TL: Bystrica otočila duel s Košicami, Zvolen vyučoval v Nitre

NETKY.SK • 17 Február 2016, 07:14 • 2 min
TL: Bystrica otočila duel s Košicami, Zvolen vyučoval v Nitre

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC'05 iClinic Banská Bystrica zdolali v utorňajšom dueli 47. kola Tipsport Ligy lídra súťaže HC Košice 3:2, keď po prvej tretine prehrávali už dvojgólovým rozdielom.

slovakia

left justify in out

Prvá vážnejšia šanca patrila domácim, Kytnár však z tesnej blízkosti nevyzrel na Melicherčíka. V 11. minúte mohli Bystričania vo vlastnom oslabení prekvapiť hostí, Matoušekovu strelu však zastavila žrď. Košice sa dlho nevedeli dostať do tempa a zamknúť súpera v obrannom pásme, napokon však 13 sekúnd pred vypršaním Ďatelinkovho trestu udreli, keď biliardovú akciu pretavil do gólovej bodky Varga. V 15. minúte "oceliari" zvýšili náskok zásluhou Milého, ktorý na dvakrát prekonal Bacashihuu. "Barani" dostali príležitosť na zníženie počas vylúčenia Chovana, ale v útoku boli jaloví.


"Barani" sa dočkali v 22. minúte. Lucenius vnikol do pásma a našiel prihrávkou Kytnára, ktorému stačilo iba správne nastaviť hokejku - 1:2. V 27. minúte Matoušek zbytočne stratil puk a Košičania vyrazili do brejku, na konci priamočiarej akcie bol Hrnka, ale Bacashihua mu zmaril gólovú radosť. Až na toto zaváhanie sa druhá tretina niesla v znamení prevahy domáceho tímu, ktorý mal niekoľko výborných príležitosí na vyrovnanie. V 29. minúte Tománkovu strelu švihom bravúrne zneškodnil Melicherčík, o dve minúty neskôr zasa úplne voľný Lucenius z dvoch metrov trestuhodne minul. V závere druhej časti na opačnej strane pohrozil Jenčík, ale Bacashihua podržal svoj tím.

V 45. minúte vyšla domácim rýchla akcia. Tománek našiel Basta a ten poslal puk povedľa Melicherčíka do bránky - 2:2. Po vyrovnaní ubudlo šancí, prím hrali defenzívy oboch tímov, nik sa nechcel dopustiť osudovej chyby. Až v záverečnej päťminútovke sa opäť začal hrať otvorený hokej. Najskôr 56. minúte vzbudila pozornosť akcia hosťujúceho Jenčíka, ktorý namiesto prihrávky na Spilara zvolil strelu a tá Bacashihuu neprekvapila. Bystrici sa napokon podaril dokonalý obrat skóre. Melicherčík trestuhodne nezachytil ľahký puk, ktorý sa odrazil k Bastovi a ten ho šikovne poslal zblízka do odkrytej brány - 3:2. Sekundu pred koncom ešte mohli domáci prikrášliť triumf, no Zigova strela len zazvonila o žŕdku.

 

HC'05 iClinic Banská Bystrica - HC Košice 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

 

 

Góly: 22. Kytnár (Lucenius, Tománek), 45. Bast (Tománek, Roussel), 58. Bast (Tománek, Majdan) - 13. Varga (Češík, Deyl), 15. Milý (Šedivý). Rozhodovali: J. Konc, Kubuš - Kacej, Výleta, vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2019 divákov.

 

 

MsHK DOXXbet Žilina – ŠHK 37 Piešťany 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

 

 

Súboj vlkov s havranmi začali oveľa lepšie domáci. Róbert Huna si v 4. minúte dobre prebral puk v strednej tretine, prekorčuľoval dvoch protihráčov a umiestnenou strelou k žrdi prekonal Rybára. Piešťanský gólman lovil onedlho puk zo siete druhý raz, keď sa rovnako dobrou strelou do rohu z pravej strany prezentoval Škoda. Tréner hostí Gregor si vzal oddychový čas, ale ani ten hosťom nepomohol k vážnejšiemu ohrozeniu Tomekovej brány. Až na konci 17. minúty ohrozili domácu bránu nebezpečnými pokusmi Kolena a Belluš, ale Tomek si udržal čisté konto.


V druhej tretine sa hralo v prvej desaťminútovke bez častých prerušení, ale aj bez veľkých šancí na oboch stranách. Hostia oproti prvej tretine pridali na dôraze i aktivite, ale to bolo z ich strany všetko. V 31. min. videli diváci vôbec prvú presilovku zápasu, no domáci v nej náskok nedokázali navýšiť. V 37. minúte šli domáci v situácii 3 na 1 na bránu hostí, ale prečíslenie dopadlo katastrofálne a Žilinčania sa sami pripravili o šancu. 

Piešťany vstúpili do záverečnej časti aj vďaka presilovke aktívne a čoraz viac zamestnávali Tomeka. Postupne dostali domácich pod tlak a tréner Jančuška sa ho snažil timeoutom zastaviť a dohovoriť svojim zverencom. Nápor hostí neprestával a vlci mohli ďakovať Tomekovi, ktorý svojimi zákrokmi privádzal Piešťany do zúfalstva. Tlak havranov nakoniec prelomili Žilinčania až gólom Handlovského, ktorý dotiahol do úspešného konca aktivitu svojich spoluhráčov z útoku Stupku a Škodu. Domáci sa otriasli a opäť začali predvádzať dobrý výkon, ktorý v hre 4 proti 4 v 56. minúte bombou od modrej ozdobil kapitán Homer. O 31 sekúnd pridal stále ešte v hre 4 na 4 Drábek ďalší gól a hralo sa už len o to, či Tomek udrží čisté konto. Podarilo sa a vlci si pripísali do tabuľky jasné víťazstvo.

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Zaslúžené víťazstvo, boli sme lepší, aj keď v niektorých momentoch som nebol spokojný, dokonca som musel vybrať aj oddychový čas. Veľa pekných akcií, ktoré volali po šikovnejšej koncovke, sme nedotiahli do konca. Sme takmer definitívne v play off, teší ma, že sme splnili predsezónny cieľ. Máme pred sebou ešte šesť zápasov, v ktorých sa posnažíme skončiť v tabuľke čo najvyššie."

Dušan Gregor, tréner Piešťan: "Bez gólu sa vyhrávať nedá. Napriek tomu, že v niektorých fázach hry nemôžem hráčom vytknúť snahu, som veľmi nespokojný a rozčarovaný z toho, čo sme v Žiline predviedli po dvojtýždňovej príprave, čakal som ďaleko viac. Mali sme zlý úvod do zápasu, súper nás prehrával. Potom sme sa síce vrátili do hry, až do momentu, kedy sme hlúpou nevynútenou chybou pomohli domácim k tretiemu gólu a súper si víťazstvo postrážil."

Góly: 4. Ró. Huna (Konečný), 9. Škoda (Stupka, Handlovský), 49. Handlovský (Škoda, Stupka), 56. Homer (Ťavoda, Škoda), 57. Drábek (Kurali, D. Brejčák). Rozhodovali: Baluška, Jonák – Korba, Rovenský, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 701 divákov
 

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

 

 

Tabuľkové poradie sa vzhľadom na to, že Skaličania aktuálny ročník Tipsport ligy nedohrajú mierne zmenilo. Po odpočte bodov Poprad Trenčín predbehol. Domáci tím sa chcel vďaka trom bodom vrátiť na piatu pozíciu. V drese vojakov prvý raz nastúpil aj jeden z najskúsenejších hokejistov súťaže Jozef Stümpel. Trenčín mal ideálny vstup do zápasu. Už v 3. min zostal Kostúr dezorientovaný a pomedzi chrániče poslal puk za jeho chrbát Švec – 1:0. Aktivita domáceho celku po góle mierne opadla. Hostia sa snažili byť pred Cháberovým bránkoviskom dôrazní, čo vytváralo náznaky potyčiek, ale do veľkých šancí neviedlo. Hre však chýbalo vyššie tempo a vzruchu v predbránkovom priestore. Trinásť sekúnd pred prvou sirénou pridal druhý gól Dukly Stümpel, keď puk vybojoval pre Melichárka a po jeho prihrávke aj akciu zakončil gólom do odkrytej bránky. 

 


Popradčania po prestávke pridali na obrátkach, čo sa im v 25. min vyplatilo aj gólovo. Bartečko zostal nikým nepokrytý pred bránkoviskom a popod padajúceho Cháberu strelil kontaktný gól Podtatrancov – 2:1. Hostí tento moment nabudil. V 33. min mal vyrovnanie na hokejke Heizer, puk za bránkovú čiaru pretlačiť nedokázal. Päť minút pred druhou sirénou Gašparovič našiel voľného Melicháreka. Najlepšieho strelca Dukly vychytal Kostúr. Podobne na opačnej strane dopadol aktívny Heizer. Záver tretiny divákov viackrát zdvíhal zo sedadiel, ale ďalšie góly už nepriniesol. 

V záverečnej časti hry sa hostia snažili čo najskôr vyrovnať, ale vyložené šance si kamzíci nedokázali vypracovať. Vyšla až presilovková spolupráca, keď Fabianovu prihrávku usmernil ponad brankára Paločko a začínalo sa odznova. Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času volala po góle spolupráca Melichárka so Stümpelom. Obrana však dokázala v poslednej chvíli prvému menovanému zablokovať hokejku. Záverečná snaha bola napokon odmenená gólom. Koyš zostal osamotený pred bránkoviskom, no jeho blafák ešte gól neznamenal. Dve minúty pred vypršaním riadneho hracieho času dokázal Paločko šikovne tečovať Krotákovu strelu a rozhodol o tom, že tri body smerovali pod Tatry. 

Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Po prvej tretine sme sa dostali do vedenia a súpera sme v úvodnej dvadsaťminútovke nepúšťali do šancí. V druhej tretine sme sa dostali pod tlak aj vďaka presilovým hrám súpera. Na konci druhej tretiny sme mali štyri vyložené šance a tieto zápasy sa musíme naučiť rozhodovať. Rozhodla napokon chyba v oslabení a nahodený puk, keď sme dostali gól na 2:3."

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "V prvej tretine sme hrali dobre, ale súperovi sme darovali góly po našich chybách. V ďalšom priebehu zápasu to bol výborný zápas z našej strany, hrali sme veľmi dobre a zaslúžili sme si minimálne bod. Získali sme tri, za čo kolektívu ďakujem." 


Góly: 3. Švec (Pataky, Hudec), 20. Stümpel (Melichárek, Gašparovič) – 25. Bartečko (Heizer, Koyš), 48. Paločko (Fabian, Kroták), 58. Paločko (Kroták, Fabian). Rozhodovali: D. Konc - M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1580 divákov
 

HK Nitra - HKM Zvolen 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)


Nitrania už bez Stümpela, ale s ďalším Kanaďanom Bakerom nastúpili v úlohe mierneho favorita, ale už v 2. minúte z nenápadnej akcie spoza bránky inkasovai, keď skóre zápasu otvoril Lukáš Jurík. V 11. minúte viedli hostia už 2:0, po chybe v nitrianskej obrane sa pred Valentom ocitol Misenev a pohodlne zakončil. Od tohto momentu videli diváci súboj Nitry proti Barošovi, z ktorého vyšiel v prvej tretine víťazne mladý zvolenský brankár.

Nitra sa dočkala v 26. minúte, keď spomedzi kruhov prekvapil zvolenského brankára presnou strelou Henrich Ručkay a dosiahol kontaktný gól. Nitrania spustili ofenzívu, niekoľkokrát vyrobili závar pred bránou Zvolena, no tešili sa hostia. V 37. minúte po chybe nitrianskej obrany hráči hostí prečíslili domácich a Puliš zakončil do odkrytej brány Nitry. 

V tretej tretine videli diváci ešte dva góly, no nepotešili ich. V presilovej hre v 55. minúte presne trafil spoza pravého kruhu obranca Zvolena Krejčí a o 4 minúty stanovil výsledok na 1:5 Mráz. 

Josef Turek, tréner Zvolena: "Narazili sme na perfektného súpera, ktorý mal tlak počas celého zápasu, no my sme premenili šance a dostali sme sa do hry. Som rád, že sme zvládli tretiu tretiny, keď prišiel tlak a chcel by som hráčov pochváliť za veľmi dobrý výkon."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Zápas sa nám vôbec nepodaril, chceli sme dosť Zvolen pod tlak, čo opticky v prvej tretine bolo, ale skóre bolo obrátené. Potom už bola cítiť na hráčoch Zvolena istota, nemuseli sa tlačiť dopredu a takto dohrali celý zápas." 

Góly: 28. Ručkay (König, Kuzma) - 2. L. Jurík (Puliš, Obdržálek), 11. Misenev (Brabenec), 37. Puliš (Obdržálek), 55. Krejčí (Obdržálek, L. Jurík), 59. Mráz (J. Jurík, Klhůfek). Rozhodovali: Müllner, Novák - Junek, Šefčík, vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2785 divákov 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona