Tisíce vojakov finišujú s výstavbou nového letiska v Pchjongjangu

NETKY.SK • 22 Október 2014, 13:42 • 2 min
Tisíce vojakov finišujú s výstavbou nového letiska v Pchjongjangu

PCHJONGJANG - Tisíce severokórejských vojakov finišujú s výstavbou nového moderného letiska v hlavnom meste Pchjongjang. Oznámila to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stavba letiska je už v záverečných fázach. Ide o ďalšiu zo série masových mobilizačných kampaní, v rámci ktorých sú nasadzované pracovné brigády na dokončenie prioritných projektov v rekordnom čase. 

 

V areáli budúceho letiska pracujú početné zástupy brigádnikov oblečených v uniformách. Do práce im hrá reprodukovaná vlastenecká hudba a obrovské transparenty ich vyzývajú, aby konali svoje dielo "kórejskou rýchlosťou".

 

V súčasnosti prebieha zarovnávanie terénu pre potreby letiskovej plochy, kopú sa odvodňovacie tunely a robia sa posledné úpravy budovy hlavného terminálu. Podľa agentúry AP sa väčšina prác zrejme vykonáva ručne a pomocou jednoduchých nástrojov.

 

Doterajšie letisko vo vyše trojmiliónovom Pchjongjangu tvorí dočasný terminál vo veľkosti väčšieho skladu. Nachádza sa v ňom len jeden batožinový pás, jeden malý duty free shop a provizórna predajňa kníh a suvenírov. Letisko prijíma maximálne niekoľko medzištátnych letov denne, väčšinou z Číny a niekoľko z Ruska. 

 

V snahe o získanie nedostatkovej zahraničnej meny však úrady tejto izolovanej komunistickej krajiny začali realizovať ambiciózny plán, v rámci ktorého chcú do krajiny pritiahnuť viac turistov. Nové letisko v Pchjongjangu sa stalo jedným z kľúčových súčastí tohto plánu. Termín jeho oficiálneho otvorenia zatiaľ nezverejnili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona