TL: Košice porazili Orange 20 a dostali sa na čelo tabuľky

NETKY.SK • 25 November 2016, 08:49 • 2 min
TL: Košice porazili Orange 20 a dostali sa na čelo tabuľky

PIEŠŤANY - Hokejisti HK Orange 20 prehrali vo štvrtkovom vloženom zápase Tipsport Ligy v Piešťanoch s HC Košice 2:5. "Oceliari", ktorí tak natiahli svoju víťaznú sériu na päť duelov, sa posunuli na čelo tabuľky pred Banskú Bystricu. Tá na nich stráca dva body, no má zápas k dobru.

slovakia

left justify in out

Košice mali výborný vstup do zápasu. Nagyova akcia v úvodnej minúte sa ešte neujala, keď jeho strelu zastavil Durný, no o minútu neskôr už hostia viedli 1:0. Varga potiahol akciu po ľavom krídle, prihral pred bránku a Šoltés zo vzduchu doklepol puk do siete. Košice mohli zvýšiť náskok počas následnej presilovky, ale nepremenili ju. Domáci sa osmelili až v druhej polovici úvodnej tretiny a niekoľkokrát ohrozili Habala. V 17. minúte sa im podarilo vyrovnať. Hecl prihral medzi kruhy Murínovi a príklepom prestrelil brankára Košíc - 1:1. Vyrovnaný stav však vydržal iba dve minúty, keď Varga v úniku upravil na 2:1 pre hostí.

Košičania udreli tretíkrát hneď po zmene strán. Matejka prihral ideálne Bicekovi a mal už ľahkú prácu poslať puk do odkrytej bránky - 3:1. V 31. minúte bol blízko štvrtému gólu Varga, ale Durný si s jeho strelou poradil. Na druhej strane sa dostali do prečíslenia domáci, ale ani Sloboda neuspel. V 36. minúte sa to mladíkom z HK Orange už podarilo a to vo vlastnom oslabení. Habal stratil pred bránkou puk, najrýchlejšie sa zorientoval Sloboda a znížil na 2:3.

Košičania rozhodli duel v záverečnej desaťminútovke. V 50. minúte sa pri vlastnom oslabení presadil Bartoš, ktorý vystrelil spoza obrancu. O dve minúty neskôr bolo už 5:2 pre hostí, zblízka sa presadil Nagy a stanovil konečné skóre.

HK Orange 20 - HC Košice 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
 

 

Góly: 17. Murín (Hecl, Hedera), 36. Sloboda (Murín) - 2. Šoltés (Varga, Šmach), 19. Varga (Šoltés, Šmach), 21. Bicek (Matejka, Bartoš), 50. Bartoš (Nagy, Matejka), 52. Nagy (Varga, Šmach). Rozhodovali: Fridrich - Tvrdoň, Kacej, vylúčení 5:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:1, 152 divákov.


Zostavy:

HK Orange 20: Durný - Grman, Trška, Košecký, Jendroľ, Hain, Bdžoch, Fereta, Hedera - Pätoprstý, Sádecký, Pataky - Struška, Oško, Andrisík - Hecl, Murín, Sloboda - Vybíral, Jaško, Václav

HC Košice: Habal - Deyl, Vašíček, Šedivý, Dudáš, Matejka, Šmach, Pavúk - Hričina, Boltun, Nagy - Bicek, Suja, Bartoš - Šoltés, Milý, Varga - Klíma, Hruška

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20 (zdroj: SZĽH): "Pozitívne na našej hre bolo to, že sme držali so súperom krok, ale doplatili sme opäť na svoje chyby. Potešilo ma, že sme si vytvorili dostatok šancí a aj striel. Žiaľ, nepremenili sme ich. Dobre sme korčuľovali, ale zrážali sme sa vlastnými chybami."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies