Tittel spokojný s prípravou v kádri Slovana

NETKY.SK • 30 Jún 2015, 14:55 • 2 min
Tittel spokojný s prípravou v kádri Slovana

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava by napriek tretiemu miestu v najvyššej súťaži čo najrýchlejšie zabudli na nie príliš vydarený uplynulý ročník a v novej sezóne 2015/2016 opätovne zaútočili na najvyššie méty, prislúchajúce histórii a úspechom klubu v minulosti.

slovakia

left justify in out

"Príprava bola krátka, ale som s ňou veľmi spokojný. Chlapci mali predtým iba jedenásť dní voľno. Po úvodnom víťaznom dueli v Partizánskom sme absolvovali dve sústredenia v Rakúsku a Česku, v rámci nich sme odohrali dovedna poltucet stretnutí s kvalitnými súpermi. Prehrali sme len vo finále Ministerského pohára s Jabloncom. Hráči predviedli veľmi sľubné výkony. Potešiteľnou skutočnosťou je, že sa nám vyhýbali zranenia. Mužstvo má podľa môjho názoru dobrú fazónu a je solídne pripravené. Verím, že to bude iný Slovan ako vlani. Chceme hrať atraktívny, ofenzívny a aktívny futbal, strieľať veľa gólov a prilákať divákov na tribúny," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii generálny manažér a zároveň šéf realizačného tímu ŠK Slovan Dušan Tittel.

 

Na Pasienky prišlo až päť nových hráčov, so súčasným kádrom v bratislavskom klube netaja spokojnosť. "Po skončení uplynulej sezóny sme si predsavzali do tej nasledujúcej doplniť do každej formácie jedného dobrého hráča, aby sme zvýšili kvalitu nášho kádra. Som rád, že vedenie akceptovalo tieto požiadavky, ktoré sme mali. Podarilo sa nám do útoku získať maďarského reprezentanta Tamása Priskina, jeho forma a zohranosť s tímom je od zápasu k zápasu lepšia. Medzi posily môžem zarátať aj uzdraveného Vitteka, ktorý sa vrátil po viac ako osemmesačnom liečení. Robo je veľká osobnosť a ikona Slovana. Sľubujeme si od neho, že spolu s Tamásom i ďalšími spoluhráčmi v útoku budú práve tí, čo budú napínať siete súperov," uviedol pre agentúru SITA Dušan Tittel a pokračoval: "Do defenzívnych radov sa nám podarilo angažovať dvoch kvalitných krajných obrancov, či už to je Srb Boris Sekulič z Košíc alebo Jakub Podaný, ktorý prišiel z Česka. Som rád, že nie je nijaký jazykový problém v organizácii našej defenzívy. Obaja spomenutí zadáci ukázali, že budú prínosom pre naše mužstvo. V pondelok sa nám definitívne podarilo dotiahnuť príchod brankára Jána Muchu, silnú osobnosť nielen na ihrisku, ale aj mimo kabíny. Verím, že jeho príchod bude čerešničkou na torte. Ešte chceme angažovať jedného nemenovaného stredopoliara, rozhodnúť by sa malo v priebehu niekoľkých dní. Keď to s ním nevyjde, máme pripravenú druhú alternatívu." 

 

Tímu ŠK Slovan Bratislava prisúdil minulotýždňový žreb vo švajčiarskom Nyone za súpera v 1. predkole Európskej ligy 2015/2016 tím z Gibraltáru College Europa FC. Práve s týmto exotickým protivníkom začnú "belasí" nový súťažný ročník: prvý vzájomný súboj je na programe už vo štvrtok 2. júla o 19.30 h na súperovej pôde (píska Nór Ola Hobber Nilsen), odveta o týždeň neskôr 9. júla o 19.00 h na Pasienkoch. "Pre nás je súper z Gibraltáru veľká neznáma, niečo sme si však už o ňom zistili. Musíme byť veľmi opatrní a obozretní, lebo môže sa stať, že príde k podceneniu v ich klimatických podmienkach a na umelej tráve, kde sa bude hrať. Nechceli by sme zažiť nejaké nepríjemné prekvapenie na náš úkor. Preto sa musíme zodpovedne pripraviť na štvrtkový zápas. V pamäti máme aj úvodné vystúpenie gibraltárskej reprezentácie, ktorá v prípravnom dueli remizovala so Slovenskom 0:0 (hralo sa 19. novembra 2013 v na Estádio Algarve neďaleko portugalského mesta Faro, pozn.). Musíme sa nachystať tak, aby sme nášho protivníka v dvojzápasovej konfrontácii úspešne zvládli a postúpili do druhého predkola Európskej ligy." 

 

Šéf realizačného tímu "belasých" pripomenul, že o zostave na štvrtkový súboj v Gibraltáre má jasno. "Základná jedenástka sa v ostatných dueloch vykryštalizovala. Vzhľadom na čerstvý príchod a možné nevybavenie všetkých potrebných dokumentov spojených s registráciou ešte s najväčšou pravdepodobnosťou nebude k dispozícii Mucha. Do bránky však budú pripravení Martin Krnáč i Dominik Greif, ktorí si vedia zastať miesto medzi žrďami," vyjadril sa Dušan Tittel, ku ktorému sa názorom na štvrtkové meranie síl pridal nový kapitán Slovana Marko Milinkovič: "Musíme tam odcestovať s chladnou hlavou a predviesť našu hru z ostatného obdobia. Chceme ukázať, ako sa bojuje za farby Slovana. Hrať na umelej tráve nám síce nevyhovuje, ale posledné tréningy sme doma absolvovali práve na tomto povrchu a mali by sme to zvládnuť. Pre mňa je funkcia kapitána tímu veľká česť i motivácia navyše, veľmi si to vážim." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies