Tisícky učiteľov v Iráne vyšli do ulíc, žiadali lepšie platové podmienky

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 09:05 • 2 min
Tisícky učiteľov v Iráne vyšli do ulíc, žiadali lepšie platové podmienky

TEHERÁN - Tisícky iránskych učiteľov protestovali dnes proti svojim nízkym platom. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na iránske médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa iránskej polooficiálnej tlačovej agentúry ILNA sa dnešné protesty niesli v pokojnom duchu. Uskutočnili sa vo viacerých mestách vrátane iránskej metropoly Teherán.

 

Pred budovou parlamentu v Teheráne sa stretli stovky nespokojných učiteľov, ktorí žiadali o zvýšenie platov. Ďalší ich kolegovia sa v tichosti zhromaždili pred pobočkami ministerstva školstva v jednotlivých provinciách.

 

Niektorí protestujúci držali v rukách transparenty, na ktorých požadovali prepustenie učiteľov údajne zadržaných iránskou políciou v marci pri obdobných protestoch.

Iránske ministerstvo školstva sľúbilo učiteľom lepšie platové podmienky, nezverejnilo však ďalšie podrobnosti, konštatovala AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona