Tito Vilanova už nie je trénerom FC Barcelona, hľadajú nového

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 16:32 • 2 min
Tito Vilanova už nie je trénerom FC Barcelona, hľadajú nového

MADRID - Meno Vilanovho nástupcu by mohlo byť známe na budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Tréner úradujúceho španielskeho futbalového majstra FC Barcelona Tito Vilanova zo zdravotných dôvodov s okamžitou platnosťou odstúpil zo svojej funkcie.

Informoval o tom prezident katalánskeho veľkoklubu Sandro Rosell na piatkovej večernej tlačovej konferencii s dodatkom, že meno nového kouča by malo vedenie klubu oznámiť začiatkom budúceho týždňa.

"Toto je správa, ktorú som nikdy v živote nechcel vysloviť," okomentoval odstúpenie Vilanovu prezident Rosell a dodal: "Po absolvovaní rutinných testov, lekári dospeli k záveru, že Tito bude pokračovať v liečbe, avšak nebolo by možné ju zlúčiť s jeho pozíciou hlavného trénera."

"Moje myšlienky teraz patria Titovi Vilanovovi, jeho rodine a FC Barcelona," uviedol v krátkosti aj prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

Štyridsaťštyriročný Vilanova posledné roky bojoval s rakovinou hrtanu, dva mesiace sa liečil v newyorskom Memorial Sloan-Kattering Centre, kde sa podroboval rádioterapii a chemoterapii.

Vilanova sa 20. decembra 2012 podrobil druhej operácii slinných žliaz postihnutých zhubným ochorením. Nakrátko sa vrátil do metropoly Katalánska, no od polovice januára bol opäť mimo tímu, keď odcestoval do New Yorku a Barcelončanov v zápasoch i na tréningoch viedol jeho asistent Jordi Roura.

Barcelona hľadá trénera

Vedenie španielskeho futbalového majstra musí hľadať nového trénera po tom, čo Tito Vilanova v piatok odstúpil z funkcie.

Meno Vilanovho nástupcu by mohlo byť známe na budúci týždeň. Podľa miestnych médií patrí medzi hlavných adeptov na uvoľnený post Argentínčan Marcelo Bielsa, ktorý strávil uplynulé dva roky v Athleticu Bilbao. V súvislosti s Barcelonou sa v Španielsku skloňujú aj mená Ernesta Valverdeho, Luisa Enriqueho, Andre Villasa-Boasa, Michaela Laudrupa či Franka de Boera.

Jedným z horúcich kandidátov by mohol byť aj Jupp Heynckes, ktorý v uplynulej sezóne priviedol Bayern Mníchov k triumfu v nemeckej bundeslige, národnom pohári a Lige majstrov. "Viem, že španielsky futbal je naozaj dobrý a najmä Barcelona. ,Barca' to nie je len skvelý klub, ale najmä výnimočný tím," vyhlásil pred časom Heynckes. 

Fanúšikovia FC Barcelona by radi videli na lavičke Heynckesa

Až 36 percent fanúšikov FC Barcelona by na jej lavičkeradi videlo Heynckesa, ktorý v uplynulej sezóny získal s Bayernom Mníchov titul v nemeckej bundeslige, národnom pohári a Lige majstrov. 
Dvadsaťštyri percent hlasujúcich považuje za najvhodnejšieho kandidáta extrénera Athletica Bilbao Marcela Bielsu. Tretiu priečku v hlasovaní obsadil Frank Rijkaard (deväť percent), ten viedol Barcelonu v rokoch 2003 až 2008. 

Podobný prieskum sa objavil aj v denníku Mundo Deportivo. V ňom takisto získal najviac hlasov Jupp Heynckes (28 percent), tesne za ním nasleduje Bielsa (27 percent), tretí skončil Michael Laudrup (13 percent). 

Medzitým madridské periodiká AS a Marca priniesli informáciu, že vedenie FCB už kontaktovalo kormidelníka argentínskeho klubu Newell's Old Boys Gerarda Martina. Prezident barcelonského veľkoklubu Sandro Rosell sa zatiaľ k potenciálnym nástupcom Vilanovu nevyjadril. Podľa jeho slov by meno nového kouča mohlo byť známe začiatkom budúceho týždňa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies