Tisíce ľudí vyšli do ulíc veľkých tureckých miest vyjadriť podporu Erdoganovi

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 07:18 • 2 min
Tisíce ľudí vyšli do ulíc veľkých tureckých miest vyjadriť podporu Erdoganovi

ANKARA - Tisíce Turkov vyšli v nedeľu večer opäť do ulíc metropole Ankara a ďalších tureckých miest, aby tak po potlačenom pokuse o štátny prevrat vyjadrili podporu tureckému prezidentovi Recepovi Tayyipovi Erdoganovi a jeho vládnej Strane spravodlivosti a rozvoja (AKP). Informovala o tom agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Davy demonštrantov nesúcich turecké vlajky sa v nedeľu večer zhromaždili na ankarskom námestí Kizilay a istanbulskom námestí Taksim. Reagovali tak na výzvu tureckých činiteľov, ktorí apelovali na verejnosť, aby ostala ostražitá a naďalej pokračovala v ochrane tureckej demokracie.

 

Podobné demonštrácie sa podľa tureckých médií v nedeľu konali aj pred sídlom prezidenta v Istanbule, ďalej tiež v prevažne kurdskom meste Diyarbakir a aj v prímorských mestách Izmir a Antalya.

 

Pri potlačenom pokuse o štátny prevrat v Turecku zahynulo podľa aktualizovaných údajov tureckého ministerstva zahraničných vecí najmenej 290 ľudí a ďalších vyše 1400 utrpelo zranenia.

 

Pri operáciách proti "teroristickej skupine" stojacej za pokusom o prevrat dosiaľ podľa tureckých činiteľov zadržali 6000 osôb. Za takúto skupinou je označované hnutie kazateľa Fethullaha Gülena, ktorého turecká vláda obviňuje zo zodpovednosti za zmarený puč.

 

Štátna tlačová agentúra Anadolu uviedla, že medzi zadržanými podozrivými je aj najmenej 70 generálov ozbrojených síl.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies