TL: Košičania zvýšili náskok na čele, doma vyhrali už 15 zápasov v rade

NETKY.SK • 11 Január 2016, 11:35 • 2 min
TL: Košičania zvýšili náskok na čele, doma vyhrali už 15 zápasov v rade

KOŠICE - Náskok hokejistov HC Košice na čele tabuľky Tipsport Ligy je po 38. kole už päťbodový. Východniari v šlágri kola zdolali Banskú Bystricu (3:1), ktorej tým ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu. Tú vlastnú natiahli už na osem duelov a potvrdili tým aktuálnu hernú pohodu.

slovakia

left justify in out

Tréner Banskej Bystrice Vladimír Országh nemohol v súboji s lídrom tabuľky počítať s viacerými útočníkmi a šancu opäť dostalo niekoľko mladíkov. Po piatkovom zápase s Nitrou (5:3) pribudol na listinu zranených aj Lukáš Hvila, ktorý tímu spod Zobora strelil tri góly. "Už niekoľko zápasov máme problémy so zostavou, hrávame prakticky na tri formácie. Lukáš sa zranil v minulom zápase, no dúfam, že nie nadlho," poznamenal tréner "baranov" Vladimír Országh.

 

Boli to práve hostia, kto sa v zápase ujal vedenia. V rušnej druhej tretine Tomáš Zigo využil nedôraz košických obrancov a zblízka otvoril skóre. Košičania však, už po niekoľkýkrát v sezóne, dokázali skóre otočiť a na konci druhej tretiny bol stav 2:1. Najskôr vyrovnal Bicek a štyri minúty po ňom strelil svoj štvrtý gól v sezóne Tomáš Hričina. "S Tomášom Hrnkom a Peťom Boltunom sa nám hralo veľmi dobre. Rozumieme si, na ľade sa vidíme aj počujeme. Aj tá gólová akcia bola dobre vypracovaná. Tomáš nahral Peťovi a mne sa to potom odrazilo do prázdnej bránky. Všetci traja sme spokojní o to viac, že máme ďalšie tri body. Víťazstvo ma teší o to viac, že som dal gól. Našu úspešnú sériu chceme natiahnuť na čo najviac zápasov a robíme pre to všetko," poznamenal Tomáš Hričina.

 

Medzi ťahúňov Banskej Bystrice sa po slabšom rozbehu zaradil Roman Tománek. V každom z prvých troch zápasov roku 2016 zaznamenal po dva body, no v Košiciach vyšiel, napriek niekoľkým streleckým pokusom, naprázdno. "Myslím si, že sme podali výborný výkon, od ktorého sa môžeme ďalej odraziť. Máme za sebou ťažké zápasy s tímami z horných priečok tabuľky a bolo to cítiť. Košice majú "nadupané" mužstvo, ťažko sa s nimi hrá celých 60 minút. My sme sa však snažili, no keď oni dali gól, dostali 'krídla'. Naša psychika potom išla nižšie, no aj tak si myslím, že sme odohrali dobrý zápas," uviedol Tománek po zápase.

 

Košičania víťazstvom, ktoré sledovalo viac než 4000 divákov, natiahli víťaznú sériu na domácom ľade už na 15 zápasov. Po 38. kole stále platí, že ak doma skórovali, vyhrali. "Keď hráme doma, vieme si predtým viac oddýchnuť. Pre nás sú všetci súperi, snáď okrem Popradu, ďaleko. Nedávno sme hrali v Skalici a domov sme prišli ráno o tretej. Na druhý deň sme už hrali proti Žiline. Hrávať vonku zápasy je pre nás náročné, no my, ktorí sme tu dlhšie, sme si už zvykli. Vieme, že domáce prostredie musíme potvrdzovať a využívať naše väčšie klzisko. V tíme sme dobrí korčuliari a vyhovuje nám to," uviedol pre TASR strelec prvého košického gólu Jiří Bicek.

 

Náskok majstra na čele tabuľky je po 38. kole už päťbodový. "Byť hore v tabuľke je dobrý pocit, zvlášť keď momentálne nie je v lige slabý súper," dodal Bicek. Na druhej priečke Tipsport Ligy vystriedal po vzájomnom zápase Zvolen Nitru, ktorá bude najbližším súperom "oceliarov."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona