Tisícky študentov protestovali proti školským reformám

NETKY.SK • 26 November 2010, 08:01 • 2 min
Tisícky študentov protestovali proti školským reformám

Tisícky študentov protestovali proti školským reformám

slovakia

left justify in out

img

Tisícky študentov talianskych univerzít v rôznych častiach krajiny protestovali proti školským reformám navrhovaným konzervatívnou vládou.
      Niekoľko desiatok demonštrantov sa vyšplhalo na šikmú vežu v Pise a ďalší zabránili turistom a iným návštevníkom vo vstupe do tejto svetoznámej pamätihodnosti.
      Vo Florencii došlo k zrážkam medzi políciou a študentmi, ktorí sa snažili zabrániť vládnemu predstaviteľovi v účasti na konferencii na tamojšej univerzite. Niekoľko študentov aj policajtov pri incidente utrpelo ľahšie zranenia.
      V Ríme tisíce študentov protestovali pred budovou dolnej komory parlamentu a neskôr sa vydali na pochod do centra mesta, pričom narúšali premávku.
      Demonštrácie sa konali aj v Janove, Miláne a Palerme, kde protestujúci na niekoľko hodín obsadili hlavnú železničnú stanicu.
      Taliansky parlament diskutuje o návrhu predloženom ministerkou školstva Mariastellou Gelminiovou, súčasťou ktorého je krátenie finančnej podpory pre fakulty a kurzy priťahujúce podľa vlády iba malý počet študentov a odčerpávajúce zdroje z iných, dôležitejších oblastí vzdelávania.
      Podľa kritikov, medzi ktorých patrí aj stredoľavá opozícia, však reformy spôsobia, že nebude dostatok finančných prostriedkov na výskumné projekty a ďalšie investície potrebné na zaistenie vysokého štandardu vzdelania.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies