Titul česko-slovenská Miss Roma získala opäť Slovenka

NETKY.SK • 28 September 2015, 06:50 • 2 min
Titul česko-slovenská Miss Roma získala opäť Slovenka

PRAHA - Osemnásťročná rómska študentka Bianka Bertoková z Bratislavy v sobotu zvíťazila v súťaži krásy Česko-slovenská Miss Roma 2015, ktorá sa konala v Hodoníne na južnej Morave.

slovakia

left justify in out

Už druhý rok po sebe tak získalo tento titul dievča zo Slovenska, informoval dnes na svojom internetovom portáli Český rozhlas (ČRo).

 

Bertoková študuje v Bratislave na tanečnom a hereckom konzervatóriu, podľa vlastných slov však bolo napriek tomu pre ňu ťažké zvládnuť na súťaži chôdzu a trému. "Sú to neopísateľné pocity," povedala pre ČRo bezprostredne po korunovácii za novú miss.


Člen Rady Juhomoravského kraja Jiří Janda, ktorý bol predsedom poroty, vyjadril presvedčenie, že význam tejto akcie každým rokom rastie, a dodal, že cieľom usporiadateľov nie je urobiť z dievčat modelky, ale zviditeľniť rómsku kultúru. Tohtoročná Česko-slovenská Miss Roma bola už 15. ročníkom, uviedol.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies