TL: Banská Bystrica porazila hokejistov Martina, Košice zdolali Zvolen

NETKY.SK • 19 Október 2015, 09:17 • 2 min
TL: Banská Bystrica porazila hokejistov Martina, Košice zdolali Zvolen

BANSKÁ BYSTRICA - Už v v ôsmej sekunde si šiel na trestnú lavicu sadnúť Matejka, a práve veľa faulov sa podpísalo aj pod rozkúskovanú hru.

slovakia

left justify in out

Domáci si hneď v úvode vyskúšali, prečo im presilovky nepriniesli viac gólov, hneď dve za sebou nevyužili a až Mikula už v rovnovážnych počtoch otvoril skóre. V 7. min po nahrávke od Loskota prekonal brankára Dzubinu, ktorý sa v úvode poriadne zapotil. Tesne pred gólom zostal ežať na ľade Matejka a už si v zápase zjavne otrasený nezahral. V 17. min Zigo po faule Rzovského nepremenil trestné strieľanie a aj Galamboš päť sekúnd pred sirénou mohol zvýšiť skóre. 

V druhej tretine snaha hostí priniesla konečne ovocie a treba povedať, že zaslúžené, pretože prečíslenie v trojici krásne zakončil Skladaný. Postupne sa predsa len viac prejavila vyzretosť 'baranov'. Najskôr v 26. min nezužitkoval nahrávku Handzuša pred bránku Hudec, keď sa mu puk z hokejky šmykol, no o minútu neskôr Loskot uvážlivo bekhendom pred bránkou nahrávku od Ďatelinku rutinérsky premenil pod žŕdku. Elán hostí neschladil v 30. min Handlovský, no uplynulo len pár sekúnd a Lamper opäť v prečíslení, a to dokonca v oslabení, si vybral správny variant, neprihrával, vystrelil a tretíkrát prekonal Dzubinu. Práve obrana robila Martinčanom dosť problémov a keby mali domáci presnejšiu mušku, tak by sa zápas dohrával pokojnejšie. Ani v útoku však hostia nežiarili a od 39. min nevyužili ani presilovku o dvoch hráčoch trvajúcu 53 sekúnd. 

V tretej tretine museli vsadiť všetko na jednu kartu a Dírerovej strele v 43. min chýbalo len jediné, aby prenikla za chrbát Bacashihuu. Viac takýchto striel nepribudlo, domáci v aktivite neubrali, umne vyťahovali hru do útočnej tretiny a neustále zamestnávali súpera, veľkú príležitosť spálil v 49. min osamotený pred bránkou Kytnár. Martinčanom na strelenie kontaktného gólu chýbala myšlienka, aj keď Murček sa v 55. min dotlačil k nevýraznému zakončeniu, a 53 sekúnd pred koncom odvolali aj brankára. Risk sa im nevyplatil a Majdan sedem sekúnd pred sirénou spečatil do prázdnej bránky víťazstvo domácich.

Na snímke Michal Murček (Martin) v zápase 13. kola slovenskej hokejovej Tipsport ligy HC05 iClinic Banská Bystrica - MHC Mountfield Martin v Banskej Bystrici 18. októbra 2015.

HC'05 iClinic B. Bystrica - MHC Martin 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 7. Mikula, 27. Loskot, 30. Lamper, 60. Majdan - 24. Skladaný
Rozhodcovia Jura - M. Korba, Rovenský, vylúčení 8:4, navyše 10 min Hudec - Dvořák za zhodenie rukavíc, presilovky 0:0, v oslabení 1:0, zmeny: od 7. min bez Matejku (Martin), 1815 divákov
 

 

Hlasy po zápase:

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Nie náhodou je Martin v tabuľke hore. Sme radi, že sme opäť naplno zabodovali, zahrali sme dobre v oslabeniach, a to bolo naše veľké plus. Bol to ťažký zápas, v tretej tretine sme udržali stav a dotiahli až do víťazstva."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Som rád, že naši chlapci opäť s ťažkým favoritom podali výborný výkon, som na nich hrdý, čoraz viac si priťahujeme fanúšikov. Nebolo nám súdené vyhrať, domáci mali v bránke veľkú oporu a bolo nad naše možnosti ho prekonať. K momentu pred prvým inkasovaným gólom len toľko, ja som bol asi niekde inde, keď rozhodca tvrdí, že si to urobil hráč sám. Veľmi ma mrzí, že sme Matejku stratili, má silný otras mozgu. Máme asi v mužstve samovraha, ktorý sa rozbehne do mantinelu a narazí doň sám hlavou. Niekto povie, že nemáme kritizovať rozhodcu, takže nebudem, bolo to však vážne zranenie, naši hráči aj prestali hrať."

Marek Loskot, autor jedného gólu B. Bystrice: "Strelili sme viac ako jeden gól, naplno bodovali, sme spokojní. Od začiatku sme boli lepší, dodržali taktiku, Martin bol ťažký súper a aj sa to potvrdilo. V úvode sme mali dve presilovky, po nich však aj Martinčania a v nich sme sa ubránili. Ak nám dopraje aj šťastie, tak nám to začne určite padať aj v presilovkách. Ubránili sme sa oslabeniu o dvoch hráčov, to bolo veľmi dôležité, tretiu tretinu sme stav najmä kontrolovali." 

Patrik Lamper, strelec jedného gólu domácich: "Vyhrali sme, no máme neustále na viac. Na tréningoch skúšame presilovky, len nám to málo padá do bránky, asi chýba šťastie. Štyri góly tešia, ubránili sme oslabovky, v tretej tretine sme sa snažili nepúšťať súpera do brejkov."

František Skladaný, strelec jediného gólu Martina: "Určite sme si tento zápas predstavovali inak, po tom začiatku sa nám ťažko dostávalo do tempa. Hra sa vyrovnala, škoda, že sme potom už nemali prevahu, dostali sme ďalšie góly po našich chybách a tie rozhodli zápas. Ťažko sa mi vyjadruje aj k iným veciam, no hráči si svoje odmakali, zaslúžia si poďakovanie. Len škoda tých gólov v druhej tretine a aj naša lajna mužstvo nepodržala. Hra bola tvrdá, pripravili sme sa na ňu, len tým chybám sme sa mali vyvarovať."

 


Žilina chcela zabudnúť na prehru s Martinom, porazil ich aj HK Poprad

Žilinčania sa už štvrtý raz v rade predstavili doma a chceli čo najskôr zabudnúť na predošlú prehru v derby s Martinom. Od úvodu bolo na ich prejave cítiť väčšiu aktivitu aj hlad po góloch, ale proti bol Kostúr v bráne Popradu aj vychýlená strelecká muška vlkov. Z hostí spálili dobré príležitosti Rudolf Huna a Števuliak, potom však kamzíci prežili oslabenie a udreli. Žilina prepadla v strednom pásme, hostia dobre zakombinovali a vyrazenú strelu Rudolfa Hunu premenil na gól do odkrytej brány Bartečko. Gól domácimi zatriasol a do prvej prestávky už nič vážnejšie na hostí nevymysleli.

Popradu sa podarilo zvýšiť náskok v 25. min, keď Rehák dvakrát fauloval v jednom striedaní a oslabil svoj tím. Hneď úvodnú presilovku využil na svoj druhý gól v zápase Bartečko, keď po peknej kombinácii prestrelil Tomeka. Žilinčania sa snažili o kontaktný gól, ale hostia ich umne držali na dištanc a keď sa im to nepodarilo, ako v 29. min pri šanci Šveca s Róbertom Hunom, zachránil ich Kostúr. V 36. min však bol aj on bezmocný po úniku Róberta Hunu z pravej strany a jeho dobrej strele. Vlci mohli aj vyrovnať pri následnej presilovke, ale Kostúr bol proti a viaceré dobré šance domácich pochytal. V posledných sekundách mohol na opačnej strane potešiť svojich Rudolf Huna, ale pri ľavej žŕdke nedokázal puk zasunúť do brány.

V úvode tretej tretiny sa podarilo Popradu zásluhou prvej formácie opäť odskočiť na rozdiel dvoch gólov, keď sa v 44. min trafil aktívny Rudolf Huna. O 70 sekúnd sa tešili hostia opäť, Branislav Rapáč po spolupráci s bratom Richardom pohotovo prekonal Tomeka. O necelých päť minút si bratia úlohy vymenili, Poprad viedol 5:1 a bolo jasné, že si zo Žiliny odvezie všetky body. Nič na tom nezmenila ani pohotová presilovková strela Lipovského v 53. min. Domáci potom dostali dvojminútovú výhodu presilovky o dvoch hráčov, ale okrem jednej strely v nej nič nevymysleli a ani v záverečnom tlaku neboli úspešní.

MsHK DOXXbet Žilina – HK Poprad 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)
Góly: 36. Ró. Huna (Švec, Ri. Huna), 53. Lipovský (Bajaník) – 14. Bartečko (Ru. Huna), 25. Bartečko (R. Rapáč, Suchý), 44. Ru. Huna (Bartečko, L. Paukovček), 45. B. Rapáč (R. Rapáč, Kasík), 50. R. Rapáč (B. Rapáč, Štrauch)
Rozhodovali: Jonák – Návratek, Výleta, vylúčení: 4:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1 121 divákov

 

 

Hlasy po zápase:

Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Hokej sa nehrá na šance a strely, ale na góly. Z vyložených šancí v prvej tretine sme nedokázali dať gól a za stavu 1:2 sme chceli zápas v tretej tretine otočiť, ale spravili sme hrubé individuálne chyby a ani v závere sme pri presilovke o dvoch hráčov neboli efektívni. Zápas sme nezvládli."

 

Pavol Paukovček, tréner Popradu: "Zápas sme takticky dobre zvládli, chlapci dodržali to, čo sme si pred zápasom povedali k hre Žiliny. V kritických chvíľach nás podržal brankár Kostúr a chlapcom ďakujem za predvedený výkon."


Košice zdolali Zvolen a dosiahli tretí triumf v rade

Hokejisti vedúceho HKM Zvolen prehrali v nedeľňajšom zápase 13. kola Tipsport ligy na ľade úradujúceho majstra HC Košice tesne 3:4. Východniari tak dosiahli už tretí triumf v rade a poskočili na šieste miesto tabuľky.

HC Košice - HKm Zvolen 4:3 (0:2, 3:0, 1:1)
Góly: 26. Bartoš (Suja), 26. Lapšanský (Češík, Macejko), 38. Hričina (Dudáš, Macejko), 50. Bartánus (Bicek) - 10. V. Fekiač (Ďaloga, Misenev), 11. Obdržálek (Krejčí, Andersons), 49. Brabenec (Ďaloga)
Rozhodovali: Konc, M. Novák - Gajan, Smrek, vylúčení: 2:5 na 2 min, navyše Semorád (Zvol.) 10 min. za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3388 divákov

 

 

V úvodných minútach sa Zvolenčanom darilo zastavovať ofenzívne snahy domácich a diváci videli len minimum streleckých príležitostí. Väčšiu gólovú šancu si Košičania nevypracovali ani v 5. minúte počas presilovky a tak sa k slovu dostali hostia. Až v 10. minúte musel prvýkrát zasahovať brankár Riečický, no Ďalogovu strelu vyrazil priamo pred Viktora Fekiača, ktorý po zaváhaní obrancu Šedivého otvoril skóre. Krátko na to mali prvú presilovku k dispozícii aj Zvolenčania a využili ju už po desiatich sekundách. Krejčího strieľanú prihrávku usmernil do košickej bránky nekrytý Obdržálek - 0:2. Zvolenské góly delilo iba 83 sekúnd a tréner Košičanov Rostislav Čada siahol po oddychovom čase. Domáci sa snažili o kontaktný gól, no obrana Zvolena ich do výhodných streleckých pozícii nepúšťala.


Druhá tretina začala pokračujúcou presilovkou Košičanov. V nej boli v sľubných príležitostiach Bartánus aj Bicek, no obaja netrafili puk ideálne. 23. minúta priniesla pekný hokejový moment, keď Sojčík strieľal spoza hráča a brankár Baroš zasiahol efektným "semaforom". V 26. minúte nedokázal Mráz vziať puk Bartošovi a košický veterán trafil presne nad rameno Baroša - 2:1. Tento gól Košičanov nabudil a už o 34 sekúnd bolo vyrovnané, keď puk za bránkovú čiaru dostal Lapšanský. Hostí strata náskoku zaskočila a v nasledujúcich minútach boli pod ofenzívnym tlakom Košičanov. Brankár Baroš však zmaril sľubné príležitosti Bartánusa aj Suju. V 34. minúte pri hre štyroch proti štyrom nebezpečne strieľal Hrnka, no Baroš bol pozorný. V 36. minúte ušiel súperovým obrancom Zvolenčan Klhůfek, no svoj únik nezakončil gólom. Vydarenú časť zápasu v podaní košických hráčov podčiarkol v 38. minúte po výborne Dudášovej prihrávke Hričina, ktorý presnou strelou nedal Barošovi šancu - 3:2.

V 46. minúte mohol vyrovnať Ďaloga, no v dobrej pozícii pred Riečickým trafil len košického brankára. Zmätky v obrane Košičanov v 49. minúte využil Brabenec, ktorý zblízka na dvakrát dostal puk do košickej bránky. Košičania však získali svoj náskok späť už v nasledujúcej akcii. Bartánus namieril svoju strelu spoza obrancu medzi Barošove betóny a bolo 4:3. V 55. minúte pripravil Brabenec výhodnú streleckú pozíciu Misenevovi, no Riečický jeho pokus spomedzi kruhov zmaril. V ďalšom priebehu už diváci gól nevideli a Košičania si už najtesnejšie víťazstvo, ich tretie v rade, udržali.

Hlasy po zápase:
Marcel Šimurda, asistent trénera HC Košice: "Prvá tretina nebola z našej strany ideálna. V druhej sme ukázali charakter a vôľu po víťazstve. Zlepšili sme korčuľovanie, napádali sme súpera a tlačili sa do bránky. V tretej časti súper vyrovnal stav, no napokon sme strelili víťazný gól. Ďakujeme chlapcom za výkon a sme radi za tri body."

Josef Turek, tréner Hkm Zvolen: "Prvá tretina bola z našej strany výborná a viedli sme po nej 2:0. O osude stretnutia napokon rozhodla druhá časť, v ktorej sme prehrali 0:3. Do tretej tretiny sme zredukovali hru na tri formácie a opäť sa naša hra zlepšila. Bohužiaľ, po vyrovnávajúcom góle sme inkasovali štvrtýkrát. V závere sme sa chceli pokúsiť o hru so šiestimi hráčmi, no nedostali sme sa k nej. Domácim gratulujem k víťazstvu."


Nitra zvíťazila nad Piešťanmi 6:3
V súboji celkov zo stredu tabuľky sa ujali vedenia hostia, v 6. minúte po chybe domácej obrany našiel odkryté miesto v domácej bránke Balej. O ďalších šesť minút viedli Piešťany 2:0, po zlom vyhodení puku domácimi sa k nemu dostal Ručkay a jasličkami prekonal domáceho brankára. V 16. minút sa Nitranom podarilo vyrovnať, do Podhradského strely vložil hokejku Štefanka a tečoval puk za Rybárov chrbát. Napokon sa prvá časť zápasu skončila so skóre 2:2, 10 sekúnd pred prvou sirénou dorazil puk po závare do brány Lukáš Novák.

V 4. minúte druhej tretiny dokonali domáci obrat v stretnutí, po vyhratom vhadzovaní vystrelil z diaľky Podhradský a zaznamenal svoj prvý gól v drese Nitry. O 25 sekúnd však bolo znovu vyrovnané, Balej sa natlačil pred Trenčana a prekonal ho. V 26. minúte šla Nitra opäť do vedenia, po ďalšom vyhratom vhadzovaní presne mieril Kutálek. V 36. minúte Nitrania odskočili na dva góly, Štefanka sa najlepšie zorientoval pred brankárom hostí a zaznamenal piaty gól Nitry. Napokon dal v 57. minúte bodku za stretnutím domáci Stloukal, ktorý premenil trestné strieľanie a stanovil výsledok na 6:3.

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:3 (2:2, 3:1, 1:0)
Góly: 15. Štefanka, 20. L. Novák, 24. Podhradský, 26. Kutálek, 36. Štefanka, 57. Stloukal - 6. Balej, 12. Ručkay, 24. Balej
Rozhodovali: Lokšík, Stano - Kacej, Tvrdoň, vylúčení na 2 min: 4:5, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, 2023 divákov

 

 

Hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Vstup do zápasu sme nemali dobrý, nedodržiavali sme to, čo sme si povedali. Potom sa to zlepšilo, dali sme góly a dúfam, že strelecké suchoty sa pominuli a už to bude lepšie."

Leo Gudas, tréner Piešťany: "Začali sme dobre, ale urobili sme mnoho chýb, kvôli ktorým sme prehrali. Keď už sme sa dostali do šancí v tretej tretine, tak prišiel moment, ktorý vám ani nemôžem okomentovať, lebo by som dostal pokutu 1700 eur. Potom nás už súper potrestal za tie hlúposti, čo sme urobili."

 


Skaličania porazili Duklu Trenčín s rozdielom jediného gólu

Úvod zápasu vyšiel domácim, keď už v 2. min Studenič prekonal Kuteja. V 5. min bol vylúčený Sloboda, ale Trenčania presilovku nevyužili a rovnako neuspeli ani pri vylúčení Brodeka. Hral sa rýchly a útočný hokej zásluhou oboch mužstiev. Po vylúčení Zaťka mali Skaličania možnosť pri presilovke zvýšiť svoje vedenie, ale do konca úvodnej časti hry už gól nepadol.

Na začiatku druhej tretiny bol vylúčený Koyš, domáci zahrali presilovku dobre, ale neprekonali pozorného trenčianskeho gólmana. Hostia potom zrýchlili hru, pridali na dôraze v osobných súbojoch. V 27. min unikla dvojica Gašparovič - Koyš a druhý menovaný vyrovnal. Z následnej akcie z dobrej pozície prestrelil trenčiansku bránku Pašek. V 32. min bol vylúčený Brendl a pri jeho návrate na ľad z trestnej lavice hostia strelili svoj vedúci gól, keď Ševelu zblízka prekonal D. Hudec. V tejto časti zápasu začali mať Trenčania zjavne navrch zásluhou rýchlejšieho prechodu do útočnej fázy. V 38. min nariadil rozhodcovia trestné strieľanie za faul v bránkovisku ktoré Melichárek premenil a Trenčania viedli už 1:3.

V tretej tretine sa hostia viac sústredili na kontrolu priaznivého stavu a začali sa viac prejavovať individuálne schopnosti favorizovaných Trenčanov. V 48. min bol vylúčený Pataky, domáci však ani raz neohrozili bránku hostí. Početnú výhodu využili Skaličania až v 54. min, kedy pri vylúčení Pavlikovského strelil kontaktný gól Školiak. V 58. min mohol Gašparovič poistiť výhru hostí, ale Ševelu zblízka neprekonal. Domáci sa 53 sekúnd pred koncom tretej tretiny odhodlali k hre bez brankára, ale na výsledku 2:3 pre Trenčín sa už nič nezmenilo. 

HK 36 Skalica - Dukla Trenčín 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Góly: 2. Studenič, 54. Školiak (Studenič) - 27. Koyš (Gašparovič), 34. D. Hudec (Švec, Petrovický), 38. Melichárek (trestné strieľanie)
Rozhodovali: Gofman, Kubuš - Tanzel, Šefčík, vylúčení: 6:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. 786 divákov

 

 

Hlasy po zápase:

Roman Šimíček, tréner Skalice: "V prvej tretine sme Trenčín zaskočili, keď sa nám hneď v úvode podarilo streliť gól. V druhej tretine sme nedodržali našu taktiku, prišli vylúčenia. Trenčín nám dal tri góly a s takým mužstvo sa už ťažko hrá, keď má dvojgólový náskok. V tretej tretine sme sa vrátili k našej hre, miestami sme mali prevahu, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo." 

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína: "Zápas sme začali zle, dostali sme hneď na začiatku gól, čo sa odrazilo na celej prvej tretine. Až v druhej časti sme začali lepšie korčuľovať, domáci prestali stíhať a odskočili sme na rozdiel dvoch gólov. Tretiu tretinu sme chceli hrať aktívnejšie, ale hráči to zobrali tak, že to idú len ubrániť, takže táto tretina patrila domácim a my sme radi, že sme tu uhrali tri body."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies