TL: Banská Bystrica tretíkrát v rade postúpila do finále!

NETKY.SK • 10 Apríl 2017, 08:13 • 2 min
TL: Banská Bystrica tretíkrát v rade postúpila do finále!

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenská hokejová Tipsport liga 2016/2017 bude mať rovnaké finálové obsadenie ako pred rokom. Po úradujúcom šampiónovi HK Nitra sa totiž do finále prebojovali aj hokejisti tímu HC '05 iClinic Banská Bystrica. "Barani" na prienik zo semifinále cez MHC Martin potrebovali dovedna päť zápasov. Postup ďalej spečatili v nedeľu domácim triumfom 6:2, celú sériu ovládli 4:1 na zápasy.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom súboji domácic strelili prvé dva góly v 13. min v rozpätí deviatich sekúnd (Ďatelinka, T. Surový), na ktoré hostia odpovedali ešte pred prvou sirénou Surovkom. V druhej časti Banská Bystrica pridala ďalšie tri presné zásahy (dvakrát skóroval Maione, raz Higgs), Martinčania kontrovali gólom R. Vargu. V tretej časti upravil na 6:2 obranca V. Mihálik. Finálová séria medzi Banskou Bystricou a Nitrou sa začne pod Urpínom v pondelok 17. apríla, ak vedenie súťaže nerozhodne inak. 

 

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My napriek tomu, že sme viedli po prvej tretine, hra z našej strany nebola dobrá, akoby sme čakali, čo urobí súper. Potom nás nakoplo v 2. tretine oslabenie, ubránili sme sa, strelili góly a až do záveru sme výsledok kontrolovali. Mali sme príliš veľa hluchých miest, no čo je podstatné, postúpili sme do finále. Celá séria bola ťažká, klobúk dole pred Martinom, mal aj nejaké zranenia, v závere mu dochádzali sily, no žiaden zápas nebol ľahký."

 

Pavel Paukovček, tréner Martina: "O všetkom rozhodla druhá tretina, keď sme dostali tri rýchle góly. Chlapcom slúži ku cti, že bojovali až do úplného konca."

 

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Mali sme proti sebe húževnatého súpera, bol bojovný, povzbudený po sérii s Košicami. Na Nitru musíme byť stopercentní, séria sa bude odvíjať od prvého zápasu. Na jednej strane cítiť zvýšený tlak, na druhej to všetko spočíva na naše umnej hre, vo finále bude dôležitý každý detail."

Michal Handzuš, útočník B. Bystrice: "Séria bola náročná, Martin hral výborne, zdolal Košice a potrápil nás. Bolo dobré, že sme zvládli štvrtý kľúčový zápas, to bolo rozhodujúce. Pomohli aj diváci, nálada bola výborná, hlučná, o tom hokej je, hráme ho pre divákov. Dúfam, že si túto sériu užili. Nám poslúžila aj na poučenie, zlepšiť sa môžeme vo veľa veciach."

 

Martin Belluš, útočník B. Bystrice: "Martin bol po vyradení Košíc v eufórii a nebolo ľahké ho zdolať. Snažili sme sa ho nalomiť hneď na začiatku, u nich sme si situáciu trochu skomplikovali, no v piatom zápase sme si nič iné ako víťazstvo nepripúšťali."

 

Jaroslav Markovič, útočník Martina: "Vždy sa dá urobiť viac, no treba uznať aj kvalitu Bystrice, ktorá má možno päť komplektných pätiek a každá môže hrať. Vyšlo to takto, nemáme sa za čo hanbiť, až na ten zápas doma s prehrou 0:7. Bojovali sme do konca, no viac to už nešlo. Ešte sme sa pokúšali psychicky zdvihnúť, ale to sme už chytali zajaca za chvost. Každý z nás sa môže pozrieť do zrkadla, išli sme až za hranicu, je to náš úspech a kto to nechápe, nerozumie hokeju."

 

Semifinále play-off - piaty zápas (hralo sa na štyri víťazstvá):

HC '05 iClinic Banská Bystrica - MHC Martin 6:2 (2:1, 3:1, 1:0) - konečný výsledok série 4:1, Banská Bystrica postúpila do finále
Góly: 13. I. Ďatelinka (Belluš, M. Rosandič), 13. T. Surový (Maione, Hickmott), 30. Maione (Bortňák, Lamper), 30. Higgs (Skalický, Handzuš), 32. Maione (Bortňák), 55. V. Mihálik (J. Carlsson, Truchno) - 16. Surovka (Markovič, Heizer), 33. R. Varga (Korostin, L. Kozák)
Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc, Lauff - Jobbágy, Korba, 2841 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Bacashihua - Wishart, Maione, Kubka, Sersen, J. Carlsson, V. Mihálik, I. Ďatelinka, M. Rosandič - D. Buc, T. Surový, Hickmott - Kafka, Truchno, Belluš - Handzuš, Higgs, Skalický - Lamper, Bortňák, Matoušek
Martin: Corbeil (32. Dzubina) - P. König, Pacalaj, L. Kozák, Brňák, Bačik, Salija, Rusina - Markovič, Heizer, Surovka - Korostin, Galamboš, R. Varga - B. Rapáč, Pokrivčák, Rzavský - M. Dvořák, Jurášek, Dírer

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies