Titul Senior roka 2017 získali šiesti Bratislavčania

NETKY.SK • 12 Október 2017, 20:14 • 2 min
Titul Senior roka 2017 získali šiesti Bratislavčania

BRATISLAVA - Už po siedmykrát sa v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave konalo slávnostné odovzdávanie cien Senior roka 2017, ktoré patrí medzi vrcholové podujatia bratislavského Seniorfestu.

slovakia

left justify in out

Ocenenie si z rúk primátora Bratislavy Iva Nesrovnala prevzalo šesť Bratislavčanov s neoceniteľným prínosom pre Bratislavu. „Obyvateľstvo starne, v roku 2050 bude Bratislava patriť svojím demografickým zložením k najstarším mestám. Aj preto je potrebné si uvedomiť, aké je dôležité umožniť seniorom žiť kvalitne a dôstojne. Záleží mi na našich senioroch a som rád, že aj s ich pomocou môžeme pokračovať v podpore rozvoja nášho hlavného mesta,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ocenenie Senior roka sa udeľuje Bratislavčanom, ktorí v meste pôsobili pracovne, angažovali sa vo verejnej sfére alebo záujmovej činnosti a aj v súčasnosti na dobrovoľníckej báze pôsobia v občianskej, sociálnej, kultúrnej, športovej či inej oblasti. Cenu si dnes prevzal 90-ročný Jozef Kšiňan, bývalý futbalista a tréner mládeže, ktorý patrí k najstarším a stále aktívnym športovým publicistom. Považuje sa za jednu z najväčších osobností slovenskej športovej žurnalistiky. Petržalčanka Mária Winkláreková (75) dostala ocenenie ako vedúca speváckeho súboru Melódia, ktorý v roku 2004 aj založila. Ďalším oceneným je 86-ročný Miro Gregor, ktorý celý život fotografoval Slovensko, pričom jeho diela sa nachádzajú v zbierkach Slovenskej národnej galérie a Moravskej galérie.

Za športové aktivity ocenili aj 65-ročného Petra Blaha, ktorý je jedným zo zakladateľov sídliskového hokejbalu a podieľa sa na príprave Národného behu Devín. Architektka Štefánia Krumlová (85) si prevzala cenu za jej architektonickú prácu - venovala sa projektovaniu moderných obytných súborov, známej Februárky, časti Ružinova, Karlovej Vsi či Dúbravky. Seniorom roka sa stal aj Peter Čepec, ktorý v roku 1995 spolu s manželkou vo svojom rodinnom dome otvoril GALERIU TYPO-ARS, ktorá patrí medzi významné galerijné inštitúcie Slovenska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona