Titul Miss America získala prvýkrát kráska indického pôvodu

NETKY.SK • 16 September 2013, 09:16 • 2 min
Titul Miss America získala prvýkrát kráska indického pôvodu

NEW YORK - Dvadsaťštyriročná Nina Davuluri sa stala prvou Američankou indického pôvodu, ktorá získala titul Miss America. Korunka po druhý raz po sebe putovala zástupkyni štátu New York a novej kráľovnej krásy ju odovzdala vlaňajšia víťazka Mallory Hagan.

slovakia

left justify in out

Davuluri na nedeľnej šou v Atlantic City porazila ostatných 49 súťažiacich. "Som veľmi rada, že táto organizácia si uctila rôznorodosť, ktorej bolo dnes na tomto pódiu veľmi veľa. Som veľmi hrdá na to, že som prvou indickou Miss America," uviedla kráska, ktorá by chcela byť lekárkou. Prvou vicemiss sa stala Miss Kalifornia Crystal Lee a druhou Miss Oklahoma Kelsey Griswold. Davuluri spolu s korunkou získala aj 50-tisíc dolárov (v prepočte približne 38-tisíc eur), ktoré chce využiť na štúdium.

Finalistky posudzovali na základe rozhovoru, voľnej disciplíny, zodpovedania otázky, promenády v plavkách či prehliadky večerných šiat. Pozornosť si vyslúžili napríklad Miss Iowa Nicole Kelly, ktorá sa narodila bez jedného predlaktia, či Miss Kansas Theresa Vail, ktorá je seržantkou v armáde a upútala tiež tetovaniami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies