Titul Najsilnejší muž Slovenska 2014 získal Peter Puzsér z Okoča

NETKY.SK • 21 September 2014, 15:57 • 2 min
Titul Najsilnejší muž Slovenska 2014 získal Peter Puzsér z Okoča

DUNAJSKÁ STREDA - Deväť slovenských silákov súťažilo v Dunajskej Strede o titul Najsilnejší muž Slovenska 2014. Súťaž v sobotu (20.9.) už po tretí raz zorganizoval DS Strongman Club z Dunajskej Stredy, najlepšie si so súťažnými disciplínami poradil domáci Herkules Peter Puzsér z neďalekého Okoča.

slovakia

left justify in out

Siláci si merali sily v disciplínach - dvíhanie bremena - klady v stoji s hmotnosťou 145 kilogramov (kg), obracanie obrovskej pneumatiky, nosenie dvoch ťažkých kufrov, každý o hmotnosti 150 kg, dvíhanie betónových gulí - najväčšia mala hmotnosť 180 kg. Záverečnou disciplínou bol mŕtvy ťah, v ktorom išlo o najväčší počet nadvihnutí osobného auta na zadnej náprave pomocou oceľovej konštrukcie, ktorá bola najťažšou pre viacerých silákov. Favoritom súťaže bol už od začiatku Peter Puzsér, ktorý reprezentoval Slovensko aj na siláckych súťažiach v Číne a Škótsku. V dvoch disciplínach bol ich jasným favoritom a jeho rivali Dávid Nagy a František Piroš získali plný počet bodov len v jednej disciplíne. Po troch hodinách si tak na svoje konto pripísal titul Najsilnejší muž Slovenska 2014.
     

Na druhom mieste sa umiestnil Dávid Nagy, na treťom František Piroš, uznanie za výkony si zaslúžili aj ostatní siláci - Roland Hegedűs, Imrich Haver, Matúš Fehér, Fridrich Berecz, Ladislav Gáspár a Tomáš Bernáth. Prvý titul Najsilnejší muž Slovenska získal v júli 2004 na súťaži v Kolárove Braňo Golier z Bánoviec na Bebravou. Druhý titul si vybojoval v súťaži na Spišskom hrade o štyri roky neskôr Patrik Kalinka z Rožňavy. Informoval Igor Svítok z portálu Slovenské rekordy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies