TL: Banská Bystrica v 5-bodovom trháku, Sagan vhodil buly v Žiline

NETKY.SK • 23 December 2016, 09:08 • 2 min
TL: Banská Bystrica v 5-bodovom trháku, Sagan vhodil buly v Žiline

KOŠICE - Pre trénera Novozámčanov Štefana Mikeša bol zápas v Košiciach prvým na novom pôsobisku, debut za košické A-mužstvo absolvoval junior Martin Novotný.

slovakia

left justify in out

V prvej polovici úvodnej časti mali viac z hry Košičania, ale napriek streleckej prevahe sa vedenia neujali. Naopak, v 14. minúte inkasovali po nedôraze pred vlastnou bránkou, ktorý potrestal Pitule - 0:1. Na vyrovnanie však diváci dlho nečakali. Klíma obišiel bránku hostí a po otočke prekvapil Chovana, ktorý opäť nastúpil v bránke nováčika Tipsport ligy. O 41 sekúnd sa skóre menilo opäť. V nájazde dvoch proti jednému efektívne zakončil Šoltés a domáci viedli. Ale ani stav 2:1 dlho nevydržal. Presne minútu pred koncom prvej tretiny vyrovnal nedôrazne bránený Brabenec - 2:2.
       
V 25. minúte sa už zdalo, že hostia pôjdu do vedenia. Hlavný rozhodca Snášel však po porade s videorozhodcom gól Čaládiho neuznal pre hru vysokou hokejkou. Krátko na to sa hostia dostali do ďalších sľubných príležitostí, ale brankár Habal podržal Košičanov. Tí mali v 33. minúte možnosť presilovej hry, ale hostia sa ubránili. 

Hostia sa tretieho gólu dočkali po 47. sekundách tretej tretiny. Saarinen nabil Kytnárovi, ktorého strela z väčšej vzdialenosti prekvapila Habala - 2:3. Zaskočení diváci dali svoju nespokojnosť najavo piskotom. Snahy domácich o vyrovnanie narážali na pozornú obranu hostí. V polovici tretej časti sa v sľubnej príležitosti ocitol košický mladík Novotný, ale Chovanovu bránku tesne minul. V 51. minúte dostali hostia už druhý menší trest pre veľa hráčov na ľadovej ploche. Tesne po skončení trestu dorazil Nagyovu strelu Šoltés - 3:3. Nerozhodný stav vydržal aj po 60. minútach a tak videli diváci v Steel aréne, vôbec prvýkrát v sezóne, predĺženie. V ňom rozhodol obranca Ondřej Šmach, ktorý úspešne zakončil prečíslenie dvoch proti jednému.

HC Košice - HC Nové Zámky 4:3 pp (2:2, 0:0, 1:1 - 1:0)
Góly: 17. Klíma (Šedivý), 18. Šoltés (Milý), 53. Šoltés (Nagy), 62. Šmach (Šedivý, Boltun) - 14. Lavrovs (Pitule, Rehák), 20. Brabenec (Bahenský, Čaládi), 41. Kytnár (Saarinen, Tibenský). Rozhodovali: Snášel - Bednár, Gavalier, vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3018 divákov.
 

 

Zostavy:

HC Košice: Habal - Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Matejka, Koch - Bicek, Suja, Nagy - Šoltés, Boltun, Milý - Hričina, Varga, Vrábeľ - M. Novotný, Klíma, Bartoš

HC Nové Zámky: Chovan - Sandgrén, Čížek, M. Drtina, Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Maier - Čaládi, Brabenec, Bahenský - Saarinen, Hudec, Tibenský - Fábry, Kytnár, Paulovič - D. Rehák, Pitule, Lavrovs

 

Povedali po zápase
Rostislav Čada, tréner HC Košice: "Narazili sme na veľmi dobre organizovanú hru súpera, ktorej silnou stránkou bola najmä vysoká úspešnosť v súbojoch jeden na jedného. To sme prekonávali iba vďaka veľkému úsiliu a bojovnosti. V predĺžení sme vďaka taktickej chybe súpera a trpezlivosti dokázali rozhodnúť. Dnes sme nastúpili s piatimi juniormi, ktorí sú prísľubom do budúcna."

Štefan Mikeš, tréner HC Nové Zámky: "Pred zápasom by sme bod brali. Išli sme sem s malou dušičkou, na čom mali podiel naše nedávne výsledky. Chlapci však zabojovali a robili všetko pre víťazstvo. Snažili sa dodržiavať všetko, čo sme si povedali. Výkonom sme ukázali veľkú perspektívu. Tesný náskok sme mohli ubrániť a mali by sme lepšiu náladu."
 

HC'05 iClinic Banská Bystrica – MHC Martin 4:2

Banská Bystrica 22. decembra (TASR) - Bystričania nastúpili na zápas bez kapitána Tomáša Surového, ktorý odišiel na mesačné hosťovanie do bratislavského Slovana výmenou za Tomáša Ziga. Ten sa však predstaví v extralige za materský klub až po Vianociach. Prvá tretina bola v réžii domácich. Hostia si nevypracovali žiadnu šancu o čom svedčal aj pomer striel 21:5. Skóre otvoril po peknej prihrávke Bortňáka z ľavej strany na pravej voľný Lunter švihom – 1:0. Aktivita na bystrickej strane neutíchala a do prestávky pridal druhý gól Truchno, ktorý sa natlačil spoza bránky pred ňu a presadil sa – 2:0. 


V strednom dejstve mohol v presilovke znížiť Varga, ale zoči – voči Košarišťanovi neuspel. Na opačnej strane už v hre piatich proti piatim sa po koncovke Lampera dostal puk od korčule obrancu z Turca príliš vysoko a prepadol za Dzubinu – 3:0. Šance mali následne domáci Sarault a hosťujúci Salija, no skóre sa menilo až po chybnej rozohrávke hokejistov spod Urpína, čo využil na pravej strane rýchly R. Mráz – 3:1. O necelé dve minúty drámu nepripustil Kafka. Po neúspešných dorážkach Luntera totiž poslal puk pred odkrytou bránkou s prehľadom do nej – 4:1. Druhý gól Martina mal v presilovke na hokejke Brňák, no spoza kruhu mieril do žŕdky. 

Na začiatku tretej tretiny nevyužili Bystričania početnú výhodu v trvaní tri a pol minúty. Súper sa následne skonsolidoval a udrel. Po strele Galamboša spoza kruhu tečoval puk pri ľavej žrdi R. Varga – 4:2. Domáci nechceli pripustiť drámu a vytvorili si šance na piaty gól, no Dzubina nekapituloval, dobré možnosti mali Lunter a Češík. V závere hostia odvolali brankára, ale už nedokázali odvrátiť prehru. 


HC'05 iClinic Banská Bystrica – MHC Martin 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Góly: 13. M. Lunter (Bortňák, Kafka), 14. Truchno (Hickmott, Buc), 25. Lamper (Matoušek, Cebák), 35. Kafka (M. Lunter, Bortňák) – 33. R. Mráz, 46. R. Varga (Galamboš, Markovič). Rozhodovali: Štefik – M. Kollár, Rojík, vylúčení: 5:6, navyše: Ťavoda (Banská Bystrica) 10 minút za údery, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2164 divákov
 

 

Zostavy:

Banská Bystrica: Košarišťan – Cebák, I. Ďatelinka, Wishart, Maione, Mihálik, Matuškin, Luža, Ťavoda – Lamper, Češík, Matoušek – Buc, Truchno, Hickmott – Kafka, Bortňák, M. Lunter – Tománek, Sarault, Belluš

Martin: Dzubina - Pulli, M. Dvořák, Rusina, Brňák, Salija, M. Leško, Pacalaj, M. Fabian - B. Rapáč, Heizer, Koyš - Markovič, Galamboš, R. Varga – Korostin, Pokrivčák, R. Dlouhý - R. Mráz, Surovka, D. Rzavský

 

Povedali po zápase
Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Prvých desať minút bolo vyrovnaných. Potom sem si vytvorili tlak, mali šance a dali z nich aj dva góly. V druhej tretine sme mali veľa vylúčených hráčov, čo nás pribrzdilo, súper sa už dostával do zápasu, no výbornými zákrokmi nás podržal brankár Košarišťan. Znovu sme si nátlakovou hrou vytvorili šance a dali góly z predbránkového priestoru. V tretej tretine sme si skomplikovali situáciu, súper zacítil šancu, ale ustáli sme to, takže sme spokojní s výsledkom aj s hrou. O nejaký krôčik sme boli lepší a víťazstvo sme si teda zaslúžili.“

Pavel Paukovček, tréner Martina: „Prvých desať minút sme mali dobrých, ale po chybe sme dostali gól a následne i druhý, keď sme už boli pod tlakom. Bystričania boli lepší na puku, vytvárali si šance, my sme dokopy nemali nič. Pozitívom je, že sme sa vrátili do zápasu gólom na 3:1, no inkasovali sme smolný zásah na 4:1, čím sa dostali domáci na koňa. V tretej tretine sme podali solídny výkon, zdramatizovali sme duel, škoda len, že nám tam nič nepadlo.“ 

Ivan Ďatelinka, nový kapitán Banskej Bystrice: „Latka je po odchode Surového nastavená vysoko. Je ťažké zastúpiť Surového, ktorý bol skvelý na ľade i v kabíne. Ja sa budem snažiť minimálne rovnako ho zastúpiť na ten mesiac. Čo sa týka zápasu, prvú tretinu sme boli lepší, dali sme dva góly. V druhej sme hrali trošku laxne, ale znova sme dokázali dvakrát skórovať. V tretej časti sme už iba kontrolovali hru a napokon zaslúžene vyhrali.“
 

MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 1:3

Žilina 22. decembra (TASR) - Úvodné buly duelu, na ktorý nastúpili Žilinčania v špeciálnych dúhových dresoch, vhodil dvojnásobný majster sveta v cyklistike Peter Sagan. Na oplátku dostal aj so svojim bratom Jurajom a spolujazdcom Michaelom Kolářom od predstaviteľov klubu dres so svojím menom a všetci traja si vyskúšali aj po samostatnom nájazde na brankára. 

Zápas sa začal miernym tlakom Žiliny, ku ktorému jej pomohla aj presilovka, ale vlci to nedokázali využiť. Rovnakú výhodu mali neskôr aj hostia, ale rovnako na Tomeka nevyzreli. Hra sa potom vyrovnala, diváci videli rýchly hokej, ale s malým počtom šancí. Záver tretiny dohrávali Žilinčania v početnej výhode, ale skóre ostalo bezgólové.

V druhej tretine sa oba tímy snažili otvoriť skóre, ale to ostávalo bez zmeny aj po šanci Stupku v 21. min. a delovke Ďalogu od modrej čiary v 31. min. Na ľade pribúdalo nervozity, hráči dohrávali súboje a nič si nedarovali. Domáci legionár Švihálek šiel v 35. min. v dobrej pozícii na Šimka, ale ten jeho príležitosť zneškodnil. Góly prišli až v 39. min., keď najskôr domáci Drábek prekonal nenápadnou strelou od modrej Šimka, no o 35 sekúnd využili hostia vylúčenie autora úvodného gólu zápasu a po teči Lukáša Juríka bolo vyrovnané.

Vlci začali záverečnú dvadsaťminútovku kratšou presilovkou a na jej konci Šimko zachránil dve tutovky z hokejok domácich. O chvíľu zahrmelo na opačnej strane, vlci zle rozohrali, k puku sa dostal Puliš a z bezprostrednej blízkosti prekonal Tomeka. Na domáce hokejky sa vkradla nervozita, naopak hostia držali domácich čo najďalej od Šimka a snažili sa udržiavať pre nich priaznivý výsledok. Nervozitu na oboch stranách vyventilovali v 55. min. Švihálek s Dubeň, ktorí po pästnej výmene názorov šli predčasne pod sprchy. Vlci túžili vyrovnať, tlačili sa do zakončenia, ale Šimko odolával. Žilinčania to ešte v záverečnej minúte skúsili s hrou bez brankára, ale ich chybu potrestal 25 sekúnd pred koncom gólom do prázdnej brány Puliš a rozhodol tak o troch bodoch pre Zvolen. 


MsHK DOXXbet Žilina – HKM Zvolen 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly: 39. Drábek (J. Jurík, Novotný) – 39. L. Jurík (Valenta, Hraško), 43. Puliš (L. Novák, P. Zuzin), 60. Puliš (P. Zuzin). Rozhodovali: Lokšík, Stano – M. Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 6:6, navyše: Konečný 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Švihálek 10 minút za nešportové správanie – Dubeň 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2114 divákov
 

 

Zostavy:

Žilina: Tomek – Den. Rehák, P. Mikuš, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Gutwald, Mendrej – Handlovský, Hovorka, Švihálek – J. Jurík, Húževka, Novotný – Konečný, Holovič, Stupka – Matis, E. Švec, Váňa

Zvolen: M. Šimko – M. Novák, D. Krejčí, Hraško, Valenta, Habšuda, Plekanov, Hataš, Dubeň – L. Novák, Puliš, P. Zuzin – Šišovský, L. Jurík, Majdan – M. Ďaloga, Jakubík, Žilka – Misenev, Iždinský, Tatár
Povedali po zápase
Milan Jančuška, tréner Žiliny: „Zápas nám nevyšiel, čo mi je ľúto, lebo dresy, ktoré sme mali na sebe, si zaslúžili pokrstiť iným výsledkom. Aj keď sme sa ujali vedenia, chýbal nám lepší pohyb, dôraznejšie atakovanie a osobné súboje. Strácali sme veľa pukov a v predbránkovom priestore sme boli jaloví. Chýbalo nám niečo naviac, aj keď za stavu 1:1 sme mali šance, mohli sme ísť do vedenia, ale útočníci sa nevedeli presadiť.“

Milan Staš, tréner Zvolena: „Bol to šachový hokej z oboch strán, vyčkávalo sa a obrany a brankári vyčnievali nad útokmi. Po góle domácich bolo dôležité, že sme ihneď vyrovnali. Hrali sme trpezlivo, čakali sme na chybu súpera, ktorá prišla a taktickou hrou a výborným výkonom brankára Šimka sme vydržali záverečný tlak súpera. Víťazstvo si cením, snažili sme sa oň a prišlo proti silnému tímu Žiliny.“
 

HK Poprad - MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:3

Poprad 22. decembra (TASR) - Po vlažnom úvode udreli ako prví hostia. Uhríkova ľahká strela prešla Šúrekovi popod vyrážačku a Mikulášania v Poprade viedli 1:0. Vzápätí mohol po priťuknutí od Troligu vyrovnať Kroták, Nagy vytiahol parádny zákrok. Poprad predsalen vyrovnal v 6. minúte, Murčekovu dorážku ešte rozhodca Lauff konzultoval s videorozhodcom. Hostia viedli aj po druhýkrát. Nádašdi našiel na modrej zabudnutého Urama, ktorý dostal puk s prispením šťastia za popradského brankára. Domáci pokračovali v ofenzíve. Kroták zamotal hlavu obrancom hostí a pre Troligu už nebol problém skórovať do odkrytej časti bránky - 2:2.

Parádny hokej servírovali obe mužstvá aj po prvej prestávke. Po prvý raz v zápase šli domáci do vedenia v 29. minúte. Vašaš zachytil rozohrávku Mikuláša, prihral zo striedačky rozbehnutému Fabianovi a ten strelou nachytal Nagya - 3:2. O tri munúty už Poprad vyhrával o dva góly. Kroták vymiešal brankára hostí a definitívne vyhnal Nagya z bránky. Krátko po striedaní mohol inkasovať aj Križan, Ježek ale v oslabení zahodil nemožné. Domácej obrane podkuroval najmä prvý útok hostí. Jakub Sukeľ nevyužil samostatný únik a po ňom ostrými nenabil ani Cibák. Tesne pred odchodom do šatní neuspel s dorážkou ani Uram.

Náskok "kamzíkov" stiahli hokejisti Liptovského Mikuláša v 49. minúte. Vyhodenie Guljajeva zachytil na modrej Juraj Kadlubiak a poslal puk do brány - 4:3. Pokoj na domáce hokejky o necelé štyri minúty priniesol Lapšanský, keď sa po jeho zásahu ešte telefonovalo pre sporný teč Lichanca nohou. Záver zápasu natiahli oddychové časy na oboch stranách. Dve minúty pred koncom stiahli hostia z hry Križana, ale power-play už ďalšie góly nepriniesla.
HK Poprad - HK 32 Liptovský Mikuláš 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Góly: 6. Murček (Bondra, Dinda), 14. Troliga (Kroták, Paločko), 29. Fabian (Vašaš, Štrauch), 32. Kroták (Paločko, Troliga), 53. Lapšanský (Štrauch) - 3. Uhrík (Makovský), 10. Uram (Nádašdi), 49. Kadlubiak. Rozhodovali: Lauff – Bogdaň, Riš, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1395 divákov

Zostavy:
Poprad: Šúrek – Guliajev, Fabian, Suchý, Dinda, Ježek, Postnikov, Bagin, Krempaský – Lapšanský, Zagrapan, Henderson – Kroták, Troliga, Paločko – Bondra, Murček, Vašaš – Václav, Lichanec, Štrauch

Liptovský Mikuláš: Nagy (32. Križan) – Burzala, Šiška, Nádašdi, Mezovský, Kadlubiak, Moravčík, Makovský – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ri. Huna – Šimíček, Kabáč, Uhrík
Povedali po zápase
Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas. Liptovský Mikuláš má svoju kvalitu. Začali sme aktívnejšie, veľa sme korčuľovali. V druhej tretine sme spravili množstvo chýb. Mikulášania išli trikrát sami na bránu, čo ale vyriešil náš brankár. V tretej tretine sa súperovi podarilo dať kontaktný gól na 4:3, čo zdramatizovalo zápas. Za dnešný výkon chcem poďakovať všetkým chlapcom. Idú Vianoce, oddychujeme, ale iba dva dni a boj o život pokračuje."

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: "Od úvodu sme zle organizovali hru, súper si vypracovaval množstvo šancí, ale premenil z nich iba dve. V druhej tretine sme paradoxne inkasovali pri našej prevahe. V tretej tretine sme síce znížili, ale po presilovej hre Poprad strelil víťazný gól."
 

HK Nitra - Dukla Trenčín 9:2

Nitra 22. decembra (TASR) - Prvú šancu zápasu mal hosťujúci Denis Hudec, ktorého strela skončila len na hrudi Valenta. Na druhej strane zamestnal Kuteja Tvrdoň, ktorý sa natlačil pred hosťujúceho brankára, ale ten jeho pokus v poslednej chvíli betónom vykopol. Skóre sa prvýkrát menilo v 9. minúte, keď nahodený puk Mezeia tečoval Krištof – 1:0. Domáci mali hernú prevahu a tá vyústila do druhého nitrianskeho gólu. V 18. minúte našla prihrávka Macíka kanadského útočníka Blackwatera a ten Kutejovi nedal šancu. O 33 sekúnd neskôr vyhnal Kuteja z brány tretím gólom Cope – 3:0. Hostia dokázali 31 sekúnd pred prvou prestávkou znížiť na 3:1 zásluhou Sojčíka. Spoločne s gólom udelili rozhodcovia domácemu Blackwaterovi trest dokonca stretnutia za napadnutie. 

Trenčanom pokračovala na začiatku druhej tretiny päťminútová presilová hra, ktorú Corgoni ubránili a nepúšťali hostí do vyložených šancí. V 30. minúte išli domáci opäť do trojgólového vedenia, keď strelu Mezeia tečoval za chrbát brankára Dukly Tvrdoň – 4:1. V 33. minúte strelil piaty gól do siete Trenčína Paukovček, ktorý dorážal tvrdú strelu Königa – 5:1. Hosťujúci hráči boli aj naďalej zakríknutí a v útoku si vypracovali minimum šancí.

Začiatok tretej tretiny priniesol šiesty gól Nitry. Druhýkrát v zápase sa presadil Krištof. Domáci boli aj naďalej pri streleckej chuti a v 45. minúte vyrazil brankár Kompas strelu iba pred seba a Štefanka už nemal ťažkú prácu dopraviť puk do brány – 7:1. Hostia sa aj naďalej iba bránili a na 8:1 zvýšil tretím tečom v zápase Rais. V 58. minúte skóroval od modrej čiary hosťujúci obranca Trška. Pre 19-ročného obrancu Dukly to bol trpký premiérový gól v Tipsport Lige. Dve minúty pred koncom ešte zvýšil skóre na hrozivých 9:2 Mezei. V samotnom závere ešte mohli Nitrania streliť aj desiaty gól, ale puk len tesne minul bránu Kompasa. Kanonáda Nitry sa tak zastavila na čísle 9. 


HK Nitra – HK Dukla Trenčín 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)
Góly: 9. Krištof (Mezei, Štefanka), 18. Blackwater (Macík, Slovák), 18. Cope (Piačka, Šille), 30. Tvrdoň (Mezei, Štefanka) 33. Paukovček (P. König, Bajtek), 42. Krištof (Tvrdoň), 45. Štefanka (Mezei, Krištof), 55. Rais (Milam, Cope), 58. Mezei (Tvrdoň, Štefanka) – 20. Sojčík, 58. Trška (Bezúch) Rozhodovali: Jonák, Goga – Synek, Návratek, vylúčení: 4:5, navyše: Blackwater (Nitra) DKZ za napadnutie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3107 divákov

Zostavy:
Nitra: Valent – Rais, Milam, Mezei, Meland, Ordzovenský, Pupák, Korím, P. König – Macík, Slovák, Blackwater, Štefanka, Krištof, Tvrdoň, H. Ručkay, Paukovček, Bajtek, Cope, Šille, Piačka

Trenčín: Kutej (18. Kompas) – Obšut, Holenda, Kozák, Drgoň, Bohunický, Pavúk, Danko, Trška – Bezúch, J. Ručkay, Hossa, Gašparovič, Bulík, Sojčík, Sýkora, Lantoš, D. Hudec, Pardavý, Švec, Meidl

 

Povedali po zápase
Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Myslím si, že sme odohrali výborný zápas, mali sme chuť a hlad po góloch. Bolo tam nasadenie, korčuľovanie. Prvá tretina bola ešte možno vyrovnaná, ale zlomový moment toho zápasu bola päťminútová presilovka, kde sme to super ustáli. Myslím, že Trenčín tam nemal ani strelu v tej presilovke. To bol taký zlomový moment. Odvtedy sme boli jasne lepší a zápas sme si užívali."

Josef Turek, tréner Trenčína: "Odohrali sme slabý zápas. Vyťažovali sme tých najlepších hráčov, ktorých momentálne máme. Poslednú dobu dostávame dosť gólov. Absolútne sme to nezvládli, aj keď to zo začiatku do prvého gólu nevyzeralo zle. Po góle sme sa už začali trochu rozsypávať a zlom v zápase bol štvrtý inkasovaný gól po našej nevyužitej presilovej hre už to bol odovzdaný výkon ako posledné dva zápasy. Nitra nás proste predčila a bola jednoznačne lepším tímom."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona