TL: Banská Bystrica vyhrala v Košiciach, Zvolen porazil Nitru

NETKY.SK • 14 September 2015, 08:58 • 2 min
TL: Banská Bystrica vyhrala v Košiciach, Zvolen porazil Nitru

KOŠICE - V repríze minulosezónneho finále play off začali lepšie hostia, keď obrovské zaváhanie obrancu Slováka potrestal už v 53. sekunde po Matouškovej prihrávke Zigo - 0:1.

slovakia

left justify in out

Domáci hráči boli blízko k vyrovnaniu v 5. minúte, no Lapšanský zoči-voči banskobystrickému brankárovi neuspel. Hostia neprišli do Steel arény brániť a Riečického do 13. minúty postupne zamestnali Zigo, Lunter, Rosandič a najväčšiu príležitosť spálil Sonne, ktorý ani na dvakrát nedokázal dostať puk do košickej siete. "Oceliari" podkúrili svojmu súperovi v 15. minúte, ale tretí košický útok vedený Bartošom úspešný nebol. Čisté konto si Bacashihua udržal aj po dobrých príležitostiach Biceka (17. min.) a najmä Jenčíka (18. min.). Obidve družstvá predvádzali rýchly hokej, hrozili predovšetkým po rýchlych protiútokoch.

Na snímke vľavo v šanci Adam Lapšanský (Košice), vpravo Martin Gründling (B. Bystrica) v zápase 2. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica v Košiciach 13. septembra 2015.

O prvý rozruch druhej tretiny sa postaral v oslabení domáci Češík, ktorý sa dostal k odrazenému puku spoza bránky, no Bacashihua predviedol pekný zákrok. V 27. minúte sa natlačil k zakončeniu Češík, no ani tentoraz Košičania neskórovali. Postupne zvyšovali svoj tlak a od 29. minúty mali k dispozícii 111-sekúndovú presilovku o dvoch hráčov. Napriek streleckej snahe Bartánusa, či Šedivého sa stav nezmenil. Ďalšiu možnosť na vyrovnanie mal v 38. minúte Suja, poradil si brániacim hráčom, ale na banskobystrického brankára nevyzrel.

 

HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 1. Zigo (Matoušek). Rozhodovali: D. Konc, Stano - Jobbágy, Smrek, vylúčení: 3:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2741 divákov

Na snímke gól na 0:1 pre B. Bystricu, strelec gólu Tomáš Zigo (nie je na snímke), vľavo v bránke Košíc chytá Dominik Riečický, vpravo Patrik Lampert (B. Bystrica) v zápase 2. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica v Košiciach 13. septembra 2015.

Tretie dejstvo so sebou prinieslo viac osobných súbojov, zrážania sa a do šancí sa obidve družstvá dostávali iba sporadicky. Hostia z Banskej Bystrice pozorne bránili najtesnejší náskok a Košičanom sa nepodarilo presadiť cez hradbu tiel. Až v 52. minúte prišla pološanca hostí, Lamper napriahol spomedzi kruhov, ale Riečický puk videl a skryl ho v lapačke. O tri minúty neskôr sa pokúšal vyrovnať v presilovej hre Sojčík, Bacashihua si naďalej držal čisté konto. Dve minúty pred koncom duelu mal vyloženú šancu Handlovský, Riečický však podržal košický tím.

Na snímke vľavo v šanci Adam Lapšanský (Košice), v bránke B. Bystrice chytá Jason Bacashihua (druhý sprava), vpravo Mislav Rosandič, hore v pozadí Martin Gründling (obaja B. Bystrica) v zápase 2. kola hokejovej Tipsport ligy HC Košice - HC'05 iClinic Banská Bystrica v Košiciach 13. septembra 2015.


Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner Košíc: "Snahu a obetavosť nikomu nemôžem uprieť. V koncovke sme sa nepresadili a preto sme prehrali. Musíme sa viac tlačiť do zakončenia a strieľať góly, bez nich sa nevyhráva."

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Videli sme veľmi dobrý zápas z obidvoch strán. Dali sme rýchly gól, čo nám pomohlo. Druhú tretinu mali v réžii Košice, v tretej ďakujem chlapcom za bojovnosť a obetavosť. Tri body z Košíc sú dôležité."
 

 

 

HKM Zvolen - HK Nitra 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)


Už v 1. minúte vyslal strelu na súperovu bránku Puliš. V 5. minúte mal gól na hokejke Ďaloga, ale jeho strelu brankár Valent vystihol. Na druhej strane Pupák prepásol veľkú šancu. V 13. minúte sa ocitol König sám pred domácim brankárom Bartošom, ale nastrelil len jeho chrániče. Góly začali padať v druhej tretine, najprv Škvaridlo netrafil bránku, ale odrazený puk poslal do siete Semorád. O 26 sekúnd už bolo 2:0, keď sa strelecky presadil Škvaridlo. Po tomto góle si Nitra zobrala oddychový čas, ale v 26. minúte Puliš s prehľadom využil prvú presilovku a zvýšil na 3:0. Ďaloga mohol náskok zvýšiť, vzápätí Kutálek nastrelil tyčku zvolenskej bránky. V 38. minúte spoza bránkovej čiary znížil Macík. Nariadené trestné strieľanie za hákovanie Obdržálek premenil. 

Hneď v úvode poslednej tretiny Obdržálek vypichol puk Škvaridlovi a poslal ho do siete. O minútu sa mladý Buček dobre preštrikoval až pred domácu bránku a strelou do horného rohu znížil na 5:2. Domáci mali výhodu presilovky o dvoch hráčov, skóre sa ale nezmenilo. Druhé nariadené trestné strieľanie za hákovanie premenil Krejčí. Hostia 5 minútovú presilovku nevyužili. V 55. minúte nahrávku Pulišovi prevzal Bajtek a upravil na konečných 6:3. 

HKM Zvolen - HK Nitra 6:3 (0:0, 4:1, 2:2)
Góly: 39., 42. Obdržálek, 21. Semorád, 22. Škvaridlo, 26. Puliš, 51. Krejčí - 38. Macík, 43. Buček, 55. Bajtek. 

Rozhodovali: Jonák - Návratek, J. Tvrdoň, vylúčení: 5:3, navyše: Habšuda 5+DKZ za sekanie - M. Novák 5+DKZ za zhodenie rukavíc, striedanie: s M. Novákom a S. Salijim (Nitra), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1539 divákov

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "My sme zohrali vynikajúci zápas. Súhlasím s trénerom hostí Stavjaňom, prvá tretina bola veľmi vyrovnaná. Zlom v stretnutí nastal, keď sme dali rýchle góly na 2:0. Potom samozrejme sme dali ešte jeden. V závere tretiny sme dostali taký nešťastný gól na 3:1, ale dôležitý bol ďalší gól z trestného strieľania. Musím pochváliť výborne chytajúceho Baroša a našich skúsených hráčov Brabenca, Klímu, Juraša, ale za predvedenú hru musím pochválil všetkých našich hráčov."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "My sme zahájili prvých 20 minút dobrým pohybom. Vytvorili sme si niekoľko tutových šancí, ktoré sme však nedokázali premeniť. Nemyslím si, že je to iba o umení. Je to o psychickej pohode. V druhej tretine sme takou netrpezlivosťou ponúkli domácim až trojgólové vedenie a tí si to už postrážili. Pre nás je to ťažká rana, pretože prvé dva zápasy, čo sme hrali vonku, sme dali málo gólov. Potrebujeme sa chytiť nejakým víťazstvom, aby hráči mali sebavedomie."
 

 

Poprad podľahol Trenčínu 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)


Poprad začal od úvodu aktívne a vytváral si gólové príležitosti. Hneď prvá vážnejšia akcia skončila v sieti, keď Síkela v situácii 2 na 2 našiel pred bránou hokejku Štraucha a trenčiansky Chábera kapituloval. V 9. min mohol vyrovnať po individuálnej akcii Koyš, no Kostúra nenachytal. Na opačnej strane sa v dobrej šanci ocitol Török, Trenčania si však mohli vydýchnuť. A keď R. Rapáč nezvýšil v oslabení, vojaci trestali. Kostúra prestrelil Michal Hlinka - 1:1.

Tempo v druhej časti trochu opadlo, z čoho vyťažila Dukla. Najskôr sa v skrumáži najlepšie zorientoval Dlouhý a prestrčil puk za popradského gólmana. Neubehli ani 2 min a zaskočený Poprad opäť inkasoval po strele Hlinku a keď v presilovke zvýšil na rozdiel 3 gólov Ölvecký, karty boli rozdané. Zdecimovaný Poprad mohol povstať v dlhotrvajúcej presilovke 5 proti 3, pokoj v koncovke však chýbal. Najväčšiu šancu spálil Kroták.

Popradčania chceli s nepriaznivým stavom niečo urobiť, v koncovke sa im však nedarilo. V nádejných šanciach pohoreli postupne Rusnák, R. Rapáč a Kroták. Chábera a pozorná trenčianska obrana bola však nad sily domácich. Aj keď v samom závere na 2:4 korigoval mladík Števuliak, bolo to málo a Dukla aj po druhý raz v sezóne po zásluhe zvíťazila. 

HK Poprad - HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)
Góly: 2. Štrauch, 60. Števuliak - 14., 27. Hlinka, 26. Dlouhý, 33. Ölvecký. Rozhodovali: J. Konc - Gajan, Kollár, vylúčení: 4:7, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 1120 divákov

Hlasy po zápase:

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "V prvej tretine sa hral kvalitný hokej. Škoda, že sme inkasovali na 1:1 ešte pred prestávkou. Psychicky sme sa dostali dole v našej vlastnej presilovke, keď sme ani nevystrelili a vzápätí sme dostali dva zlepené góly. Rozhodli aj nepremenené presilovky 5 proti 3, budeme na tom ďalej pracovať."

Marcel Hanzal, tréner Trenčína: "Vedeli sme, že domáci budú od začiatku tlačiť. Odskočili sme našťastie súperovi v presilovkách v prostrednej časti a v závere sme si už iba strážili vedenie. Tri body nás tešia."

 

Martin strelil Skalici tri góly 


Po úvodnom buly, ktoré hodil nový generálny manažér Pro-Hokej Richard Lintner, začali mužstvá opatrne. Postupne prebrali taktovku hry domáci hráči. Prvá vážnejšia šanca prišla v 6. minúte, Kabáč však neuspel. O minútu neskôr fauloval Jáchym Brendla, no ten samostatný nájazd nepremenil, keď mu nevyšiel blafák. Hokejovejší domáci udreli prvýkrát v 10. minúte. Kokavec našiel v prečíslení 2 na 1 Dírera a ten poslal Martin do vedenia - 1:0. V 12. minúte mal vyrovnanie na hokejke Školiak, puk mu však v rozhodujúcej chvíli ušiel.

Úvod druhej tretiny vyšiel domácim na výbornú. Už po niekoľkých sekundách sa presadil Varga a upravil na 2:0. Stále sa hral obojstranne otvorený hokej. V 29. minúte prevetral Dzubinu Sloboda. V polovici zápasu chybovala Skalica a na Ševelu sa rútili Dírer s Jokeľom, no druhý menovaný trestuhodne trafil len do brankára.

Aj v treťom dejstve boli lepší domáci hráči. V 42. minúte nezakončil gólom biliardovú akciu Pokrivčák. V 52. minúte využili Martinčania až ôsmu presilovku v zápase, keď sa presadil Špirko - 3:0. Ten mohol v 57. minúte pridať aj ďalší gól, no zoči-voči Ševelovi sa nepresadil. V závere zápasu zaujala ešte Kokavcova paráda. Martinu tak vyšla domáca premiéra v novej sezóne, naopak, Skalica prehrala už tretí zápas v rade.

MHC Martin - HK 36 Skalica 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 10. Dírer, 21. Varga, 52. Špirko. Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Bednár, vylúčení: 1:8, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1600 divákov 

Hlasy po zápase:

Ivan Dornič, tréner Martin: "Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas, no Skalica prehrala dvakrát po sebe. Bolo jasné, že sa do výhody dostane ten, kto dá prvý gól. Boli sme to my. Pri trestnom strieľaní súpera sme mali šťastie, ale potom sme sa dostali do vedenia. Upokojil nás rýchly druhý gól na začiatku druhej tretiny a definitívne sme zápas získali po Špirkovom presnom zásahu v presilovke."

Martin Stloukal, tréner Skalice: "Na našom výkone nebolo veľa pozitívneho. Azda iba to, že sme dostali len tri góly. Dostali sme sa do situácie, ktorej nerozumiem. Pred zápasom sme mali pohovor, ale účinok sa nedostavil. Musíme sa z toho dostať a v najbližšom zápase sa odraziť."

 

 Piešťany so Žilinou víťazne 4:2 


Omladený káder Piešťan začal lepšie a už v 4. minúte skúšal Tomekove reflexy J. Ručkay, na opačnej strane sa proti Švecovi predviedol Rybár. Až do 11. minúty to bolo o brankároch, potom však zabojoval štvrtý piešťanský útok, prekvapil Žilinčanov a Hrehorčák otvoril skóre. Žilinčania sa ani nestihli spamätať, Holovič našiel spätnou prihrávkou medzi kruhmi J. Ručkaya a bolo 2:0. Znížiť mohol Bulík, ale Rybár ho v úniku vychytal.

Zaujímavý duel pokračoval aj v druhej časti. Žilinčania mali možnosť dvoch presiloviek, no kontaktného gólu sa dočkali až po nich. Výborne zapracoval Grman a Niník už nemal problém prekonať Rybára – 2:1. Príliš dlho trvala žilinská radosť, pretože 17 sekúnd po kontaktnom góle využil zaváhanie hosťujúcej obrany Šimíček. Pred koncom druhej časti opäť Žilinčania znížili, keď spoza bránky našiel Drábek Drevenáka a ten nezaváhal – 3:2.

Práve Drevenák mohol v tretej časti vyrovnať, ale nedokázal sa natlačiť poriadne pred Rybára. Keď po buly nepochodil ani Ro. Huna, prišiel trest na domácej strane. Spoza bránky poslal puk pred Tomeka Holovič, hosťujúci gólman ho nedokázal pokryť a J. Ručkay nemal problém dať gól do prázdnej bránky – 4:2.

ŠHK 37 Piešťany – MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Góly: 13., 51. J. Ručkay, 1. Hrehorčák, 29. Šimíček, – 29. Niník, 39. Drevenák. Rozhodovali: Baluška – Kacej, Výleta, vylúčení: 5:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1009 divákov

Hlasy po zápase:

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Myslím si, že dnes môžeme byť spokojní. Hoci sme svojou nedisciplinovanosťou a zbytočnými vylúčeniami pomohli Žiline k tlaku, kolektívnym výkonom sme to ustáli. To je naša najväčšia zbraň a musíme na nej stavať aj v ďalších zápasoch."

Milan Jančuška, tréner Žiliny: "Ja musím vyjadriť sklamanie z výkonu našich hráčov a taktiež z výsledku. Naša predstava bola úplne iná. Nepristupovali sme k hráčom a chýbala nám agresivita. Z toho vyplynuli chyby. Mohli sme sa vrátiť do zápasu počas presilovky 5 na 3, no nepodarilo sa a tak Piešťany zaslúžene zvíťazili."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies