Tisíce ľudí v Sao Paolo demonštrovali proti prezidentke

NETKY.SK • 7 December 2014, 14:04 • 2 min
Tisíce ľudí v Sao Paolo demonštrovali proti prezidentke

SAO PAOLO - Niekoľko tisíc ľudí vyšlo v sobotu do ulíc brazílskej metropoly Sao Paolo s cieľom vyjadriť nespokojnosť s vládou a znovuzvolenou prezidentkou Dilmou Rousseffovou.

slovakia

left justify in out

Prevažne prívrženci opozície a neúspešného prezidentského kandidáta Aécia Nevesa niesli transparenty odsudzujúce veľké korupčné kauzy, ktoré otriasajú Rousseffovej administratívou na jej najvyšších miestach. Množia sa tak demonštrácie a to najmä v Sao Paole, najľudnatejšom a najbohatšom brazílskom meste, kde sa Nevesovi v októbrových voľbách dostalo veľkej podpory.

 

Októbrové brazílske prezidentské voľby s minimálnym náskokom vyhrala úradujúca prezidentka Rousseffová, keď o dve percentá porazila opozičného kandidáta Nevesa. Hlasovanie odhalilo rozdelenosť krajiny a to sociálne aj geografické. Rousseffovú volili chudobnejší obyvatelia severu a severovýchodu, Nevesa zase bohatší Brazílčania z juhu a stredozápadu. Hlasovanie sa vo všeobecnosti považovalo za referendum o 12-ročnej vláde Rousseffovej stredo-ľavicovej Strany pracujúcich (PT), ktorá je populárna vďaka sociálnym programom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies