Tisíce thajských demonštrantov pochodovali k ministerstvám

NETKY.SK • 14 Január 2014, 08:05 • 2 min
Tisíce thajských demonštrantov pochodovali k ministerstvám

BANGKOK - Tisíce protestujúcich Thajčanov pochodovali dnes k budovám vlády v Bangkoku v snahe presvedčiť štátnych zamestnancov, aby zastavili prácu a pridali sa k ich kampani ochromenia metropoly.

slovakia

left justify in out

Účastníci nových protestov, spustených v pondelok, obsadili sedem hlavných križovatiek v hlavnom meste v rámci úsilia prinútiť premiérku Jinglak Šinavatrovú a jej vládu, aby odstúpili. Organizátori oznámili, že z miest zhromaždenia demonštrantov sa každý deň vydajú samostatné pochody, ktorých účastníci sa večer vrátia na príslušné križovatky, informovala agentúra DPA.

Dnes ráno podľa miestnych médií smerovali protestujúci okrem iného k colnému úradu, ministerstvu financií a ministerstvu hospodárstva.

Opozičný líder Suthep Thaugsuban v pondelkovom prejave vyzval všetkých štátnych zamestnancov, učiteľov a študentov, aby sa pripojili k protestu. Vzhľadom na tohtotýždňové demonštrácie zatvorili podľa DPA najmenej 400 škôl a univerzít. Agentúra AP však konštatovala, že život v 12-miliónovej metropole na väčšine miest pokračoval v normálnom tempe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies