Tisíce Walesanov chcú vidieť zápas so Slovenskom

NETKY.SK • 28 Január 2016, 10:07 • 2 min
Tisíce Walesanov chcú vidieť zápas so Slovenskom

CARDIFF - Vstupenky na futbalové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia vo Francúzsku, sú vo Walese úzkoprofilovým tovarom. Ako informoval portál walesonline.co.uk, organizátori turnaja pridelili Walesu na duely základnej B-skupiny 17-tisíc vstupeniek, záujem o ne prejavilo viac ako 52-tisíc tamojších fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Prvým súperom Walesu na záverečnom turnaji bude Slovensko (sobota 11. júna v Bordeaux). Zverenci trénera Chrisa Colemana sa neskôr stretnú aj s Angličanmi a Rusmi. Európska futbalová únia (UEFA) rozhodla, že na duel proti SR dostanú Walesania 7-tisíc lístkov, na zvyšné dva po 5-tisíc.

 

Uvedený zdroj informoval, že Wales doplatil na to, že duely s Anglickom a Ruskom odohrá na kapacitne menších štadiónoch v Lens a Toulouse. Pre porovnanie, Írsko môže v skupinovej fáze prísť povzbudiť 26-tisíc a Severné Írsko 25-tisíc priaznivcov.

 

Hráči Walesu sa premiérovo predstavia na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte. Najväčším historickým úspechom územia patriaceho pod Veľkú Britániu je účasť na MS vo Švédsku 1958. Walesania vtedy postúpili do štvrťfinále, v ktorom podľahli po góle Pelého neskorším majstrom sveta z Brazílie (0:1). Duel so Slovenskom tak bude pre Wales vôbec prvým na vrcholnom podujatí po 58 rokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona