Titul spred televízora. Carrera neskrýval slzy, trofej želá aj priateľovi Contemu

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 15:43 • 2 min
Titul spred televízora. Carrera neskrýval slzy, trofej želá aj priateľovi Contemu

MOSKVA - Tréner čerstvého ruského futbalového šampióna Spartaka Moskva Massimo Carrera prezradil, že prehru Zenitu Petrohrad s Terekom Groznyj (0:1) znamenajúcu titul pre "červeno-bielych" sledoval v jednej z moskovských reštaurácií.

slovakia

left justify in out

Keď bolo známe, že prvenstvo už Spartaku neunikne, neubránil sa slzám. "Nebudem to predsa skrývať, nie je sa za čo hanbiť. Ja aj moja žena sme od šťastia plakali. Zápas Zenit - Terek som si nenechal ujsť. Bola pri mne aj moja manželka, tá so mnou zdieľa všetky naše víťazstvá aj prehry. Titul patrí aj jej. Nečakal som, že Zenit zakopne, ale taký je futbal," povedal Carrera pre denník Gazzetta dello Sport.

Ako je známe, Spartak získal definitívu tri kolá pred koncom najvyššej ruskej súťaže Premier League. Klub, ktorý v 90. rokoch minulého storočia zbieral jeden majstrovský úspech za druhým, sa dočkal po dlhých 16 rokoch. Moskovské mužstvo zaznamenalo jubilejný 10. ruský titul, v súčte so sovietskou érou ich má na konte 22.

Carrera priznal, že si želal oslavu trofeje bezprostredne po víťaznom zápase priamo na ihrisku. "Teraz to poviem s úsmevom - nechcel som získať titul spred televízora. Prežívam naozaj silné emócie. Tento triumf je veľký úspech mojej profesionálnej kariéry, znamená veľa pre celú moju rodinu. Spartak pre množstvo trofejí prezývajú aj ruský Juventus. Som rád, že my všetci - hráči, tréneri, funkcionári, majitelia aj fanúšikovia, sme to napokon dokázali," doplnil niekdajší obranca, ktorý si v roku 1992 pripísal aj jeden štart v drese "azúrovej squadry".

Na diaľku zaželal úspech aj svojmu veľkému kamarátovi Antoniovi Contemu, v súčasnosti kormidelníkovi anglického klubu FC Chelsea, ktorému v rokoch 2014-2016 pomáhal pri talianskom národnom mužstve. "Som presvedčený, že Antonio vyhrá anglickú ligu. Z celého srdca mu to želám. Ak by sa mu to nepodarilo tento týždeň, príde to v ďalšom zápase. Je to veľký tréner. Vďačím mu za veľa," skonštatoval Massimo Carrera.

Päťdesiatriročný Talian v Moskve pretavil na úspech svoju prvú skutočne veľkú šancu v pozícii hlavného kouča. Pred začiatkom aktuálnej sezóny zamieril do Moskvy, aby pracoval ako asistent Dmitrija Aleničeva. Keď sa však Spartak porúčal z Európskej ligy po vyradení v 3. predkole s cyperským AEK Larnaka, Aleničev rezignoval a taktovku zverili do rúk Carreru. Ten v minulosti pôsobil zväčša iba ako asistent, akurát v turínskom Juventuse bol v roku 2012 v jednom zápase ako dočasný hlavný kouč.

"Za mesiac dokázal urobiť viac badateľných výsledkov, ako zvládli všetci pred ním za posledných päť rokov. Mám na mysli predovšetkým dve veci. Spartak konečne hrá naplno celý zápas a nie iba sedemdesiat minút a potom odpadne, ako zvykol v nedávnych rokoch. Druhým prínosom talianskeho kouča je spoľahlivá hra v obrane. Konečne v defenzíve Spartaka nevládne chaos. V minulosti sa často stávalo, že si súperi proti Spartaku utvorili sedem-osem príležitostí, teraz nanajvýš dve, aj to len pološance," povedal v nedávnom interview pre Sport Express bývalý sovietsky aj ruský reprezentant Sergej Gorlukovič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona