TL: Kapitán Hudec a Handlovský v Banskej Bystrici skončili

NETKY.SK • 8 December 2015, 18:39 • 2 min
TL: Kapitán Hudec a Handlovský v Banskej Bystrici skončili

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie hokejového klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica ukončilo spoluprácu s dlhoročným kapitánom "baranov" Michalom Hudecom ako i ďalším útočníkom Lukášom Handlovským.

slovakia

left justify in out

Obaja hráči oficiálne rozviažu zmluvu s tipsportligistom v stredu 9. decembra.

 

Banskobystrický klub už nemá ďalej záujem o služby dvojice skúsených útočníkov, ktorí si tak budú hľadať nový angažmán. Vedenie HC '05 iClinic uvedie dôvody tohto rozhodnutia až po tom, čo hráči v stredu podpíšu ukončenie zmluvy.

 

Hudec pôsobil pod Urpínom piatu sezónu, z toho štvrtú v rade. Tridsaťšesťročný útočník získal s banskobystrickým klubom v najvyššej súťaži bronz i striebro. V drese "baranov" odohral 280 zápasov, v ktorých nastrieľal 77 gólov a pripísal si 115 asistencií, v tomto ročníku nastúpil na 28 stretnutí s bilanciou 4+8. Bronzový medailista z juniorských MS 1999 a účastník svetového šampionátu v Rige 2006 hral v minulosti aj za Slovan Bratislava, Vsetín či České Budějovice. Na konte má aj 40 štartov a deväť gólov v slovenskej reprezentácii.

 

Handlovský je odchovancom banskobystrického hokeja, v A–tíme pôsobil tretiu sezónu v rade. Dvadsaťdeväťročný krídelník strelil v najvyššej súťaži v 162 zápasoch za HC '05 dokopy 42 gólov a zaznamenal 56 asistencií, v prebiehajúcom ročníku si pripísal desať bodov (3+7) v 29 stretnutiach. Skúsenosti má aj z českej najvyššej súťaže, kde pôsobil v tíme BK Mladá Boleslav, v národnom mužstve odohral dva zápasy.

 

Podľa webu bystricoviny.sk nie sú zmeny v kádri Banskej Bystrice konečné, vedenie klubu totiž nie je spokojné s výkonmi niektorých hráčov ako i s aktuálnym postavením mužstva v tabuľke. Vlaňajší finalista sa aktuálne nachádza na piatej priečke, pričom na vedúcu Nitru stráca 12 bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies