Tkáč posilňuje pozíciu na internete: S Křetínským kúpil predajcu parfémov

NETKY.SK • 1 December 2014, 18:36 • 2 min
Tkáč posilňuje pozíciu na internete: S Křetínským kúpil predajcu parfémov

PRAHA - Spoločnosť E-commerce Holding, za ktorou stoja miliardári Daniel Křetínský, Patrik Tkáč a internetový podnikateľ Jakub Havrlant, posilňuje svoju pozíciu v oblasti internetového predaja. Firma vstúpila do spoločnosti Vivantis, pod ktorú spadajú internetové obchody Parfemy.cz, Krasa.cz alebo Hodinky.cz. Informoval o tom server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

E-commerce Holding prevádzkuje sieť e-shopov, ako sú napríklad Sporty.cz a Snowboards.cz, s vyše 1,5 milióna zákazníkmi. Vstupom do Vivantisu toto číslo vzrastie o ďalší milión.
     

Podľa predsedu predstavenstva Vivantisu Martina Rozhoňa čelila firma niekoľkým ponukám na odkúpenie alebo vstupu strategického partnera. Dohodla sa však až so spoločnosťou E-commerce Holding. Vivantis sa chce teraz zamerať najmä na nedávno naštartovanú expanziu na Slovensko a dosiahnutie prvej priečky medzi e-shopmi v oblasti módy a životného štýlu v Česku, k čomu má napomôcť práve nové partnerstvo.
     

Vivantis patrí do desiatky najväčších firiem medzi českými internetovými obchodmi. V minulom roku dosiahla obrat približne 0,5 miliardy Kč (18,10 milióna eur). Křetínský s Tkáčom sa začali o segment internetovej komercie zaujímať len nedávno. V septembri tohto roka oznámili začiatok partnerstva ich spoločnosti Czech Media Invest s Havrlantovou skupinou Rockaway, pod ktorú spadá aj spoločnosť E-commerce Holding.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies