TL: Duklu Trenčín povedie trio trénerov

NETKY.SK • 4 Január 2017, 13:59 • 2 min
TL: Duklu Trenčín povedie trio trénerov

TRENČÍN - Josef Turek skončil v pozícii hlavného trénera hokejového tipsportligistu Dukla Trenčín. Kormidla sa ujme generálny manažér Ján Kobezda, ktorý povedie mužstvo spoločne s Júliusom Pénzešom a Viliamom Čachom.

slovakia

left justify in out

Turekovi sa stala osudnou utorňajšia prehra 3:8 na ľade Liptovského Mikuláša. Český kouč pritom zasadol na trénerskú stoličku len na konci októbra, keď vystriedal Miloša Holaňa. Spoločne s vedením tímu sa zaslúžil o výraznú obmenu kádra, výsledkové zlepšenie to však neprinieslo. Za svoje pôsobenie vo funkcii získal Turek len štrnásť bodov a Trenčín sa prepadol na poslednú priečku v tabuľke. Okrem utorňajšieho debaklu v Mikuláši utŕžili Trenčania ešte jeden vyšší v Nitre, kde prehrali 2:9. Od 9. decembra ťahajú 8-zápasovú sériu prehier, ktorú Turek vysvetlil extra slabou výkonnosťou hráčov.

 

"Naši hráči už dlhodobo hrajú zápasy na 70 percent ich výkonnosti. Mne sa to v poslednej dobe nezdá, preto prehrávame. Vôbec sa nečudujem fanúšikom, že pískajú na mňa i na hráčov," uviedol po dueli v Liptovskom Mikuláši.

 

V stredu ráno už prišlo v Trenčíne k druhej trénerskej zmene v sezóne. Po Holaňovi skončil aj Turek. Ján Kobezda pôsobil v zlúčenej funkcii už v minulom ročníku, Duklu spolu s asistentom Marcelom Hanzalom doviedol do play off, no vo štvrťfinále s ňou nestačil na neskoršieho finalistu z Banskej Bystrice.

 

"Pre nepresvedčivé výkony a výsledky sme odvolali trénerskú dvojicu Turek - Petrovický. Pri mužstve bude pôsobiť od dnešného dňa trénerský triumvirát. Ja budem hlavným trénerom, som zodpovedný za to, čo sme poskladali, a tak musím ukázať, že to malo význam. Asistentom trénera bude Július Pénzeš, tretím trénerom, ktorý bude mať poradnú funkciu, bude Viliam Čacho, ktorý je šéftrenérom mládeže Dukly a má dobrý prehľad aj o A-tíme. Situácia je neľahká. Verím, že sa nám to ešte podarí otočiť. Dúfam, že nám k tomu pomôžu aj naši fanúšikovia a budú hráčov povzbudzovať," uviedol Kobezda pre klubový web.

 

Turekovi nevyšiel v prebiehajúcom ročníku už druhý angažmán. Sezónu otvoril na striedačke HKM Zvolen, no 20. októbra sa z nej predčasne porúčal. Nahradil ho Milan Staš. O týždeň neskôr sa stal hlavným kormidelníkom Dukly, ktorá v tej dobre prechádzala menšou krízou. Napriek výrazným zmenám v mužstve sa mu nepodarilo Trenčín vrátiť na víťaznú vlnu a po dvoch mesiacoch si opäť musí hľadať nový klub.

 

Trenčania sa po utorňajšom 35. kole Tipsport Ligy nachádzajú na poslednej 10. priečke v tabuľke, na deviate Nové Zámky so zápasom k dobru strácajú sedem bodov. Na ôsmu priečku zaručujúcu účasť v play off, na ktorej má Martin o tri zápasy menej, majú 12-bodové manko. Na záverečnú fázu základnej časti najvyššej domácej súťaže prišiel Trenčanom pomôcť nórsky reprezentačný brankár Lars Volden, do defenzívy sa vrátil Emil Bagin a útok vystužil ostrieľaný kanonier Roman Tománek. Nedávno mužstvo opustili obranca Jaroslav Obšut i útočník Tomáš Sýkora. Dres Dukly si v akomkoľvek súťažnom dueli tejto sezóny TL oblieklo už viac ako 40 hráčov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona