Tisícky ľudí si pozreli parlamentné priestory a diskutovali s poslancami

NETKY.SK • 18 November 2010, 08:28 • 2 min
Tisícky ľudí si pozreli parlamentné priestory a diskutovali s poslancami

Tisícky ľudí si pozreli parlamentné priestory a diskutovali s poslancami

slovakia

left justify in out

img

Tisícky návštevníkov si dnes mohli na vlastné oči pozrieť priestory Národnej rady (NR) SR. Pri príležitosti Dňa otvorených dverí sa stretli so šéfom zákonodarného zboru Richardom Sulíkom (SaS), s jeho podpredsedami Bélom Bugárom (Most-Híd), Pavlom Hrušovským (KDH), Milanom Hortom (SDKÚ-DS), Robertom Ficom (Smer-SD) a tiež s niektorými poslancami.
S čelnými predstaviteľmi parlamentu sa mohli nielen vyfotografovať, ale aj pozhovárať o vážnych témach. "Pýtali sa ma napríklad, ako to tu funguje, či sa dá dohodnúť, či vydrží táto koalícia," priblížil pre TASR Béla Bugár, ktorý na poslednú otázku návštevníkom odpovedal vraj vždy "áno".
Podľa Pavla Hrušovského je DOD "jedinečná príležitosť" stretávať sa s ľuďmi z celého Slovenska a dozvedať sa, čo ich trápi. Najčastejšie sa ho návštevníci pýtali na nezamestnanosť a na ďalší vývoj Slovenska. "Cítiť isté obavy," pripustil s tým, že ich u ľudí zanecháva predovšetkým kríza. Občanov sa Hrušovský podľa vlastných slov snaží povzbudiť.
Pre Roberta Fica je dnešný deň príležitosťou "prejaviť úctu k ľuďom, ktorí sa zaujímajú o prácu zákonodarného zboru". "Parlament nemá veľmi dobré meno. Snažím sa, aj s kolegami, tým, že sme tu, presviedčať ľudí, že bez zákonodarnému zboru nemôže existovať demokratická krajina," uviedol pre TASR Fico, podľa ktorého sú takéto stretnutia s ľuďmi "fajn".
Dodal, že návštevníci sa ho najviac pýtali na to, ako je možné, že Smer-SD, hoci vyhral voľby, nie je súčasťou vlády. "My konštatujeme, že taká je demokracia," poznamenal. Okrem toho sa ho vraj pýtali aj na pripravované zmeny v zákonníku práce. "Ľudia sa naozaj boja toho, čo táto pravicová vláda ide pripravovať," uzavrel.
Dni otvorených dverí v NR SR má rada aj poslankyňa SNS Anna Belousovová. Stretnutia s ľuďmi ju vraj nabíjajú pozitívnou energiou. "Aj v čase, keď som bola podpredsedníčkou Národnej rady som im dávala priestor," povedala pre TASR.
Premiérovo si DOD užil poslanec Igor Matovič (Obyčajní ľudia/SaS), ktorý návštevníkom rozdával cukríky a pexesá. "Ja som nevedel, ako to tu prebieha. Myslel som, že dôjde päť ľudí a došlo ich trošku viac," zhrnul svoje pocity.
Priestory Národnej rady si prišli pozrieť ľudia všetkých vekových kategórií a rôzneho vzdelania. "Som šťastná. Nikdy som si nemyslela, že sa sem dostanem. Som tu prvýkrát a všetko ma tu baví," povedala staršia pani z východu.
Prvýkrát navštívil dnes parlament aj mladý študent politológie. "Prišiel som si pozrieť miestnosti parlamentu. Chcel som sa bližšie oboznámiť s tým, ako to tu vyzerá a prebieha," uviedol pre TASR s tým, že má ambíciu stať sa v budúcnosti poslancom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies