TL: Čadov víťazný návrat v Košiciach po vyše štyroch rokoch

NETKY.SK • 17 Október 2015, 10:28 • 2 min
TL: Čadov víťazný návrat v Košiciach po vyše štyroch rokoch

KOŠICE - Rostislav Čada sľúbil pri svojom návrate na lavičku hokejistov Košíc po vyše štyroch rokoch nasadenie od prvých minút a sľub dodržal. V 4. min piatkového súboja Tipsport ligy viedli "oceliari" nad hráčmi Nitry 2:0 a hoci sa neskôr hostia dostali do zápasu, zo Steel arény odchádzali v piatok s tesnou prehrou 2:3.

slovakia

left justify in out

"Mali sme veľmi dobrý začiatok stretnutia a práve ten rozhodol o zisku troch bodov. Chlapci sa prezentovali veľkým nasadením a odhodlaním, ale nedokázali využiť viaceré dobré šance za stavu 3:2,“ cituje web Košičanov slová Rostislava Čadu.


Fanúšikovia prijali návrat skúseného trénera nanajvýš ústretovo - skandovaním jeho mena pred zápasom aj po ňom. Čada predtým naposledy viedol Košičanov 7. apríla 2011 v záverečnom dueli finálovej série s Popradčanmi, ktorým domáci dovŕšili víťazný majstrovský hetrik. Teraz sa piatym víťazstvom v sezóne posunuli z deviateho na ôsme miesto tabuľky a po slabom úvode súťažného ročníka pomaly stúpajú nahor. "Bolo to veľmi sympatické, skoro dojemné. Keď kričali moje meno, tak ma až zamrazilo na chrbte. Kládol som si otázku, či si takú priazeň vôbec zaslúžim. Celú sezónu sa budem usilovať o to, aby boli diváci spokojní," cituje Čadu server hokej.sk.


Dvojgólový košický strelec Dávid Šoltés po piatkovom zápase aj pre Rádio Slovensko povedal: "Vraveli sme si, že od začiatku pôjdeme na sto percent, budeme korčuľovať a dokončovať súboje. Na tomto víťazstve má zásluhu celý tím, nie iba ja. Som veľmi rád, že sa nám podarilo získať tri body."

 

Radosť z úspešného návratu trénerovi Čadovi trochu skalilo zranenie obrancu Juraja Cebáka, a tak domáci museli dokončiť zápas iba s piatimi zadákmi. Po odchode Tomáša Slováka a "vyhadzove" Martina Štrbáka a Radka Philippa je to pre "východniarov" ďalšia citeľná defenzívna strata. "Bohužiaľ to vyzerá tak, že nám bude chýbať aj v nasledujúcich dueloch. Vieme o tomto probléme a potrebujeme ho vyriešiť," pripomenul Čada pre hokej.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies