TL: Hrať pod Šatanom bolo cťou, Pataky vníma Zápas hviezd ako motiváciu

NETKY.SK • 30 Január 2017, 08:50 • 2 min
TL: Hrať pod Šatanom bolo cťou, Pataky vníma Zápas hviezd ako motiváciu

POPRAD - Vďaka Oliverovi Patakymu mal v Zápase hviezd hokejovej Tipsport ligy zastúpenie aj tím HK Orange 20. Pre mladého trenčianskeho útočníka bola účasť vo výberovom zápase veľkou skúsenosťou, ktorú vníma ako impulz do ďalšej kariéry.

slovakia

left justify in out

Organizátori Zápasu hviezd Tipsport ligy dali priestor aj mladíkom, ktorí sa v aktuálnej sezóne objavili v najvyššej slovenskej súťaži. V nominácii na stretnutie tipsportligovej smotánky figurovali Marek Hecl aj Oliver Pataky, prvý menovaný však napokon nenastúpil. Obaja pôsobili v prvej polovici aktuálnej sezóny v projekte HK Orange 20 a obaja sa po juniorskom šampionáte vrátili do materskej Dukly Trenčín. Hoci v pôvodnej nominácii na Zápas hviezd figuroval aj Hecl, na popradskom ľade sa v poslednú januárovú nedeľu predstavil iba Pataky. "Vôbec som neočakával, že by som sa mohol na tomto podujatí ukázať. Keď som to zistil, bol som prekvapený. Prišiel som do Popradu s cieľom užiť si zápas a tešil som sa naň. Je to pre mňa zároveň motivácia do budúcna. Vnímam to ako výsledok toho, že sa oplatí robiť niečo navyše a byť stále lepší a lepší," uviedol pre TASR Pataky, ktorý sa o nominácii dozvedel prostredníctvom internetu.

 

Oboch mladíkov, ktorí štartovali aj na nedávnom juniorskom šampionáte, si do tímu vybral Miroslav Šatan. Pataky nastúpil v tíme držiteľa všetkých štyroch slovenských medailí z majstrovstiev sveta s číslom 82 na drese. V zápase zaznamenal dva kanadské body, keď k asistencii pridal aj mimoriadne efektne premenené trestné strieľanie. Jeho nájazdu tlieskal aj manažér Šatan. "Viem, že to bol výnimočný hokejista. Je pre mňa veľká skúsenosť byť tu s ním i s ďalšími osobnosťami. Viem, že Miro bol kapitánom Slovenska v Göteborgu v roku 2002, keď sme boli majstri sveta. To bol asi jeho najväčší úspech. Potom vyhral aj Stanleyho pohár, ale to sa nedá porovnávať. Je to niečo iné. Tieto dve prvenstvá sú asi najviac, čo sa dá dosiahnuť, ak nerátame olympiádu. Svedčí to, že bol veľký hráč," uznal "Šarkyho" kvality Oliver Pataky.

 

Odchovanec trenčianskeho hokeja sa po MS juniorov v Kanade vrátil do Dukly. "Som v Trenčíne, no v A-mužstve je momentálne veľa útočníkov. Vzhľadom na môj vek môžem hrať ešte dva roky v juniorke. Momentálne riešim svoju budúcnosť, uvažujem aj nad pokračovaním štúdia. Moja terajšia situácia preto nie je jednoznačná. Keby bola možnosť pokračovať s hokejom na solídnej úrovni, tak by som sa toho rád chopil. Viem však, že nechcem zanedbať ani školu, aby som mal zadné dvierka," priznal Pataky, ktorý by pri výbere študijného odboru na vysokej škole rád zostal pri športe.

 

Podobne ako všetkých v trenčianskom hokeji, aj Olivera Patakyho v piatok 27. januára šokovala správa o náhlom úmrtí trénera a generálneho manažéra Dukly Jána Kobezdu. Juniorský reprezentant patrí k hráčom, ktorí si na neho dobre spomínajú. Pataky bol členom víťazného tímu, ktorý pod vedením Kobezdu získal majstrovský titul v juniorskej extralige. "Poznal som ho osobne, dlhší čas ma trénoval. V juniorke sme spoločne získali titul, viedol ma i v "áčku". Mali sme spolu férový vzťah, nemôžem na neho povedať jediné krivé slovo. Všetkých nás v trenčianskom hokeji to zasiahlo. Aj keď sme v sobotu hrali zápas za juniorku, bolo to také bez emócií. Každý bol myšlienkami pri tej udalosti, ktorá je mimoriadne nepríjemná. Je to veľká tragédia, ktorá sa stala absolútne nečakane. Bol vo veku môjho otca. Bol to pre mňa fakt veľký šok a nechcel som tomu veriť," dodal Oliver Pataky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies