Tisícky antikapitistov obkľúčili sídlo ECB

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 17:49 • 2 min
Tisícky antikapitistov obkľúčili sídlo ECB

FRANKFURT - Tisícky demonštrantov v sobotu pred sídlom Európskej centrálnej banky (ECB) v nemeckom Frankfurte pokračovalo v protestoch proti kapitalistickému systému. Demonštrácia sa odohráva v deň, keď si Európska únia pripomína 15. výročie založenia inštitúcie dozerajúcej na menovú politiku eurozóny. K Nemcom sa v rámci podobných akcií plánujú pripojiť aj Španieli a Portugalci.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckej polície sa do demonštrácie vo Frankfurte zapojilo asi 7000 ľudí. Agentúra Associated Press informovala, že v súčasnosti sa protestujúci nachádzajú v okolí ECB a odmietajú sa pohnúť z miesta. Policajti medzitým obkolesili asi 200 demonštrantov, ktorí si odmietli dal dole masky zo svojich tvárí. Demonštrácia pred sídlom ECB sa konala aj v piatok. Polícia počet účastníkov odhadla na 1 200 až 1 500, zatiaľ čo organizátori hovoria o 3 000 demonštrantoch. Polícia nasadila do centra mesta niekoľko stoviek svojich príslušníkov a okolo banky postavili zátarasy, aby zabránili demonštrantom dostať sa príliš blízko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies