TL: Košičania zdolali Skalicu po predĺžení, Dukla nedala Dvadsiatke šancu

NETKY.SK • 28 Október 2015, 07:00 • 2 min
TL: Košičania zdolali Skalicu po predĺžení, Dukla nedala Dvadsiatke šancu

BRATISLAVA - V úvode dohrávky 9. kola mužstvá predviedli opatrný hokej s minimom zaujímavých momentov. V polovici úvodnej časti sa do puku oprel Šoltés a jeho tvrdú strelu zastavila pravá žŕdka Romančíkovej bránky.

slovakia

left justify in out

O dve minúty neskôr posunul Deyl puk Bartošovi, ktorý v dobrej pozícii zamestnal Romančíka. Hneď v úvodných sekundách druhej časti sa k zakončeniu dostal Studenič, Halász bol na mieste. 

Košičania v 25. minúte pykali nielen za nevyužité príležitosti z prvej tretiny, ale aj za vylúčenie Bortňáka. Početnú výhodu Skaličanov využil Školiak, ktorý zblízka prekonal Halásza. Krátko na to hrali v početnej výhode aj domáci, no Bartánus a ani Hrnka v dobrých príležitostiach neskórovali. Domáci hráči pridali na dôraze a častejšie sa hralo pred skalickým brankárom. V 34. minúte pripravil Bartánus dobrú pozíciu Bicekovi, ale aj s jeho pokusom si Romančík poradil. V 35. minúte bol však prikrátky na strelu Bortňáka, ktorej smer nešťastne zmenil skalický obranca. Pre útočníka Košíc to bol prvý gól v sezóne. 

Košičania mali herne navrch aj v úvode tretej časti, no narážali na výborne chytajúceho brankára Romančíka. Kapitán "oceliarov" Marek Bartánus v 43. minúte zblízka stroskotal na skalickom brankárovi. V presilovej hre domácich v 46. minúte si Bicek vymenil puk s Deylom a po tvrdej strele si ďalší efektný zákrok pripísal brankár Romančík. Domáci demonštrovali svoju streleckú nemohúcnosť aj v 50. minúte počas takmer minútovej presilovky o dvoch hráčov, v ktorej Romančíka príliš neohrozili. V 59. minúte sa na ofenzívny výlet vybral obranca Šedivý, ale ani on skalického brankára neprekonal. 


O víťazovi sa napokon rozhodlo v predĺžení. V 64. minúte nahodil obranca Košíc Dudáš puk zo stredného pásma na brankára Romančíka a ten ho nedokázal skrotiť - 2:1.

HC Košice - HK 36 Skalica 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Góly: 35. Bortňák (Šedivý), 64. Dudáš (Chovan, Bartánus) - 25. Školiak (Klíma, Ďurák).

 

 

Rozhodovali: Snášel - Gavalier, Smrek, vylúčení: 2:7 na 2 min., navyše Lelkeš (Koš.), Ďurák (Skal.) 10 min. za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2778 divákov.


Povedali po zápase:
Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "V prvej tretine boli šance na oboch stranách, no brankári si svoje čisté kontá postrážili. Inkasovali sme ako prví, ale týmto gólom sme sa dostali do zápasu. Odvtedy sme viac korčuľovali, bojovali. Vyrovnali sme stav a verili sme, že tento zápas zvládneme. Podarilo sa nám to až v predĺžení, no chlapcom za výkon ďakujeme."

Michal Ružička, tréner HK 36 Skalica: "Pre nás to bol štvrtý zápas v priebehu šiestich dní a k tomu sme mali za sebou šesť hodín v autobuse. Do zápasu sme išli s tým, aby sme neinkasovali ako prví. To sa nám aj podarilo, no vedenie 1:0 sme neudržali. V tretej tretine sme boli veľmi vylučovaní a to nás stálo veľa síl. V predĺžení sme prehrali nešťastným gólom."


Dvadsiatke nedala Dukla šancu, prehrala 0:3

Dukla pricestovala na ľad "dvadsiatky" s cieľom napraviť si chuť po sérii troch prehier. Domáci mladíci favoritovi duelu spočiatku srdnato odolávali, no v 12. minúte už Škorvánek lovil puk zo siete, keď ním vyrazenú strelu úplne voľný Melichárek zasunul popri žŕdke. Trenčania vstúpili do prostrednej časti tlakom, z ktorého rezultovali dva zlepené góly. V 24. minúte Zaťko prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a o 86 sekúnd neskôr Jakúbek z presilovky zvýšil na 3:0. Domáci sa prebrali a zvýšili iniciatívu, pozorného Kompasa v bránke Dukly však prekonať nedokázali. Naopak, ďalší gól Trenčína mohol v záverečných sekundách druhej tretiny pridať hosťujúci Pataky, no nastrelil len žŕdku. V 56. minúte mal tutovku na hokejke Gašparovič, ale na skóre sa už nič nezmenilo.

HK Orange SR 20 - Dukla Trenčín 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Góly: 12. Melichárek (Nemec, Zaťko), 24. Zaťko (Gašparovič, Hlinka), 26. Jakúbek (Nechala, Hudec). Rozhodovali: Valach - Holienka, Výleta, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 326 divákov.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies