TL: Košice angažovali obrancov Vašíčka a Matejku, Nagy dostal ponuku

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 15:53 • 2 min
TL: Košice angažovali obrancov Vašíčka a Matejku, Nagy dostal ponuku

KOŠICE - Vedenie HC Košice zverejnilo mená prvých dvoch posíl pred sezónou 2016/2017. Obranné rady tretieho tímu uplynulej sezóny vystužia 35-ročný český obranca Jiří Vašíček a 26-ročný slovenský zadák Lukáš Matejka. Vedenie klubu má záujem aj o angažovanie útočníka Ladislava Nagya, ktorému už predostrelo ponuku.

slovakia

left justify in out

Skúsený český obranca Jiří Vašíček odohral viac než 500 zápasov v najvyššej českej súťaži, ktorú v roku 2008 vyhral ako hráč Slavie Praha. V sezóne 2014/2015 sa stal víťazom tzv. Radegast indexu českej extraligy ako hráč, ktorý v zápasoch ukázal najväčšiu obetavosť a dôraz. Lukáš Matejka je odchovancom martinského hokeja a práve v drese MHC strávil prevažnú časť doterajšej kariéry. Zahraničný angažmán si vyskúšal v kazašskom tíme Irtyš Pavlodar.

 

"V tomto období sme podpísali základnú kostru mužstva, ktorá sa bude ešte do júla postupne dopĺňať. Otvorená je brankárska otázka. V rokovaní sú Jirko Bicek a Adam Lapšanský. Boli by sme radi, keby sa nám podarilo angažovať Ladislava Nagya, ktorý už od nás dostal ponuku," uviedol pre klubovú stránku HC Košice generálny manažér klubu Juraj Bakoš.

 

V košickom klube pokračujú aj Radek Deyl, Ivan Jankovič, Eduard Šedivý, Marek Bartánus, Peter Bartoš, Gabriel Spilar, Tibor Varga, Peter Boltun a Dávid Šoltés. Košický tím povedie aj v novej sezóne trénerská dvojica Rostislav Čada - Marcel Šimurda, ktorá odštartuje letnú prípravu v pondelok 9. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona