Titulky mexických novín: Ďakujeme, USA, milujeme vás

NETKY.SK • 16 Október 2013, 21:30 • 2 min
Titulky mexických novín: Ďakujeme, USA, milujeme vás

MEXIKO - Objektom vďaky mexických futbalových fanúšikov sa stal nečakaný adresát - americký reprezentačný tím. Zvyčajný rival pomohol svojmu južnému susedovi víťazstvom nad Panamou k zachovaniu nádeje na postup na majstrovstvá sveta do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Mexické noviny v stredu ráno vyšli s titulkami ako "Milujeme vás" či "Ďakujeme, USA". Tradičnú nevraživosť fanúšikov voči americkému tímu dokumentuje udalosť zo zápasu olympijskej kvalifikácie v roku 2004, keď Mexičania počas hrania americkej hymny kričali meno teroristu Usámu bin Ládina, ktorému USA pripisujú zodpovednosť za útoky na bývalé Svetové obchodné centrum (WTC) z 11. septembra 2001.

Mexičanov len sekundy delili od vyradenia a prvej neúčasti na MS od roku 1982. V Kostarike prehrali 1:2 a ich súper v boji o 4. miesto zaručujúce postup do baráže Panama viedla gólom Luisa Tejadu od 83. min nad USA 2:1. V tej chvíli outsider postupoval na záverečný turnaj MS. Američania sa však dvoma gólmi v nadstavenom čase postarali o obrat. Najprv v jeho druhej minúte vyrovnal Graham Zusi a o minútu neskôr strhol víťazstvo na stranu favorita Aron Jóhansson. Američania pritom už boli istí víťazi severoamerickej kvalifikácie a v Paname nastúpili bez viacerých hráčov základnej zostavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies