TL: Hokejisti Žiliny podľahli Martinu 3:6

NETKY.SK • 17 Október 2015, 08:45 • 2 min
TL: Hokejisti Žiliny podľahli Martinu 3:6

ŽILINA - Derby susedov sa začalo vo vynikajúcej atmosfére zostra a domáci už po 83 sekundách viedli, keď Valášek trafil presne medzi Dzubinove betóny.

slovakia

left justify in out

Martinu sa po nevyužitej presilovke podarilo za 15 sekúnd otočiť skóre, keď najskôr dorazil Rusinov vyrazený pokus za chrbát Tomeka Jokeľ a o chvíľu sa tešili hostia po zásahu Rzavského. Domáci sa nechceli s vývojom skóre zmieriť a hnaní výbornými fanúšikmi chceli vyrovnať. Po štvrťhodine hry však zvýšil martinský náskok strelou spoza ľavého kruhu Matejka a vyhnal Tomeka z brány. Hostia boli pri chuti aj počas presilovky vlkov a v 18. min. sa príležitosti T. Vargu a Murčeka takmer skončili gólom.

Druhú tretinu otvorili hostia presilovkou a aj gólom, keď Murčekovu prihrávku poslal v 22. min. bekhendom zblízka do bránky Skladaný. Žilinčania sa dostali do situácie, ktorú v posledných dueloch neokúsili a Martinčania si zápas začali užívať. Podčiarkol to moment v 27. min., keď prvá formácia domácich nepokryla hosťujúcu štvrtú lajnu mladíkov a Róbert Varga zvýšil už na 5:1 pre Martin. Pošliapanú bojovú zástavu "vlkov" zdvihol z prachu Róbert Huna, ktorý gólom v oslabení znížil. Od ďalších gólov však hostí zachránil Dzubina, aj nepresná muška a komplikované kombinácie domácich.

Všetky nádeje, ktoré "vlci" vložili do poslednej tretiny, sa rozplynuli už po piatich minútach, keď zvýšil Surovka opäť na rozdiel štyroch gólov. Žilina šla potom dvakrát do oslabenia, čím si vôbec nepomohla, no napriek tomu stále bojovala o čo najlepší výsledok. V 53. min. sa v skrumáži pred Dzubinom najlepšie zorientoval Brejčák a po obkorčuľovaní bránky zasunul puk do siete. Ďalšie minúty do záveru zápasu si však hostia už postrážili a ako prvý tím v sezóne porazili Žilinu na jej ľade.

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Martin 3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
Góly: 2. Valášek (Stupka, Novotný), 32. Huna, 53. Brejčák - 6. Jokeľ (Rusina), 6. Rzavský (Kabáč), 15. Matejka (Varga), 22. Skladaný (Murček, Dlouhý), 27. Varga (Jurášek, Bačik), 45. Surovka (Skladaný, Varga). Rozhodovali: Gofman, Müllner – Kacej, Junek, vylúčení: 8:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, striedanie: 15. Cibuľa za Tomeka, 3 051 divákov

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies