TL: Hokejisti Košíc zdolali Nitru 3:2

NETKY.SK • 17 Október 2015, 08:51 • 2 min
TL: Hokejisti Košíc zdolali Nitru 3:2

KOŠICE - Košičania začali veľmi aktívne a v prvej tretine sa hralo prevažne pred bránkou Nitry. V 2. minúte si ešte nitriansky brankár Trenčan poradil s pokusom Hrnku, no už v ďalšej minúte kapituloval. Sojčíkovu strelu vyrazil iba pred nekrytého Šoltésa, ktorý pred odkrytou bránkou nezaváhal - 1:0.

slovakia

left justify in out

Košičania pokračovali v aktivite a o 85 sekúnd pridal ich druhý gól Bartánus, hoci o jeho regulérnosti sa hlavný arbiter Baluška musel presvedčiť s videorozhodcom. Domáci mohli o tri minúty pridať aj ďalší gól, no Bartánusa po Bicekovej prihrávke v dobrej pozícii fauloval Mezei. Hostia však prvé oslabenie v zápase nielenže zvládli, ale počas neho znížili skóre. V 8. minúte Stümpel vysunul Macíka, ktorý po úniku nedal Riečickému šancu - 2:1.

V eufórii hrajúci Košičania získali dvojgólový náskok späť v 18. minúte. Po efektnej spolupráci tretieho útoku a prihrávkach Sojčíka s Bartošom úspešne zakončil druhýkrát v zápase Dávid Šoltés. 

V 23. minúte si vylepšil streleckú pozíciu Hrnka, no Trenčan zmaril jeho pokus. Domáci mali naďalej viac z hry a hostia sa spoliehali hlavne na brejkové situácie. V 29. minúte obrana Košičanov úplne zabudla na voľného Bajteka, ktorý dostal pred bránku ideálnu prihrávku od Slováka a pohodlne upravil na 3:2. Vyrovnať mohol krátko na to obranca Podhradský, no pred Riečickým nemal dostatok času na ideálne zakončenie. O pár minút na to mali najskôr hostia a po nich aj domáci možnosť presilovej hry, ale ani jedno mužstvo si väčšiu streleckú príležitosť nevypracovalo. 

V 45. minúte hrali hostia presilovku a v nej mal vyrovnanie na hokejke Ordzovenský, ale v dobrej pozícii neprekonal ležiaceho Riečického. Na opačnej strane predviedol v 48. minúte peknú akciu Jenčík, z výhodnej pozície medzi kruhov však nenamieril presne. V 52. minúte fauloval košický obranca Dudáš Kutálka, no nitriansky útočník nariadené trestné strieľanie vo vyrovnávajúci gól nepremenil. O minútu na to sa neujala Sujova strela zblízka, ktorú Trenčan zneškodnil. V 55. minúte unikol chybujúcim obrancom Nitry Bartánus, no svoj nájazd nezakončil ideálne. Hostia v záverečných sekundách skúsili hru so šiestimi hráčmi, no skóre sa už nezmenilo.

HC Košice - HK Nitra 3:2 (3:1, 0:1, 0:0)

Góly: 3. Šoltés (Bartoš, Sojčík), 4. Bartánus (Suja, Bicek), 18. Šoltés (Bartoš, Sojčík) - 8. Macík (Stümpel), 29. Bajtek (Slovák, Milam). Rozhodovali: Baluška, Orolin - Tvrdoň, Výleta, vylúčení: 6:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 3751 divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona