Titul Športovec roka 2021 zaslúžene získala Petra Vlhová

NETKY.SK • 20 December 2021, 20:28 • 2 min
Titul Športovec roka 2021 zaslúžene získala Petra Vlhová

BRATISLAVA - Lyžiarka Petra Vlhová a štvorkajak rýchlostných kanoistov získali ocenenia najlepší jednotlivec a najlepší kolektív v ankete slovenský Športovec roka 2021. Vlhová obhájila vlaňajšie prvenstvo, triumfovala po tretí raz za sebou. Druhá skončila strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková, tretí bol vodný slalomár Jakub Grigar. Medzi kolektívmi sa na druhom mieste umiestnili hokejisti SR, tretie miesto obsadila hliadka vodných slalomárov 3xC1.

slovakia

left justify in out

Pandémia koronavírusu neumožnila, aby výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov Slovenského syndikátu novinárov (KŠR SSN) vyhlásili na slávnostnom galavečere. Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) preto pripravil vyhodnotenie ankety za účasti niekoľkých laureátov, na ktorom sa verejnosť dozvedela poradie.

 

Slávnostný akt sa uskutočnil v priestoroch stálej expozície Slovenského olympijského a športového múzea – Výstavnej siene prof. V. Černušáka v Dome športu v Bratislave. Raz do roka pripraviť galavečer pre športovcov, partnerov, fanúšikov a legendy je niečo, čo si slovenský šport zaslúži. Ale sme realisti a žijeme dobu, ktorú musíme prijať. Ale svetielko na konci tunela tu je a to je dôležité. Ale mrzí ma, že si naši športovci nemohli užiť svoje úspechy správnym spôsobom, uviedol pre TASR prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

 

img

Prezident Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel

 

Petra Vlhová zaknihovala v ankete hetrik. Dvadsaťšesťročná slovenská lyžiarka získala v uplynulej sezóne veľký Krištáľový glóbus za triumf v celkovom hodnotení Svetového pohára, keď nazbierala 1 416 bodov. Zaznamenala tak jeden z najprenikavejších výsledkov celého slovenského športu. Vlhovej meno sa objavilo na všetkých anketových lístkoch celkovo 121-krát. Až 80 novinárov ju dalo na prvé miesto, 36 na druhé a jeden na tretie.Veľmi si toto ocenenie vážim. Chcela by som sa touto cestou poďakovať všetkým fanúšikom, sponzorom a môjmu tímu, uviedla. Počtom triumfov sa vyrovnala Anastasii Kuzminovej a Petrovi Saganovi. Viac titulov Športovec roka majú len Martina Moravcová (6) a Michal Martikán (4). Vlhová má na svojom konte aj podiel na jednom víťazstve v kategórii kolektívov, keď bola v roku 2017 bola členka miešaného družstva zjazdových lyžiarov. Medzi jednotlivcami sa do top 10 dostala šiestykrát.

 

img

Športová strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková

 

Meno Zuzana Rehák Štefečeková, ktorá anketu vyhrala v roku 2012 pred Petrom Saganom, bolo rovnako ako Vlhovej na všetkých 121 hlasovacích lístkoch členov Klubu športových redaktorov (KŠR). Kým lyžiarka sa objavila 80-krát na prvom mieste, trapistku zaradilo najvyššie 39 hlasujúcich. Rehák Štefečeková napokon prehrala s Vlhovou o 48 bodov. Grigar sa medzi laureátmi ankety objavil premiérovo, na hlasovacom lístku ho malo 107 žurnalistov.

 

Medzi kolektívmi sa štvorkajak objavil na 118 hlasovacích lístkoch, z toho 108-krát na prvom mieste. „Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať. Viem, že Erikovi Vlčekovi sa to už podarilo a budem rád, keď sa to ešte niekoľkokrát podarí aj mne,“ povedal pre TASR člen štvorkajaku Adam Botek. Elitná loď slovenskej rýchlostnej kanoistiky v rôznom zložení na 500 m vyhrala súťaž kolektívov v ankete Športovec roka už piatykrát, v kombinácii s inými traťami už rekordný ôsmykrát. Členom víťazného K4 bol vždy Erik Vlček, ktorý sa v tomto roku stal historicky prvým Slovákom so šiestimi olympijskými účasťami.

 

img

Miloslav Mečíř prevzal ocenenia Športová legenda

 

Ocenenie Športová legenda tento rok dostal olympijský víťaz v tenise Miloslav Mečíř.

Mám na to dva pohľady. Je pre mňa česť stáť po boku legiend. Ale ja keď nie som na ihrisku, tak to ostatné je pre mňa za trest. Radšej by som bol mladý a aktívne by som chcel hrať, ale to už nejde. Vážim si, že si moje výsledky počas kariéry všimli aj druhí,uviedol.

 

Paralympionikom roka sa stal Jozef Metelka. Za Talent roka vyhlásila Nadácia SOŠV cyklistu Martina Svrčeka. Komisia neolympijských športov SOŠV určila za najlepšieho v neolympijských športoch v roku 2021 kulturistu Vladimíra Holotu.

 

Klub športových redaktorov SSN tiež tradične udelil Cenu Štefana Mašlonku za poskytnutie najlepších tlačových služieb v roku 2021 organizátorom majstrovstiev sveta v kanoistike na divokej vode a vodnom zjazde v Čunove a usporiadateľom medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

 

Možno vás zaujme: Šatan bije na poplach! Opatrenia vyháňajú našich hokejistov do zahraničia




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies