Tisíce turistov čakajú v zatopenom Acapulcu na záchranu

NETKY.SK • 18 September 2013, 06:24 • 2 min
Tisíce turistov čakajú v zatopenom Acapulcu na záchranu

ACAPULCO - Mexické úrady sa pokúšajú zorganizovať evakuáciu tisícov turistov, ktorí ostali pre povodne uväznení v dovolenkovom stredisku Acapulco.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné letisko mesta ako aj dve hlavné diaľnice sú totiž uzavreté po tropických búrkach Ingrid a Manuel, ktoré zasiahli západ a východ krajiny cez víkend. So sebou priniesli silné dažde, záplavy a zosuvy pôdy, ktoré si vyžiadali vo viacerých štátoch už okolo 50 mŕtvych. Juhozápadný štát Guerrero bičovali dažde štyri dni bez prestávky a voda zaplavila viac než polovicu 680-tisícového Acapulca. V hoteloch mesta ostalo uviaznutých najmenej 40 000 mexických a zahraničných turistov, uviedol starosta Luis Walton. Mexické aerolínie Aeromexico ponúkli, že prostredníctvom piatich špeciálnych letov z Acapulca do Mexika pomôžu dovolenkárom odcestovať. Hoci terminál ostane pre povodne uzavretý, lietadlo bude môcť využiť aspoň pristávaciu plochu, uviedol pre médiá riaditeľ civilného letectva Alejandro Argudin. Prvé lety by sa mali uskutočniť ešte v utorok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona