TL: Košičania zdolali Bystričanov, Nitra porazila Liptovský Mikuláš

NETKY.SK • 17 November 2016, 08:42 • 2 min
TL: Košičania zdolali Bystričanov, Nitra porazila Liptovský Mikuláš

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti Dukly Trenčín natiahli negatívnu šnúru v Tipsport Lige na sedem zápasov. Pod vedením trénera Josefa Tureka nezvíťazili ani v stredajšom 20. kole, keď doma podľahli HKM Zvolen 0:3. V tabuľke sa prepadli už na deviatu priečku s dvojbodovým mankom na ôsme Nové Zámky.

slovakia

left justify in out

V šlágri stredajšieho programu sa Košice vrátili do boja o prvú priečku. Na ľade aktuálneho lídra z Banskej Bystrice triumfovali 3:2 vďaka gólu Eduarda Šedivého z 54. minúty. Za "baranmi" zaostávajú priebežne o štyri body, majú však zápas k dobru. 

Stredajšie 20. kolo patrilo do bonusového programu Tipsport Ligy, ktorý pre fanúšikov pripravilo vedenie súťaže. Tentoraz ho venovalo študentom a Európskej univerzitnej hokejovej lige (EUHL). 

HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Košice 2:3

Na úvodný gól v šlágri kola prvého s druhým sa čakalo veľmi dlho napriek tomu, že obaja brankári mali neustále plno práce. Od začiatku sa do seba tímy 'zahryzli', gól síce bol na spadnutie, no nie a nie padnúť. Až Hickmott v presilovke otvoril v 37. min skóre, keď zľava na úrovni kruhu vystrelil do prehusteneného priestoru pred bránkou. Z vedenia sa 'barani' dlho netešili, len niečo vyše dve minúty. V 39. min pomohol delovke Šedivého od modrej teč Bartánusa a bolo zrejmé, že v tretej tretine si vo výbornej atmosfére diváci užijú veľa adrenalínu. Z množstva šancí si zaslúžilo spomenúť niektoré, napr. hosťujúcich Hričinu a Biceka hneď v úvode, na druhej strane Matouška s Češíkom v prečíslení, alebo Bezúcha v 9. min. 

Góly si pýtali aj ďalšie akcie, v presilovke teč Suju, onedlho v 15. min prečíslenie Truchnu a Hickmotta. Domácich mrzela aj nevyžitá presilovka o dvoch hráčov trvajúca 64 sekúnd, ktorá sa preklopila aj do druhej tretiny. V nej vzruchu o niečo ubudlo, streleckých príležitostí však nie a diváci sa napokon predsa len gólov dočkali. Tretia tretina sa začala pre domácich nádejne. V 42. min inak výborný brankár Habal nestačil zareagovať na teč Hickmotta a domáci sa priblížili k trojbodovému víťazstvu, prvému v tejto sezóne proti 'železiarom'. V 49. min im však plány narušila ukážková individuálna akcia Hrušku a jeho strela pod žŕdku. 

Remízový stav takmer narušila šanca Buca v 51. min, no aj pri nej si brankár Habal udržal chladné nervy. Hosťom k vedeniu pomohla presilovka, síce akurát vypršala, no Cebák sa ešte nestihol do hry zapojiť a Šedivý od modrej trafil ponad vyrážačku Bacashihuu. Na svetelnom ukazovateli naskočili čísla, akými Košičania predtým 'baranov' dvakrát zdolali a vydržali s týmto stavom až do konca. Možno aj vďaka presilovke s vylúčením Matouška necelé tri minúty pred koncom. Domácim nepomohla v samom konci na vyrovnanie už ani 40-sekundová powerplay a pretrhli si tak predchádzajúcu sedemzápasovú víťaznú šnúru.

Povedali po zápase:
Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Bolo to veľmi vyrovnané a bojovné stretnutie, obe mužstvá sa takticky dobre pripravili, hráči išli na doraz. Zápas bol o chybách, my sme spravili možno o jednu viac, preto sme prehrali. Nepríjemné bolo, že súper hneď po vedúcom našom góle vyrovnal a za chyby nás vytrestal, preto odchádza s tromi bodmi."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Videli sme vyrovnané stretnutie, s veľmi dobrými obranami. Vždy sme dokázali odpovedať na góly, v tretej tretine sme zvýšili dôraz a aj individuálna akcia Radima Hrušku nám pomohla zvíťaziť."

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Prehral som rozhodujúce buly, preto beriem vinu na seba. Košice sme zasa nezdolali, musíme odstrániť chyby, sezóna je ešte dlhá. Liga je ťažká, netreba vešať hlavy. Zápas bol veľmi kvalitný, no fanúšikov sme nepotešili. Stratili sme víťaznú sériu, nič nie je večné, niečo sa ukončilo a treba začať niečo nové."

Eduard Šedivý, strelec víťazného gólu Košíc: "Hra bola otvorená, s prečísleniami, šance sme dokázali zužitkovať. Proti Banskej Bystrici sú to vždy vyrovnané zápasy, vyhrať mohol hocikto, my sa chceme ťahať v tabuľke hore a teraz sa nám podarilo znížiť stratu. Každé víťazstvo sa veľmi cení, doma sú všetci silní."

HC'05 iClinic B. Bystrica - HC Košice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) 
Góly: 37. Hickmott (Maione, Bezúch), 42. Hickmott (Maione, Surový) - 39. Bartánus (Šedivý, Miklík), 49. Hruška (Varga), 54. Šedivý (Klíma). Rozhodcovia Jonák, J. Konc - M. Smrek, R. Bednár, vylúčení 4:5, presilovky 1:0, navyše 10 min Matoušek (B. Bystrica) za napadnutie hlavy a krku, v oslabení 0:0, 2841 divákov (vypredané).

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 2:4

Zápas sa začal s 20-minútovým oneskorením, ktoré zapríčinila pokazená rolba. Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim hráčom. V 6. minúte počas oslabenia unikol hosťujúcej obrane Kabáč, ale tesne minul bránku. O pár sekúnd sa do dobrej príležitosti dostal Rudolf Huna, ten však pred brankárom netrafil puk najlepšie a bránku minul. Liptáci sa do vedenia dostali v 11. minúte. Uram si natiahol Valenta, ponad ktorého následne poslal puk do brány. V závere prvej tretiny sa domácim podarilo zvýšiť vedenie na rozdiel dvoch gólov. Števuliakova strela z prvej prešla nitrianskemu brankárovi pomedzi betóny. V 19. minúte gólovo udreli aj hostia, keď osamotený Macík dopravil puk za chrbát Križana.

Úvod druhej tretiny bol vyrovnaný. Nitrania prevýšili súpera až v druhej desaťminútovke, pri ktorej sa vyznamenal mikulášsky brankár Križan. V najväčšej šanci sa ocitol v 30. minúte Chalupa, ale ten z prvej trafil iba betón mikulášskeho brankára. O pár minút neskôr sa hostia dostali do ďalšieho tlaku, ale ani z toho gólovo nevyťažili. 

Hosťom sa už v 41. minúte podarilo vyrovnať na 2:2 po tom, ako zaváhanie v domácej obrane potrestal Ručkay. Nitra po vyrovnaní herne ožila, kontrolovala hru a dostávala sa aj do zakončení. V 51. minúte sa puk dostal k Štefankovi, ktorý z prvej zamieril presne pod hornú žrď. Posledné slovo v zápase mali hostia, využili presilovku o jedného hráča a gólom Slováka stanovili konečný výsledok. 

Povedali po zápase:
Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Zápas sme začali dobre, ale škoda individuálnej chyby, po ktorej sme súpera dostali naspäť do zápasu. Rozhodujúci moment bol v úvode tretej tretiny, v ktorej sme hneď inkasovali. Chlapci bojovali až do konca, mrzí nás výsledok, no v tretej tretine nám niečo chýbalo, a aj preto sme zápas nedotiahli do víťazného konca."

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Po utorňajšom víťazstve nad dvadsiatkou sme sa chceli opäť dostať na víťaznú vlnu. Zápas sme nezačali dobre, ale nakoniec sme to v tretej tretine zlomili. Myslím si, že sme zaslúžene triumfovali, keby sme premenili viaceré šance, čo sme mali, zápas sa skončí s ešte väčším gólovým rozdielom." 

MHK 32 Liptovský Mikuláš - HK Nitra 2:4 (2:1, 0:0, 0:3) 
Góly: 11. Uram (Sukeľ), 17. Števuliak (Piatka, Laco) – 19. Macík (Ordzovenský, Paukovček), 41. Ručkay (Blackwater, Pupák), 51. Štefanka (Blackwater), 59. Slovák (Milam). Rozhodovali: Lauff, Kalina – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1250 divákov
 

 

Zostavy: 

Liptovský Mikuláš: Križan – Makovský, Moravčík, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Šiška, Bobček, Oravec – Rudolf Huna, Róber Huna, Richard Huna- Kriška, Sukeľ, Uram – Faith, Piatka, Laco – Števuliak, Stümpel, Kabáč 
Nitra: Valent – Milam, Versteeg, Pupák, Mezei, P. König, Ordzovenský, Rais, Kuzma – Ručkay, Slovák, Blackwater – Štefanka, Krištof, D. König – Macík, Paukovček, Bajtek – Chalupa, Ondrušek, Bene

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 0:3 

Trenčanov pred úvodným vhadzovaním ťažila nepríjemná šesťzápasová séria bez víťazstva. O to, aby sa šnúra nepredĺžila, sa snažil už v 2. min Dlouhý, ktorý však ani na dvakrát nedokázal prepasírovať puk do zvolenskej siete. Šancu otvoriť skóre mal na opačnej strane Petráš, zbavil sa Šimuna, no trafil iba pripraveného brankára Kuteja. V 12. min nepochodil v predbránkovom priestore ani Puliš, keď na dva razy nedokázal pretlačiť puk do domácej bránky. Na opačnej strene si Sýkora urobil priestor, Baroša však neoklamal. V úvodnej tretine sa síce hral svižný hokej, no chýbali mu výraznejšie momenty pred oboma bránkami, a tak niet divu, že tímy do šatní odchádzali za nerozhodného stavu. 

V úvode prostrednej tretiny Puliš našiel pred bránkou Majdana, ale ten nedokázal obstreliť Kuteja. V 25. min sa uvoľnil na ľavom kruhu Drgoň, priestor bránky však nedokázal trafiť. Ideálnu príležitosť na úvodný gól mala Dukla v 29. min, keď sa traja útočníci rútili na osamoteného Hraška, obranca Zvolena dokázal výrazne pomôcť brankárovi.

 

Zápasu dlho chýbalo korenie v podobe gólov. Prvý prišiel v 29. min: Zuzin našiel prihrávkou na útočnej modrej čiare číhajúceho Mráza, ktorý samostatný nájazd premenil – 0:1. "Vojaci" chceli odpovedať ihneď. Hudec sa rozhodol pre strelu z pravého krídla, Baroš zakročil betónom. O tri minúty Šimun nedokázal využiť zakrytý výhľad brankára "bryndziarov". V 38. min sa hosťom podarilo pridať druhý zásah. Valenta krížom cez pásmo prihral Lukášovi Juríkovi, ktorý ideálne trafil puk nad lapačku Kuteja. 

V záverečnej tretine sa Dukla snažila dostať naspäť do zápasu, ale zakončenie v podaní domácich strelcov nebolo dobré. Hostia si už vedenie postrážili a brali spod hradu Matúša Čáka všetky body, keď výsledok stihol ešte v závere stretnutia prikrášliť Puliš. 

Povedali po zápase:
Josef Turek, tréner Trenčína: "Hráči dreli, ale keď nedáme gól, nemôžeme uspieť. V závere sme nestrelili gól ani do prázdnej bránky. Zápas sa však lámal skôr, hostia sa dokázali presadiť, my nie."

Milan Staš, tréner Zvolena: "Prvá tretina bola opatrná, v druhej sme šli do vedenia. Dokázali sme kontrolovať hru. Zlomovým bodom zápasu bolo oslabenie o dvoch hráčov, ktoré sme ubránili. Získali sme tri body, udržali sme vzadu nulu. Snáď nás to posilní do ďalšej práce."

Dukla Trenčín – HKM Zvolen 0:3 (0:0, 0:2, 0:1) 

Góly: 29. B. Mráz (P.Zuzin), 38. L. Jurík (Valenta, Majdan), 59. Puliš (Majdan, M.Novák). Rozhodovali: Baluška - Stanzel, Kacej, vylúčení: 2:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 883 divákov

 

 

Zostavy: 


Trenčín: Kutej – Kozák, Drgoň, Obšut, Hatala, Bohunický, Jáchym, Šefčík, Holenda – Ölvecký, Bulík, T. Sýkora – Marcel Hossa, Síkela, R. Dlouhý – D. Hudec, Šimun, Sojčík – D. Novák, J. Švec, Briestenský 
Zvolen: Baroš – Krejčí, Hraško, M. Novák, Valenta, Plechanov, Andersons, Habšuda, M. Ivan – P.Zuzin, B. Mráz, Klhufek – Puliš, L. Jurík, Majdan – McGregor, Petráš, Žilka – Halama, Jakubík, Martin Ďaloga

HC Nové Zámky - MsHK Žilina 4:0

Súboj deviateho tímu so štvrtým odštartoval v miernom tempe, ako prví urobili chybu domáci zadáci, no Rogoň to aj vďaka pozornému Lundströmovi nepotrestal. V piatej minúte putoval na trestnú lavicu hosťujúci Švec, Novozámočania však početnú výhodu napriek pokusom Hudeca a Čížeka nevyužili. V prvej tretine ešte zaujala najmä Hovorkova príležitosť, ale puk po jeho šanci tesne minul domácu bránku. Na druhej strane pohrozil bez efektu Saarinen. V poslednej sekunde úvodnej časti hry mohol streliť gól Cardwell, puk však nezasiahol ideálne.

Druhá tretina bola od úvodného buly svižnejšia, vo výhodnej situácii sa ocitli Brabenec a neskôr Dubec, no pred druhým menovaným dobre zasiahol Macejko. V 24. minúte vypukla na novozámockom štadióne vlna radosti, keď od modrej čiary napriahol Čížek a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Na druhej strane kontroval Gmitter, no Lundström si postrážil svoj ľavý horný roh. Počas presilovky sa v dobrej príležitosti ocitol Holovič, jeho zakončeniu z prvej však chýbali gólové parametre. Na opačnej strane sa v podobnej pozícii ocitol Hudec, jeho strelu pokryl Tomek. To však už neplatilo v 31. minúte, keď sa v presilovej hre presadil po Cardwellovej prihrávke strelou z prvej Saarinen. V následnej presilovke hostí sa do dobrej pozície dostal Stupka, ale brankár Zámčanov bol pozorný. Tri minúty pred koncom druhej tretiny sa niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi predviedol hosťujúci Tomek. Už-už to vyzeralo, že pôjdu oba tímy do kabín za nezmeneného stavu, no v poslednej minúte predviedli Novozámočania peknú akciu, na konci ktorej bolo gólové zakončenie švédskeho obrancu Sandgrena – 3:0.

Po štyroch minútach záverečnej časti hry zaváhal domáci brankár, no Hovorka už nemal dosť času na presnejšie zakončenie. V 47. minúte sa pekným sólom v útočnej tretine blysol domáci Paulovič, obkorčuľoval bránu Žilinčanov a spoza nej zasunul puk poza chrbát ich brankára. Na druhej strane vynikajúco zasiahol po nájazde žilinského hráča Lundström. Vo zvyšnom priebehu duelu sa prezentoval hlavne švédsky brankár domácich, ktorý aj s pomocou spoluhráčov ustál hneď niekoľko nebezpečných situácií. V záverečných sekundách mohla pridať piaty gól Nových Zámkov Brabencova formácia, no stav stretnutia sa už nezmenil. 

Povedali po zápase:
Július Pénzeš, tréner Nových Zámkov: "Pre nás je to prepotrebné a myslím si, že zaslúžené víťazstvo. V prvej tretine sme začali trocha ustráchane, predsa len, tlak je obrovský. Od druhej tretiny sme boli podľa mňa lepším mužstvom, vypracovali sme si šance. Keď chlapci strelili prvé góly, získali sme sebadôveru. Ukázali sme divákom pekný hokej, pochvala patrí všetkým hráčom. V závere podal náš brankár famózny výkon. Chcem sa veľmi poďakovať divákom, ktorí nás ženú za víťazstvami nielen doma, ale boli s nami aj vo Zvolene a Trenčíne. Patrí im veľká vďaka a víťazstvo je pre nich." 

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Po stredajšom zápase nie som spokojný s veľa vecami. Vo štvrtok si to pokojne rozoberieme. Nula na konte strelených gólov je strašná. Samozrejme, bez gólu sa nedá uspieť. Gratulujem domácim k víťazstvu." 

HC Nové Zámky - MsHK Žilina 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Góly: 24. Čížek (Hudec), 31. Saarinen (Cardwell, Brabenec), 40. Sandgren (Čaládi, Pitule), 47. Paulovič. Rozhodovali: Fridrich, Müllner - M. Orolin, Šefčík, vylúčení: 6:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

 

 

Zostavy:

Nové Zámky: Lundström – Cardwell, Drtina, Čížek, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Maier, Sucharda - Bahenský, Brabenec, Saarinen - Hudec, Pitule, Čaládi - Paulovič, Kytnár, Fábry - Lelkeš, Rehák, Dubec 
Žilina: Tomek – Denis Rehák, Mikuš, Juraško, D. Brejčák, Macejko, Drábek, Gachulinec, Kříž – J. Jurík, Hovorka, Handlovský - Švihálek, Húževka, Rogoň – Stupka, Holovič, Konečný – Gmitter, Ondruš, Švec

MHC Martin - HK Poprad 5:4 pp 

Súboj siedmeho s desiatym začali lepšie martinskí hokejisti, ktorí nastúpili útočne naladení a už v 2. minúte ohrozili Pajpachovu bránku Vargom. V 5. minúte prekvapil Tabaček z uhla brankára hostí a otvoril skóre. Gól mužstvo povzbudil a v ďalších minútach sa podtatranci aj so šťastím ubránili, najmä pri vylúčení Bondru. Domáci zatlačili hostí do hlbokej defenzívy a po strelách Korostina a Tabačka zvonili žrde na popradskej bránke. Druhú presilovku už Martin využil a vylúčenie Troligu potrestal Varga. Hralo sa dlho len na popradskú bránku, hostia vystrelili prvýkrát na Corbeila až v 18. minúte. Potom sa aj zverenci Ozimáka dostali do streleckých príležitostí, ale prvé dejstvo sa zaslúžene skončilo dvojgólovým vedením domácich.

Aj úvod druhého dejstva patril Martinu. V 22. minúte ešte dobre zasiahol Pajpach po strele Vargu, ale o minútu neskôr bol bezmocný po umiestnenej strele Brňáka, keď Martin za 43 sekúnd využil výhodu o jedného hráča. V 27. minúte sa hokejisti MHC tešili už štvrtýkrát. V neprehľadnej situácii bol úspešný Koyš, gól potvrdil až videorozhodca. Potom sa k slovu dostali aj hostia a Lapšanský za 11 sekúnd potrestal vylúčenie Surovku. Vzápätí sa vyznamenal Corbeil pri šanci Ježeka. Gól postavil hostí na nohy a zrazu ich bol plný ľad. V polovici stretnutia bol rozdiel skóre len dvojgólový, keď druhý zásah hostí strelil Zagrapan. Nápor hostí zastavil až oddychový čas domáceho trénera Paukovčeka. Potom sa hralo hore-dole, ale bez gólového vyjadrenia.


Gólové hody pokračovali aj v tretej tretine. V 47. minúte pri signalizovanom vylúčení martinského hráča pridal tretí gól Popradu Troliga. Domáci si z jasného zápasu spravili riadny "nervák". V 54. minúte mohol vyrovnať Ježek, ale v nájazde stroskotal na martinskom brankárovi. V 55. minúte sa na druhej strane nepresadil v úniku ani Galamboš. V 57. minúte mohol definitívne rozhodnúť Varga, no jeho strela opečiatkovala žrď Pajpachovej bránky. Potom mali hostia výhodu presilovky, 74 sekúnd pred koncom odvolali brankára a tri sekundy pred sirénou vyrovnal Rapáč.

V predĺžení trafil Galamboš len do žrde, no pri hre 4 na 3 rozhodol Pulli.

Povedali po zápase:
Pavel Paukovček, tréner Martina: "Do stavu 4:0 sme hrali to, čo sme si povedali v kabíne. Vtedy sme nepochopiteľne poľavili. Zlomový bol prvý gól hostí. Súper zmenil taktiku, utváral na nás tlak a niektorí hráči sa s tým nevedeli vyrovnať. Poprad vyrovnal tri sekundy pred koncom a tak ma teší aspoň to, že sme v nadstavenom čase skórovali a získali sme dva body."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Chcem zagratulovať Martinu k víťazstvu v predĺžení. Asi si ten bod navyše zaslúžil, pretože nastrelil štyrikrát žrď našej bránky. Pre vývoj zápasu bol dôležitý prvý gól Martina, pri ktorom to Tabaček výborne trafil a náš brankár zaváhal. To dostalo domácich na koňa, hrali veľmi dobre a viedli o štyri góly. Cením si, že za stavu 0:4 sme zápas takmer dokázali otočiť. Nemôžem byť celkom spokojný, ale pre nás je každý bod zlatý."

MHC Martin - HK Poprad 5:4 pp (2:0, 2:2, 0:2 - 1:0) 
Góly: 5. Tabaček (Korostin, Heizer), 13. Varga (Galamboš, Koyš), 23. Brňák (Galamboš, Varga), 27. Koyš (Korostin), 62. Pulli (Salija) - 29. Lapšanský (Zagrapan, Henderson), 31. Zagrapan (Henderson, Brejčák), 48. Troliga (Lapšanský), 60. Rapač. Rozhodovali: Majling, Jura – Kollár, Korba, vylúčení: 5:7, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 2300 divákov

Zostavy:
Martin: Corbeil – Tabaček, Dvořák, Salija, Brňák, Michalčin, Pulli, Pacalaj, Leško – Korostin, Heizer, Koyš – Varga, Galamboš, Surovka – Pokrivčák, Murček, Kadura – Rusina, Dokšin, Jurášek
Poprad: Pajpach – Fabian, Pokovič, Brejčák, Bagin, Kurali, Ježek, Müller, Krempaský – Abramov, Mlynarovič, Kroták – Henderson, Zagrapan, Lapšanský – Troliga, Rapáč, Bondra – Štrauch, Lichanec, Semorád
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies