TL: Hokejisti Skalice porazili Žilinu 4:2

NETKY.SK • 26 September 2015, 09:35 • 2 min
TL: Hokejisti Skalice porazili Žilinu 4:2

SKALICA - Na Záhorí sa hral od začiatku svižný hokej. Útoky sa striedali na oboch stranách a čakalo sa na chybu v obrane.

slovakia

left justify in out

Tú ako prví urobili hostia a Studenič vo 4. minúte otvoril skóre duelu. O tri minúty neskôr mohol bodovať aj nový skalický hráč Korytko, no Tomek ho vychytal. Hostia mali výhodu presilovky, no ich hre chýbal potrebný dôraz. V závere tretiny si Skaličania ešte vytvorili tlak, ktorého vyústením bola Jassova delovka, no tá tesne minula bránku.

Druhé dejstvo otvorili Záhoráci presilovkou, dostali súpera pod tlak, no strelecky sa nepresadili. V nasledujúcich minútach síce Žilina prebrala iniciatívu, ale "vlci" sa pred bránkou domácich nedokázali presadiť. Efektivitu v zakončení im ukázali Skaličania, keď v rozpätí jedinej minúty zvýšili Brodekom a Školiakom už na 3:0. Tomek opustil bránku hostí a prenechal miesto Cibuľovi. Ten si však čisté konto udržal len krátko a v 28. minúte ho lišiacky prekonal Studenič. Hostia sa napokon dočkali gólu v polovici duelu, Huna využil chybu domácich a Bulík nekompromisne znížil.

V tretej tretine mali Skaličania k dispozícii ďalšiu presilovku, súpera nepustili z tretiny, no piaty gól nepridali. V ďalšom priebehu sa oba tímy snažili naďalej hrať ofenzívne. Domáci viac-menej kontrolovali výsledok, no trochu ich nastrašil v závere Drábek, ktorý znížil na 2:4. Hostia zacítili šancu, no zbytočné vylúčenie v závere ich pribrzdilo a Skalica bez problémov dotiahla zápas do víťazného konca. 

HK 36 Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Góly: 4. Studenič, 25. Brodek (Lantoš), 26. Školiak (Ďurák, Rachůnek), 28. Studenič (Jass, Mickievis) - 30. Bulík (Richard Huna), 56. Drábek (Kubiš). Rozhodovali: Novák - Návratek, Orolin, vylúčení: 6:7 na 2 min., Ježek (Žilina) 10 min. za nešportové správanie, zmeny: 26. Cibuľa za Tomeka, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 550 divákov

 

 

Povedali po zápase

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Som rád, že sme dali prvý gól a nie dostali, ako tomu bolo v minulých dueloch. Nakopol nás 17-ročný hráč. V prvej tretine sme hrali asi najlepšie, postupom času sme kopili chyby, Žilina však pôsobila unavene. Stojíme nohami na zemi, ale na pokojné časy pomýšľať nemôžeme."


Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "O dôležitosti tohto zápasu sme vedeli. Mužstvo sme na to pripravovali, no viazla nám kombinácia. Musím povedať, že zápas vyhral lepší tím."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies