Tisíce robotníkov protestovali proti vládnej politike v Bosne

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 12:33 • 2 min
Tisíce robotníkov protestovali proti vládnej politike v Bosne

SARAJEVO - Ulicami bosnianskeho Sarajeva vo štvrtok pochodoval niekoľkotisícový dav robotníkov, ktorí protestovali proti ekonomickej politike vlády a požadovali doplatenie meškajúcich miezd ako aj zdravotných a sociálnych odvodov.

slovakia

left justify in out

Demonštranti vyzývajúci na riešenie neúnosnej situácie v krajine, kde nezamestnanosť dosahuje 40 percent, prechádzali okolo sídiel vlády, parlamentu a prezidentskej rady, pričom ich neodradil ani silný dážď. "Prebudili sme Sarajevo a prebudíme aj všetky ostatné mestá. Politickí predstavitelia by sa mali prebudiť tiež," vyhlásil na demonštrácii odborový predák Ismet Bajramovič. "Už nie je viac času. Pracujte alebo odíďte!" povedal počas krátkej zastávky pred budovou, kde sídli bosnianska vláda a parlament.

Podľa odborových zväzov je približne 50-tisíc bosnianskych robotníkov postihnutých neplatením odvodov ich zamestnávateľmi, a to vo verejnom i súkromnom sektore. Štvrtkový pochod podľa organizátorov prilákal okolo päťtisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies