Tisíce nákladiakov protestovalo proti ekologickej dani

NETKY.SK • 30 November 2013, 17:49 • 2 min
Tisíce nákladiakov protestovalo proti ekologickej dani

PARÍŽ - Tisíce nákladných áut zablokovali v sobotu už druhýkrát v tomto mesiaci cesty vo Francúzsku na protest proti plánom zaviesť ekologickú daň na ťažké vozidlá.

slovakia

left justify in out

 Tisíce nákladných áut zablokovali v sobotu už druhýkrát v tomto mesiaci cesty vo Francúzsku na protest proti plánom zaviesť ekologickú daň na ťažké vozidlá. Podľa ministerstva vnútra sa na proteste zúčastnilo asi 2200 automobilov, organizátori hovoria, že ich bolo 4500. Pomaly idúce nákladné vozidlá zablokovali premávku smerom do Paríža ako aj v ďalších regiónoch a spôsobili rozsiahle kolóny. Najdlhšia kolóna merala vyše 50 kilometrov. Protest zorganizovala dopravná federácia OTRE, ktorá považuje zavedenie ekologickej dane pre vozidlá nad 3,5 tony za diskriminačné. Tvrdí, že najviac budú trpieť vzdialenejšie oblasti, ktoré plne závisia od rozvozu tovarov po ceste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies