Tisícku migrantov zo zhoreného tábora presunuli do nových centier

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 9:28 • 2 min
Tisícku migrantov zo zhoreného tábora presunuli do nových centier

PARÍŽ - Úrady na severe Francúzka ukončili akciu zameranú na poskytnutie náhradného prístrešia približne 1000 migrantom.

slovakia

left justify in out

Tí stratili strechu nad hlavou po tom, ako utečenecký tábor Grande-Synthe v blízkosti mesta Dunkerque, v ktorom sa zdržiavali, v pondelok večer vyhorel.

 

Prefektúra v departemente Nord vyhlásila, že od soboty má 1061 migrantov k dispozícii nové ubytovanie, pričom väčšinu z nich presunuli do utečeneckých centier v rôznych častiach Francúzska. Približne 30 ďalších migrantov z tábora zatkla francúzska hraničná polícia pre údajné väzby na prevádzačov a pre porušenie verejného poriadku.

 

Utečenecký tábor v Grande-Synthe zachvátil v pondelok večer mohutný požiar a zničil drevené prístrešky migrantov. Požiar nasledoval po potýčkach medzi ubytovanými, do ktorých sa zapojilo približne 150 z nich. Tábor v Grand-Synthe sa nachádza na ceste medzi mestami Dunkerque a Calais a bol zriadený len vlani. Mnohých migrantov tam premiestnili z nelegálneho tábora v Calais, kde čakali na príležitosť pokračovať v ceste do Británie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona