Titul "Najškaredší pes sveta" získal kríženec bígla, boxera a baseta

NETKY.SK • 22 Jún 2013, 15:14 • 2 min
Titul "Najškaredší pes sveta" získal kríženec bígla, boxera a baseta

SAN FRANCISCO - Víťazom 25. ročníka americkej súťaže o najškaredšieho psa sveta sa v piatok stal kríženec bígla, boxera a baseta s veľkou hlavou a "kačacími" tlapami, informovala agentúra Associated Press. Súťaž sa konala v kalifornskej Petalume a spomedzi 30 uchádzačov zvíťazil "domáci" štvorročný kríženec z kalifornského Chica menom Walle.

slovakia

left justify in out

"Tento pes vyzeral ako keby bol poskladaný z častí rozličných psov a možno aj iných zvierat," konštatoval sudca Brian Sobel. V predchádzajúcich rokoch dominovali takmer bezsrsté čivavy a čínske chocholaté psy alebo kombinácia ich oboch. Majiteľ psa, Tammie Barbee, povedal, že ho dostal ako trojmesačného. "Ľudia ma zastavujú a hovoria, že to nie je správny pes, ale ja ho milujem." Porota sa vyjadrila, že ju zaujala najmú bizarná kačacia chôdza Walleho. Spolu s titulom najškaredšieho psa získal finančné ocenenie 1500 dolárov a vo svojom vysielaní ho na budúci týždeň predstaví niekoľko amerických televízií, vrátane programu NBC Today. Organizátori súťaže hovoria, že posudzujú "prirodzenú škaredosť psov", a to čistokrvných aj krížencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies