Tisíce ľudí žiadajú zachovať vlakový spoj Banská Štiavnica - Hronská Dúbrava

NETKY.SK • 20 August 2012, 06:34 • 2 min
Tisíce ľudí žiadajú zachovať vlakový spoj Banská Štiavnica - Hronská Dúbrava

Tisíce ľudí žiadajú zachovať vlakový spoj Banská Štiavnica - Hronská Dúbrava - Doprava Viac ako 5000 ľudí podpísalo v priebehu necelého mesiaca petíciu za zachovanie osobnej železničnej dopravy na úseku Banská Štiavnica – Hronská Dúbrava. Cieľom petície j

slovakia

left justify in out

img

Viac ako 5000 ľudí podpísalo v priebehu necelého mesiaca petíciu za zachovanie osobnej železničnej dopravy na úseku Banská Štiavnica – Hronská Dúbrava. Cieľom petície je podľa jej autorov dať občanom možnosť vyjadriť sa v tejto veci, a zároveň opätovne vyzdvihnúť argumenty a navrhované riešenia, ktoré neboli podľa nich dostatočne vypočuté pri rozhodovaní o zrušení.
      "Iniciatívu možno svojím podpisom podporiť buď elektronicky, alebo priamo na petičnom hárku do 9. septembra. Všetky podpisy budú následne doručené ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jánovi Počiatkovi (Smer-SD)," uviedla jedna zo zostavovateliek petície Jana Kuzmová.
      Podľa nej Počiatek doposiaľ nevyužil všetky dostupné opatrenia na zefektívnenie prevádzky na danom úseku trate. Považuje preto za neprípustné osobnú dopravu na trati zrušiť bez predchádzajúcej snahy o jej revitalizáciu a ekonomické zefektívnenie. "Zároveň tiež zaznieva výzva k zverejneniu podkladovej analýzy Výskumného ústavu dopravného, na základe ktorej toto rozhodnutie prijal a k úplnému a objektívnemu informovaniu verejnosti o skutočnom využití trate a nákladoch na jej údržbu," dodala Kuzmová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona