Tisíce pracovníkov Amazonu štrajkujú za lepšie platy

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 14:43 • 2 min
Tisíce pracovníkov Amazonu štrajkujú za lepšie platy

BERLÍN - Tisíce pracovníkov nemeckých pobočiek známeho internetového obchodu Amazon vo štvrtok ohlásili celodňový štrajk za vyššie mzdy.

slovakia

left justify in out

Zamestnanci Amazonu podľa odborového zväzu Verdi zastavili prácu v dvoch logistických centrách v mestách Bad Hersfeld a Lipsko, kde dokopy pracuje viac ako 5000 osôb. Odbory dlhé mesiace žiadajú zvýšenia platov pre 9000 zamestnancov na nemeckých pobočkách Amazonu, no jeho vedenie to odmieta. Zamestnanci už za zvýšenie miezd štrajkovali aj v roku 2013, uvádza francúzska tlačová agentúra AFP.

 

Amazon vznikol v roku 1994 v americkom Seattli a svoje pobočky má v deviatich krajinách sveta. V súčasnosti je najväčším internetovým obchodom na svete a predáva široký sortiment tovaru. Jeho nemecká pobočka minulý rok čelila veľkému škandálu, keď na verejnosť prenikol dokument zobrazujúci šikanovanie pracovníkov z juhu Európy zamestnancami ochranky, ktorých značka oblečenia je spájaná s prívržencami neonacizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies