TL: Hokejisti Dukly Trenčín doma porazili Martin, buly hodil Marián Hossa

NETKY.SK • 12 September 2015, 09:29 • 2 min
TL: Hokejisti Dukly Trenčín doma porazili Martin, buly hodil Marián Hossa

TRENČÍN - Úvodné buly nového ročníka v Trenčíne hodil trojnásobný držiteľ Stanleyho pohára Marián Hossa. Zverenci trénerského dua Kobezda-Hanzal sa snažili súperovi streliť gól čo najskôr, no proti nim stál dobre chytajúci Dzubina. Už pri prvom striedaní ho preveril Pavlikovský.

slovakia

left justify in out

V 3. min šikovne tečoval puk pri ľavej žŕdke kapitán Petrovický, ale Dzubinova lapačka bola na mieste. Martinčania vychádzali zo zabezpečenej obrany, zbytočne sa netlačili dopredu. V 10. min sa do samostatného nájazdu dostal Zlocha, forsbergovský blafák nedoviedol do úspešného konca. V závere prvej časti hry vydoloval Gašparovič puk pre Melicháreka. Ten ale z medzikružia nedokázal zakončiť dostatočne dôrazne. O chvíľu si títo hráči vymenili role. Ani Gašparovič strelou po ľade nedostal puk do martinskej siete. 

Martinčan Filip Surovka (hore vzadu) sa teší po góle v sieti Trenčana Jána Cháberu v zápase 1. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - MHC Martin, 11. septembra 2015 v Trenčíne.

Po prestávke sa viac začali osmeľovať aj hostia, čo viedlo aj k streleniu gólu. V 26. min pri akcii dvoch na jedného Surovka zobral zodpovednosť na seba a pod hornú žŕdku prekonal presúvajúceho sa Cháberu – 0:1. Duklu tento moment vyburcoval k zvýšenej aktivite. Hudecovo zakončenie ešte nebolo presné, avšak v závere presilovky Nemec prepasíroval puk do siete po prihrávke Drgoňa – 1:1. A to nebolo zo strany domácich všetko. V 33. min nastrelil do húštiny tiel puk Drgoň a ten zapadol za Dzubinov chrbát – 2:1. V 37. min mohol vyrovnať Špirko. Jeho zakončenie napokon zneškodnil Chábera a keď v samom závere Jokeľ namiesto prihrávky voľnému spoluhráčovi vystrelil, Dukla šla do kabín s jednogólovým vedením. 

Kapitán Martinčanov Tibor Varga (vľavo) blahoželá k otváraciemu gólu spoluhráčovi Filipovi Surovkovi v zápase 1. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - MHC Martin, 11. septembra 2015 v Trenčíne

V 43. min podnikli Trenčania rýchly protiútok troch na dvoch. Hlinka sa neulakomil na zakončenie, prihral lepšie postavenému Pavlikovskému, ktorý popod lapačku pridal tretí gól domácich – 3:1. Hosťom sa možnosť na strelenie kontaktného gólu núkala v dvoch po sebe nasledujúcich presilových hrách. Tlak pred Cháberom na skórovanie využiť nedokázali. Štyri minúty pred koncom mohol definitívne rozhodnúť Koyš. Strela z voleja mu však nesadla. 

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Dnes sme videli zápas dvoch vyrovnaných tímov. Martin kládol húževnatý odpor. Zápas sa lámal na detailoch a mohol sa skončiť víťazstvom oboch tímov. Pre nás to bol dobrý vstup do sezóny. V nedeľu máme ďalší zápas v Poprade a chceme v ňom byť úspešní."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Bolo vidieť, že je to prvý zápas. Nemáme sa za čo hanbiť. Bol to bojovný, taktický a sústredený výkon. Domáci dali o dva góly viac a zaslúžene vyhrali. Mrzí ma zlomená kľúčna kosť Poliačeka, ktorý nám bude mesiac chýbať. Inak k zápasu nemám čo povedať. Kto ho videl, musí uznať, že oba tímy si boli rovnocenným súperom."

Trenčín – Martin 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) 

Góly: 30. Nemec, 33. Drgoň 43. Pavlikovský - 26. Surovka. 
Rozhodovali: Konc – Holienka, Junek
vylúčení 4:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0
1630 divákov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies