Tittel verí v úspešný Slovan, rád spomína na angažmán v Nimes

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 15:50 • 2 min
Tittel verí v úspešný Slovan, rád spomína na angažmán v Nimes

BRATISLAVA - Tréner úradujúceho slovenského futbalového majstra ŠK Slovan Bratislava Dušan Tittel pred pár dňami v rozsiahlom rozhovore pre francúzsky portál So Foot odhalil príčiny krízy v Slovane a zaspomínal si na svoje hráčske vzory a pôsobenie v krajine "galského kohúta".

slovakia

left justify in out

"Minulý rok sme získali na Slovensku majstrovský titul. Bol to veľký úspech, ktorý nás stál veľa úsilia. Nie sme spokojní s priebehom tejto sezóny. Mužstvo nedosahovalo výsledky a dvakrát došlo k zmene hlavného trénera. Pre túto chvíľu som zodpovedný za tím Slovana do konca tejto sezóny. Trénerskú prácu beriem ako potešenie, každý deň som v kontakte s hráčmi. Pred poslednými štyrmi zápasmi je náš cieľ jasný - vybojovať si účasť v Európskej lige. To je minimum, čo môžeme urobiť, aby sme zachránili nevydarenú sezónu," vyhlásil najlepší slovenský futbalista v rokoch 1995-1997, ktorý sa dotkol aj témy štadióna. "Skutočným problémom nášho klubu je niekoľko rokov štadión. Tehelné pole nám veľmi chýba. Výstavba nového stánku sa ťahá už veľmi dlho. Hráme na Pasienkoch, kde sa necítime pohodlne. Hráme síce doma, ale necítime sa tak. To nás znevýhodňuje. Naši fanúšikovia k tomuto štadiónu nemajú vzťah," doplnil Tittel, ktorý naďalej plní aj funkciu generálneho riaditeľa Slovana. 

 

Najslávnejšiemu slovenskému klubu patrí po 29. kole Fortuna ligy 4. miesto so ziskom 45 bodov, pričom preteky o titul sú v réžii AS Trenčín a MŠK Žilina. "Trenčín je klub, v ktorom ostatných šesť alebo sedem rokov tvrdo pracovali. Ich úsilie prináša ovocie, prvýkrát za 20 rokov skončia pred Slovanom. Žilina síce bola v minulosti niekoľkokrát majstrom, ale myslím si, že Trenčín má v tejto sezóne lepšie mužstvo. Podľa môjho názoru je AS najväčší favorit na zisk majstrovského titulu. Holandský majiteľ klubu priviedol viacerých kvalitných zahraničných hráčov," skonštatoval Tittel, ktorý prezradil, že v Slovane by chceli systematickou prácou vychovávať viac hráčov aj pre reprezentačné mužstvo. "Chceme na Slovensku prispievať k progresu mladých hráčov predtým, než odídu do zahraničia. V roku 1976, keď Československo vyhralo európsky šampionát, bolo v kádri až sedem hráčov Slovana. V súčasnosti patrí do národného tímu jediný. Aby sme sa zlepšili aj týmto smerom, pôjdeme cestou futbalovej akadémie. V roku 2018 by sme chceli účinkovať v skupinovej fáze Ligy majstrov," dodal niekdajší šéf Únie ligových klubov. 

 

Štyridsaťosemročný Dušan Tittel si v rokoch 1991-1992 vyskúšal ´legionársky chlebík´ vo francúzskom mužstve Olympique Nimes. "Bol to úžasný zážitok. V tom období som bol veľmi šťastný. Spomínam si na skvelé zápasy proti Olympique Marseille či Parížu St. Germain, a tiež na môj gól proti FC Sochaux. Boli sme malý klub, zahral som si s viacerými výbornými hráčmi na čele s Ericom Cantonom a Laurentom Blancom, trénoval nás René Girard. Najlepší z nás bol samozrejme Cantona, ktorý to dotiahol až do Manchestru United. Rád spomínam na vianočné sviatky, ktoré naše rodiny pred pár rokmi strávili spolu. V Nimes som napokon dlho nezostal, pretože klub začal mať finančné problémy. Francúzi za mňa nezaplatili odstupné, a tak som sa vrátil do Slovana. Škoda, že Nimes neskôr spadlo do nižších súťaží," dodal autor viacerých exportných gólov z priamych kopov, ktorého vzorom bol Angličan Kevin Keegan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona