Tisíce matiek v Mexiku protestom poukázali na nevyšetrené zmiznutia svojich detí

NETKY.SK • 11 Máj 2019, 08:22 • 2 min
Tisíce matiek v Mexiku protestom poukázali na nevyšetrené zmiznutia svojich detí

MEXIKO - Približne 2000 matiek vyšlo v piatok do ulíc mexického hlavného mesta, aby tam pri príležitosti Dňa matiek, ktorý tradične v Mexiku pripadá na 10. mája, protestom poukázali na neobjasnené zmiznutia svojich detí či iných rodinných príslušníkov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA.

 

Matky pochodovali okolo Pamätníka matiek a vykrikovali heslá ako "Deti počúvajte, vaša matka sa za vás bije!" alebo "Čo chceme? Spravodlivosť".

 

"Dnes nemáme čo oslavovať," podotkla jedna z demonštrantiek, ktorá do metropoly Mexiko pricestovala z mexického štátu Tamaulipas.

 

Agentúra DPA pripomína, že v Mexiku je momentálne nezvestných 40.000 ľudí. Zmiznutia sú pripisované najmä násiliu panujúcemu medzi organizovanými zločineckými skupinami a provládnymi zložkami. Mexická vláda prisľúbila, že vyhradí milióny pesos na vyšetrenie zmiznutí. Protestujúci sa však sťažujú na nedostatočnú podporu.

 

"Vláda nám nepomáha," uviedla demonštrantka z mexického štátu Sinaloa, ktorej bratia sú už štyri roky nezvestní. "Holými rukami hľadáme telesné pozostatky našich príbuzných," dodala.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies