Tisícka ľudí sa v Bukurešti zúčastnila na pochode za práva gejov

NETKY.SK • 21 Máj 2017, 09:39 • 2 min
Tisícka ľudí sa v Bukurešti zúčastnila na pochode za práva gejov

BUKUREŠŤ - Približne tisíc ľudí sa v sobotu zúčastnilo na pochode gejov v Bukurešti, v rámci ktorého sa dožadovali posilnenia práv homosexuálov.

slovakia

left justify in out

Trinásty ročník gay pride sa uskutočnil aj v reakcii na plánované opatrenia vlády, ktoré podľa gejov obmedzia práva členov LGBT komunity.

 

Pochod podporilo aj okolo 30 veľvyslancov, pričom na akcii sa aj napriek intenzívnemu dažďu osobne zúčastnil okrem iných aj americký veľvyslanec v Rumunsku Hans G. Klemm.

 

Rumunský parlament prijal iniciatívu, na základe ktorej by bolo možné prijať ústavný zákon, ktorým by sa manželstvo zadefinovalo ako zväzok muža a ženy.

 

V reakcii na správy o svojvoľnom zatýkaní, zadržiavaní a mučení ľudí v Čečensku, ktorí sa považujú za homosexuálov, držali účastníci pochodu v Bukurešti minútu ticha vo chvíli, keď prechádzali okolo ruského veľvyslanectva.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies