle opäť predviedol Dzubina, ktorý chytil dorážku B. Rapáča. Zverenci domáceho trénera Dorniča už potom kontrolovali hru a súperovi oplatili prehru z 18. kola rovnakým skóre. 

MHC Martin - HK Poprad 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Góly:
11. Galamboš (T. Varga, Skladaný), 21. Tabaček (Kabáč), 50. Kabáč (Rzavský), 54. Galamboš (T. Varga). Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Korba, vylúčení: 3:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1550 divákov

 

 

Hlasy po zápase:


Ivan Dornič, tréner Martina: "Som veľmi rád, že po slabom výkone proti dvadsiatke sme si opäť napravili chuť. Bol to vyrovnaný zápas a my sme boli strelecky úspešní. Verím, že sme si opäť udobrili našich divákov. Počas celého stretnutia nás podržal brankár Dzubina, ktorý bol našim najlepším hráčom a veľmi nám pomohol aj návrat Tabačeka po chorobe." 

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu: "Zápas bol síce vyrovnaný, ale hrá sa na góly. My sme si síce vytvorili šance, ale neboli sme schopní prekonať domáceho brankára. Výsledok hovorí za všetko."
 

Banská Bystrica podľahla Zvolenu 2:5


Oproti predchádzajúcim dvom zápasom s dramatickými koncovkami po predĺžení a v samostatných nájazdoch malo tretie pohronské derby jednoznačnejší priebeh. Spočiatku ani tak nie, v 6. min hneď po buly prekvapil Baroša v bránke domáci Lamper, no v 9. min Puliš pohotovou strelou zrovnal skóre. V 13. min Handzuš po faule Brabenca gól po trestnom strieľaní nepridal, Handlovský onedlho nastrelil po teči žŕdku a odvtedy začali Banskobystričania upadať a čoraz viac sa presadzovali hostia. Domácim nepomohla v streleckej potencii ani nová posila Hvila a po dvoch tretinách prehrávali už 1:4. Za štvorgólovou šnúrou Zvolenčanov sa ukrýval lepší pohyb a aj v kombináciách úplne zatienili tradičného rivala. V 17. min si nakoruľoval Juraško na Brabencovu nahrávku a definitívne strhol vývin skóre na stranu 'rytierov', v 21. min sa po uvoľnení Brabenca presadil pred bránkou Semorád a v 34. min dokonal dvojtretinové dielo úplne voľný Mráz po spolupráci s Obdržálkom. Práve jeho gól akoby presne vystihoval dianie na ľade, obrana 'baranov' korčuliarsky nestačila a často reagovala vtedy, keď už bolo neskoro. Druhá tretina mohla dopriať Zvolenčanom podstatne viac, šance nevyužili Mráz, Jurík, na druhej strane v oslabení Brabenec na útočnej modrej v presilovke zaspal, no Lamper samostatný nájazd nepremenil a aj v 35. min nepriniesol trochu viac života do hry domácich Kytnár. V 36. min sa začala takmer dvojminútová presilovka hostí štyroch na troch a v nej Obdržálek netrafil prázdnu bránku. V tretej tretine vypredaný štadión netrpezlivo čakal na zdramatizovanie priebehu a stalo sa, v 46. min v presilovke Ďatelinka dorazil puk a vyvolal ešte nádej na zvrat. Osud zápasu však vyriešil Klhůfek po trestnom strieľaní, keď ho v šanci hákoval Petran. Aj keď mu puk pri naberaní rýchlosti ušiel, stačil ho ešte postrčiť popod brankára Bacashihuu a zvýrazniť víťazstvo Zvolena, a to ešte v 57. min trafil Jurík v samostatnom nájazde žŕdku. 

HC'05 iClinic B. Bystrica - HKM Zvolen 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Góly: 6. Lamper (Zigo), 46. Ďatelinka (Zigo, Hudec) - 9. Puliš (Jurík, Mráz), 17. Juraško (Semorád, Brabenec), 21. Semorád (Brabenec, Bagin), 34. Mráz (Obdržálek), 53. Klhůfek z trest. strieľania. Rozhodcovia Wehrli (Švajč.), D. Konc - Šefčík, Výleta, vylúčení 7:6, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 2841 divákov.
 

 

Hlasy po zápase:


Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Zápas sme absolútne nezvládli, súper bol jednoznačne lepší, v pohybe, nasadení, osobných súbojoch. Množili sa obrovské chyby, v obrannom pásme sme si nepokrývali hráčov. Určite sme to neboli my, či to pramenilo z derby, neviem. Keď už súper šiel do vedenia, bolo to o kŕči a šance, ktoré sme mali, prišli zväčša po nejakých odrazoch. Trénovali sme normálne, neviem si to vysvetliť. Brankár Bacashihua nás aj podržal, lebo výsledok mohol byť horší. Prišiel k nám strelec Lukáš Hvila, takého potrebujeme, žiaľbohu, gól nepridal."

Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "Vedeli sme, že budeme musieť na začiatku čeliť tlaku, ubránili sme tri oslabenia, podržal nás brankár a keď sme už dali na 1:4, bolo jasné, že smerujeme k víťazstvu. V tretej tretine nám pomohlo premenené trestné strieľanie a už sme výsledok odkontrolovali do konca." 

Lukáš Hvila, nová posila B. Bystrice: "Bol to môj prvý zápas, zohrával som sa, v našej hre sa vyskytlo veľmi veľa chýb, prepadávali sme, Bystrica má určite na lepšie výkony. Podľa mňa by sa takéto niečo doma nemalo stávať, musíme hrať iný hokej. Hľadali sme sa v presilovkách, ešte treba dosť potrénovať, aby to šlo. Druhá tretina bola najhoršia, musíme si všetko pozrieť na videu, aby sme ďalší zápas podali oveľa lepší výkon."

Michal Juraško, kapitán, autor gólu Zvolena, svojho premiérového v sezóne: "Zo začiatku sme čakali tlak, síce sme prehrávali, no zápas perfektne zvládli. Výkon na vypredanom zimáku stúpa v takejto atmosfére, hrá sa oveľa lepšie, z tohto by sa mohli poučiť aj naši diváci. Dúfam, že pri mojom premiérovom góle sa hráči zľutujú, no čo sa povie, to aj za odmenu do šatne donesiem."

Jan Semorád, strelec gólu Zvolena: "Tímovo sme to uhrali perfektne, nenechali sme súperovi ani meter ľadu, boli sme lepší vo všetkých činnostiach. Celý zápas sme dominovali, navyše človek trochu vníma aj strelecké preteky s Lukášom Hvilom, tomu sa neubránite. Dúfam, že sa mi bude dariť aj naďalej, pretože rozhodovať sa bude oveľa neskôr. Taký zápas, aký som zažil dnes, bol jeden z najlepších, úplne zrovnateľný s českou extraligou, v perfektnej atmosfére."
 

Piešťany zdolali Trenčín 3:2


V Piešťanoch sa od úvodu bolo na čo pozerať. Hralo sa hore-dole, mužstvá sa striedali v zahadzovaní šancí. Na domácej strane zaujal nájazd Tibenského v oslabení, hostia nevyužili možnosť traja na brankára a domácich zachránila žrď po strele Hudeca. V 14. minúte sa Piešťany dočkali vedenia, Hrehorčák spoza bránky dostal puk k Tomčákovi a ten otvoril skóre – 1:0. Trenčín okamžite odpovedal, strelu Hudeca vyhodil Rybár iba k Nemcovi a ten z otočky vyrovnal. Záver tretiny patril Dukle, ale gól už nepadol.

Výborný hokej pokračoval aj v druhej tretine. V 26. minúte neudržal Rybár strelu Gašparoviča a tá dopadla na brvno. V polovici stretnutia domáci opäť viedli. Vhadzovanie v ľavom kruhu v útočnom pásme Trenčína vyhral za seba Tomčák a Tvrdoň strelou z prvej prekonal Cháberu – 2:1. Trenčania sa nevedeli dostať do tempa aj zásluhou troch oslabení po sebe, no Piešťany napriek šanciam ani jednu výhodu nevyužili. V závere druhej časti zhodili rukavice Tibenský a Nechala.

V záverečnej tretine hokej gradoval, Trenčín mal viac z hry, ale narážal na pozorného Rybára. Ten vytiahol priam zázračný zákrok proti Vozdeckému, na ktorého zívala prázdna brána. V 44. minúte nahodil puk za bránu Piešťan Pavlikovský, dokorčuľoval ho Nemec, vykúzlil zadovku na Vozdeckého a bolo vyrovnané – 2:2. O všetkom rozhodla 53. minúta. Saliji počas oslabenia vyviezol puk, v útočnom pásme ho podržal, videl dobre nabiehajúceho Brancisa, ktorý jeho prihrávku zúžitkoval – 3:2. Trenčania predviedli v závere drvivý tlak, no vyrovnania sa nedočkali.

ŠHK 37 Piešťany – HK Dukla Trenčín 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 4. Tomčák (Hrehorčák, Tvrdoň), 30. Tvrdoň (Tomčák), 53. Brancis (Saliji) – 15. Nemec (Hudec, Vozdecký), 44. Vozdecký (Nemec, Pavlikovský). Rozhodovali: Baluška, Goga – Junek, Orolin, vylúčení: 6:6, navyše: Tibenský – Nechala obaja 5 minút za hrubosť. presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1404 divákov.

Hlasy po zápase:

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Chalani podali dobrý, kolektívny výkon, opäť zabrali všetci a to nás vlastne predurčilo k tomu, aby sme boli úspešnejší. Bojovali sme, zopakovali sme utorňajší výkon."

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Ťažko sa mi dnes hodnotí. Prvú a tretiu tretinu sme mali v našej réžii, v druhej nás pribrzdili oslabenia. Prehrali sme a uvidíme čo ďalej. Pri rozhodujúcom góle vyriešili naši obrancovia situáciu ako amatéri."
 

Nitra dala doma Žiline 4 góly, dostala len 2


Líder súťaže privítal pod Zoborom žilinských "vlkov" a hoci prvý musel zasahovať domáci brankár Valent, oveľa viac roboty mal v prvej tretine jeho náprotivok Tomek. Napokon do prvej sirény obaja gólmani neinkasovali, hoci prvá tretina sa skončila veľkou šancou Lalibertého, ktorý počas presilovky trafil iba bočnú sieť bránky hostí.

V druhej tretine mala Nitra k dispozícii ešte 92 sekúnd presilovej hry pri vylúčení Róberta Hunu a stačilo jej iba 36 na to, aby Kanaďan Judd Blackwater otvoril skóre zápasu. V polovici stretnutia prišlo vyrovnanie, Žilina tiež využila prvú presilovku, strelou z kruhu prekonal Valenta Róbert Huna.

V tretej tretine dosiahla Nitra znovu rýchly gól, keď jej tentokrát na využitie ďalšej presilovej hry stačilo iba 23 sekúnd. Po parádnej biliardovej akcii poslal puk do prázdnej brány hostí Ručkay. V 45. minúte Nitra zvýšila náskok na rozdiel dvoch gólov, keď po nahodení puku Štefankom pred bránu ho tečoval za Tomekov chrbát Stloukal. V 49. minúte vyhrávala Nitra už trojgólovým rozdielom, po Ordzovenského delovke Tomek neudržal a puk za jeho chrbát ho poslal Bene. O štyri minúty sa tešili hostia, autorom gólu na 4:2 bol Drevenák. 

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (0:0, 1:1, 3:1) 
Góly: 21. Blackwater (Laliberté), 41. Ručkay (Ordzovenský, Kutálek), 45. Stloukal (Štefanka), 49. Bene (Buček, Ordzovenský) - 31. Róbert Huna (Leblanc), 53. Drevenák (Leško, Ježek). Rozhodovali: Orolin - Kacej, Stanzel, vylúčení: 5:9, presilovky 2:1, oslabenia: 0:0, 2359 divákov

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Diváci boli skvelí a veľmi nám pomáhali. Slabšie sme sa rozbiehali, no časom sa naša kvalita presadila. Odskočili sme súperovi a tretia tretina sa už len dohrávala. Chceme, aby sa hralo férovo, ale to čo predviedol Tomek, je neférová hra." 

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Opäť bolo v Nitre výborné publikom, pred ktorým sa dobre hrá. Vedeli sme, že za stavu 1:1 budú rozhodovať detaily, čo sa napokon potvrdilo. Mám zmiešané pocity z niektorých vecí, ktoré znevážili moju prácu. Nitra je líder a myslím si, že nepotrebuje pomáhať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona